Saisiko olla pohjoismaalaista luonnonkosmetiikkaa?

Täällä taas, pitkästä aikaa! Toivottavasti joku vielä innostuu klikkaamaan postaukseni auki, järjettömästä tauosta huolimatta.

Tämä syksy ja alkutalvi (ja noh, koko vuosi) on ollut niin työntäyteinen, että blogi on väistämättä jäänyt vähemmälle huomiolle. Koko vuosi on ollut täynnä ihan valtavan isoja muutoksia. Isoissa muutoksissa ei aina pää meinaa pysyä perässä, ja olen ollut tämän loppuvuoden aivan puhki. Haaveilen tällä hetkellä lähinnä kaksi viikkoa kestävistä päiväunista. Heh! Onneks jouluna ehtii levähtää.


Instagramiani seuraavat eivät varmasti ole voineet välttyä uudelta aluevaltaukseltani. Minusta tuli syksyn alussa nimittäin kosmetiikka-alan yrittäjä! Tarkennuksena vielä, että minusta tuli kosmetiikan verkkokauppias. Yllättyikö joku?

Kosmetiikka on ollut minulle intohimo jo ihan tenavasta asti. Muistan, kuinka kuljin muksuna äitini mukana kotikaupunkini ylellisessä kauneusmyymälässä. Taisipa siinä olla yhteydessä kauneushoitolakin. Putiikin hyllyt notkuivat toinen toistaan kauniimpia purkkeja ja tuoksu paikassa oli huumaava. Ovesta lipui huoliteltuja, parfyymiltä tuoksuvia naisia ja olin aivan taivaassa. Uskon, että tuolloin on pienet kosmetiikkafanaatikon siemenet sisimpääni kylvetty.

Kosmetiikkarakkaus on vain vahvistunut vuosi vuodelta, ja kauneudenhoitoalalle kouluttautuminen on lisännyt ymmärrystä ihonhoidosta ja kosmetiikan vaikutuksista siihen. 

Oma kosmetiikan verkkokauppa on ollut mun unelma vuosikausia. Se on ollut sellainen salainen unelma. Sellainen, joka kutkuttelee mielessä, mutta jota ei ihan uskalla unelmoida todeksi. En olisi nimittäin koskaan uskaltanut lähteä tähän hommaan yksin. En olisi myöskään uskaltanut lähteä tähän oikein kenenkään toisenkaan kanssa. Ennen kuin sitten hassujen sattumien kautta eteeni pölähti ihminen, jonka kanssa yhteinen kosmetiikan verkkokauppa alkoikin tuntua hyvältä idealta. Nyt kun katsoo taaksepäin, on päivänselvää, että näin tämän kuuluikin mennä.


Norganics on minun ja Kisblogin Mirellen ikioma laadukkaan kosmetiikan verkkokauppa. Tätä puljua on rakennettu intohimolla ja rakkaudella, ja toivottavasti se paistaa läpi myös teille. <3 Norganicsin juju on siinä, että se keskittyy ainoastaan pohjoismaiseen luonnonkosmetiikkaan. Meillä on upeita ja uniikkeja sarjoja toki täältä Suomesta, mutta myös Ruotsista, Norjasta, Islannista sekä Tanskasta! Kaikki brändit on käsin poimittu ilahduttamaan juuri sinua.

Verkkokauppoja syntyy nykypäivänä kuin sieniä sateella, jonka vuoksi halusimme luoda jotain uutta ja erilaista. Jollainhan sitä on pakko erottua, jos meinaa pysyä hommassa mukana. Ja mehän meinataan! Ollaan Mirellen kanssa molemmat niin kunnianhimoisia kosmetiikkaintoilijoita, että Norganics ei tule jäämään pelkän puuhastelun tasolle.

Meidän valikoimassa on suurin osa entuudestaan Suomessa tuntemattomia brändejä, eli ei ihan menty tässäkään sieltä missä aita on matalin. Haluttiin etsiä jotain uutta ja erilaista, ja etenkin erityistä. Haluttiin löytää ne pohjoismaisen ihonhoidon salaiset aarteet, joiden olemassaoloa ei ole vielä täällä hoksattu. Usean brändin kohdalla heräsikin ajatus, että miten näin upeaa sarjaa ei vielä meiltä täältä saa!


Me halutaan tarjota pohjoismaiden parhaat luonnonkosmetiikkasarjat yhdessä paikassa. Meiltä saat tuotteiden lisäksi halutessasi myös vinkit niiden käyttämiseen.

Mun ja Mirellen yhteinen tarina ei ole ihan perinteisin. Me ei oltu nähty toisiamme face to face ennen kuin allekirjoitimme paperit yhteisestä yrityksestä. Meillä molemmilla oli varmasti pieni pelko takaraivossa, että mitäs jos tämä onkin virhe. Kuitenkin sisimmässä on alusta asti ollut vahva tunne siitä, että just näin tämän kuuluu mennä. Ja nyt monta monta kuukautta myöhemmin ymmärrän hyvin, miksi juuri me kaksi on päädytty tekemään yhteistä bisnestä. :)

Me jaetaan Mirellen kanssa hyvin samanlainen arvomaailma, ja alusta asti sisimmässä on kolkutellut ääni, että tähän tyyppiin voi luottaa. Me ollaan Mirkun kanssa ihan erilaisia, ja meillä on myös reippaasti ikäeroa, mutta nämä on ainoastaan vahvuuksia. En ikimaailmassa pystyisi tekemään yhteistä bisnestä ihmisen kanssa, joka olisi ihan samanlainen kuin minä! :D Oh, Lord...


Norganicsissa yhdistyy meidän palava intohimo kosmetiikkaa kohtaan, meidän kunnianhimo ja ehkä jonkin asteinen hulluuskin. Onhan tämä matka vaatinut kieltämättä aika paljon rohkeutta. Oman yrityksen kasvattaminen on ihanaa, kamalaa, palkitsevaa ja myös pelottavaa. Yrittäjyys ei todellakaan ole pelkkää glooriaa, vaan sitä usein kyseenalaistaa itseään, ammattitaitoaan ja about koko olemassaoloaan. Töitä joutuu tekemään paljon, ennen kuin ensimmäistäkään lanttia kilahtaa kassaan. Periksiantamattomuutta siis tarvitaan, ja sitä meiltä ainakin löytyy.

Usein sitä pysähtyy ihmettelemään sitä, että me yhdessä ollaan rakennettu näin hieno juttu. Kun iltaisin sivelen iholleni Norganicsin valikoiman tuotteita, mietin, että me on tuotu tämä ihana tuote tänne Suomen markkinoille. Me on onnistuttu löytämään niin upeat sarjat ja tuotteet, että kyllä siitä tuntee pientä ylpeyttä.

Laitan tähän nopeat esittelyt tällä hetkellä Norganicsin valikoimassa olevista brändeistä. Pidän osiot lyhyinä, jottei postaus veny kilometrin mittaiseksi.


JURENKA

Tanskalainen JURENKA valkkaa purkkeihin päätyvät raaka-aineet erityisellä huolella. Tämä brändi luottaa luomulaatuun, ja purkit sisältävätkin merkittävän korkean määrän luomulaatuisia raaka-aineita. JURENKA on sympaattinen pieni brändi, joka hurmaa loistavilla tuotekoostumuksilla. Ainiin, tuotteiden raaka-aineet ovat myös EcoCert-sertifioituja!


Omat lempparituotteet vaihtelevat kausittain, mutta tällä hetkellä olen erityisen ihastunut JURENKAN super kosteuttaviin vartalovoiteisiin. Ylelliset ja miedon tuoksuiset voiteet hellivät kuivan talvi-ihon unelman pehmeäksi!


OM-SE

Ruotsalaisella OM-SElla on varsin minimalistinen ote ihonhoitoon. Sarjasta löytyy kaikki ne palikat, joilla rakennat tuloksellisen hoitorutiinin vaativammankin ihon tarpeisiin. Tyylikkäät mustat lasipullot kiinnittivät huomion brändiviidakossa seikkaillessa, ja raaka-aineet vakuuttivat. OM-SEn Renewing Face Oil- kasvoöljyyn on pakattu huimat 17 erilaista kasviöljyä!


Oma lemppari OM-SElta on helppo. Se on ehdottomasti sarjan Face Cleansing Oil- puhdistusöljy. Lumoava rosmariinintuoksuinen puhdistusöljy on ehkä ylellisin koskaan. Koostumus on täyteläinen ja putsari vie mennessään myös vedenkestävän silmämeikin. Rakastan rosmariinin tuoksua niin paljon, joten tämä on kyllä ehdoton ikisuosikkini! Täydellistä arjen luksusta.


RUA

Norjalaisella RUAlla on minulle aivan erityinen merkitys. Se oli nimittäin ensimmäinen brändi johon törmäsin, joka herätti fiiliksen että tämä on pakko saada. Törmäsin brändiin ihan sattumalta Pinterestiä selaillessa. Etsin eräänä (muistaakseni) tammikuisena päivänä jotain graafiseen suunnitteluun liittyvää ja kun vastaan tuli kaunis kuva tyylikkään RUAn purkeista, oli se rakkautta ensi vilkaisulla.

Kun selvisi, että kyseessä on norjalainen luonnonkosmetiikkabrändi, joka ei vielä tänne meidän markkinoille ole päätynyt, oli se menoa sitten se. Laitoin salamana brändin perustajalle Kristinalle viestiä, että hei, mulla ois tässä tällainen idea. :D Silloin ei todellakaan vielä ollut mitään näytettävää yhtään kenellekään, mutta niin vain ollaan saatu useampi brändi vakuutettua tästä visiosta.


Kristina oli heti messissä, ja nyt RUA komeilee osana meidän tarkkaan valittua valikoimaa.

RUAn Kristina on formuloinnin mestari, ellei jopa taikuri. Brändin seerumit ovat vertaansa vailla, ja ylellisempää luonnonkosmetiikkaa saa hakea. Mikäli olet selektiivisen kosmetiikan ystävä, on RUA sun juttu.

Valikoimassa on tällä hetkellä vain kaksi tuotetta: super kosteuttava Hydrate Elixir sekä jumalainen Soothe Softening Serum, jotka toimivat täydellisesti yhteen. Tämä kombo taklaa kuivuuden, iho-ongelmat sekä antaa suojaa viiman kurittamalle iholle. Täydellistä!


ANGAN

ANGAN on islantilainen helmi, joka oli myös yksi ensimmäisistä brändeistä, joita lähdettiin havittelemaan. Islanti on minulle mystinen maa, johon palavasti haluan matkustaa heti, kun tilanne sen järkevästi sallii.

ANGANin tuotteet pohjautuvat ikiaikaiseen islantilaiseen kasvilääkintään sekä kansanperinteisiin, ja tuotteet pursuavat käsin kerättyjä islantilaisia yrttejä. Tuotteissa voi haistaa sen karun, mutta voimallisen maan, josta ne ovat lähtöisin. Rakastan sellaista vehreää, metsäistä, hieman jopa mättään tuoksua. Saatteko kiinni fiiliksestä?


Brändit tarjoaa upeat tuotteet niin vartalon kuin kasvojenkin ihon hoitamiseen. ANGANin ihonhoitorituaali on holistinen kokemus, joka hoitaa perusteellisesti myös mieltä.

Tämän hetken lempparini sarjalta on rouhea Icelandic Moss Salt Scrub. Olen tsempannut vartalon ihon hoitamisessa huolella, eikä enää tarvitse kärsiä kutisevista tai hilseilevistä sääristä. Icelandic Moss- vartalokuorinta kuorii iholta tehokkaasti kuolleen solukon, mutta myös jättää ihon niin hoidetun pehmeäksi, ettei vartalovoidetta välttämättä edes tarvitse. Kuorinta huumaa villillä tuoksullaan!


RAAW by Trice

Tämä brändi on holistista kauneudenhoitoa parhaimmillaan. Ylelliset purkit ovat ilo silmälle, ja tuotteiden korkealaatuiset raaka-aineet hemmottelevat ihoa viimeisen päälle. Sarjan upeassa tuoksumaailmassa yhdistyy paratiisilta tuoksuva ylang ylang, makean kukkainen blue tansy ja esimerkiksi maanläheinen, hieman pihkainen frankinsensi. Vivahteikkaat tuoksut rentouttavat ja rauhoittavat mieltä.

RAAW by Trice pohjaa myös vahvasti yrttilääkintään, ja tuotteiden aitoon hoitavuuteen on kiinnitetty huomiota.


Brändi on tanskalaissyntyinen, mutta perustajan Yhdysvaltoihin muuton myötä tuotteiden valmistus vielä toistaiseksi tapahtuu rapakon takana. Tämä olikin meille pienoinen kriisin paikka. Meille ei nimittäin riitä pelkästään se, että perustaja on pohjoismaalainen, vaan tuotannon on tapahduttava myös pohjoismaissa. Mutta kappas vain, asiaa hieman selvittelimme, ja RAAW by Tricen tuotanto on siirtymässä lähitulevaisuudessa kokonaan Tanskaan! Jes!

Oma ikisuosikkini brändiltä on Laminaria Eye Creme- silmänympärysvoide. En tavallisesti fanita sy-tuotteita kovinkaan intohimoisesti, mutta tätä tuotetta rakastan! Kevyen kermainen silmänympärysvoide kosteuttaa tehokkaasti, sekä tasoittaa pieniä juonteita. Ihan paras silmänympärysvoide!


BRUNS Products

Ruotsalainen BRUNS lienee jo useammalle tuttu juttu. Tämä luonnollinen hiustenhoitosarja ihastuttaa käsityönä tehdyillä, kampaamotason hiustuotteilla. Omalla kokemuksellani voin sanoa, että luonnonkosmetiikan puolelta ei ole ihan helpoin juttu löytää toimivia hiustuotteita. Minun vaalennettu pääni kaipaa tehokasta hoitoa, jota BRUNSin tuotteilla olen onneksi saanut!
BRUNS tarjoaa vaahtoavat shampoot, ravitsevat hiusnaamiot, hiuksiin jätettävät hoitotuotteet sekä tuotteita hiusten muotoiluun ja kampausten viimeistelyyn. Valikoima on kattava! Itse kaipaan shampoolta vaahtoutuvuutta, ja siksi olenkin aiemmin hieman karsastanut luonnonkosmetiikan shampoovalikoimaa. En nimittäin ole löytänyt kovin montaa shampoota, joka vastaisi vaatimuksiani. BRUNSin shampoot ovat kuitenkin yksinkertaisesti loistavia. Kuvassa näkyvä Magic Citrus syväpuhdistaa ja jättää hiuspohjan raikkaan ilmavaksi.

Oma tämän hetken suosikkituotteeni BRUNSilta on ehdottomasti Warm Bergamot- hiusnaamio. Täyteläisen kermainen naamio tekee kuivankarheasta hiuksesta pehmeän ja sileän. Tämä naamio on täydellistä hemmottelua hiuksille!


Marina Miracle

Tämä palkittu, norjalainen luonnonkosmetiikkasarja luottaa probioottisen ihonhoidon voimaan. Marina Miraclelta löytyy laaja kattaus ihonhoitotuotteita vaativampaankin makuun. Purkit on pakattu täyteen korkealaatuisia raaka-aineita, ja koostumukset on hiottu viimeisen päälle.

Sarja on voittanut muun muassa parhaan Skandinaavisen luonnonkosmetiikkasarjan palkinnon!


Tällä hetkellä erityistä ihastusta aiheuttaa Marina Miraclen Amaranth Night Serum, joka tekee öisiä taikojaan iholla kun nukut. Ylellinen seerumi hellii ihoa kallisarvoisilla kasviöljyillä, kuten amarantti-, chiansiemen- sekä arganöljyllä. Tuote sisältää myös ihoa heleyttäviä AHA-happoja, ja tämän seerumin jäljiltä iho on pehmeä ja tasainen. Seerumissa on ihana, hennon kukkainen tuoksu. Nam!


Soil of Beauty

Myös tällä sarjalla on minulle erityinen merkitys. Suomalaisen Soil of Beautyn tuotteet pohjautuvat vahvasti kiinalaiseen lääketieteeseen ja holistiseen hyvinvointiin. Brändin perustaja on ihana Henna Uusikallio, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden tausta ihoterapeuttina toimimisesta. Henna uskoo kokonaisvaltaiseen, pintaa syvemmälle ulottuvaan ihonhoitoon.

Jaamme hyvin samankaltaisia ihonhoidon filosofioita, jonka vuoksi Soil of Beauty tuntuu minulle erityisen tärkeältä brändiltä.

Kaikki brändissä kolahtaa omaan makuuni täydellisesti. Sarjan kolme tuotetta ovat aidon ja tuloksellisen kosmetiikan helmiä. Ulkoasu on tyylikäs, ja tuotteiden tuoksumaailma niin käsittämättömän herkullinen!

Tämän hetken suosikkini sarjalta on ehdottomasti Nordic Natural Beauty Awardseissakin palkittu Essence Balm. Kermaisen pehmeä balmi sisältää muun muassa mustaherukkaa, rauhoittavaa rohtoraunioyrttiä, reishi-sieniuutetta sekä lakritsijuurta. Balmi on ollut minulla säännöllisessä käytössä nyt useamman viikon, ja se on selkeästi tasoittanut ja rauhoittanut ihoa. Pienet, stressistä aiheutuneet näppylätkin ovat tiessään. Soil of Beautyyn kannattaa ehdottomasti tutustua syvemmin.


Laponie of Scandinavia

Luulenpa, ettei tämä brändi liiemmin esittelyitä kaipaa. Suomalainen herkän ja ongelmaisen ihon hoitoon suunniteltu sarja pitää sisällään kattavan valikoiman simppeleistä raaka-aineista valmistettuja tuotteita.

Laponien monipuoliset tuotteet sopivat myös tuoksuherkille, sillä brändi ei lisää tuotteisiinsa lainkaan ylimääräisiä hajusteita. Sarjan tuotteet löytyvät myös Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen kosmetiikan allergiaportaalista. Laponien tuotteet sopivat mainiosti muuten myös teini-ikäsen ihonhoitoon!


Oma suosikkini sarjalta on tällä hetkellä ehdottomasti Gel Cleanser. Hellävarainen geeliputsari puhdistaa ihon huolella sitä kuitenkaan kuivattamatta. Geeli- ja vaahtoputsarit usein saattavat olla iholle hieman liian "peseviä", mutta Laponie on onnistunut kehittämään täydellisen puhdistusgeelin. Tätä voit pyöritellä nassuun ilman huolta kuivan kiristelevästä ihosta.

-

Kaikkia meidän brändejä yhdistää se, että raaka-aineet tuotteisiin valitaan erityisellä huolella. Kaikki brändit myös tekevät omaa juttuaan sydämellä ja intohimolla. Silloin ei voi syntyä mitään muuta, kuin todellisia helmiä.

Meidän salaisissa arkistoissa majailee pitkä liuta brändejä, joilla haluamme tulevaisuudessa valikoimaamme kasvattaa. Ensi vuonna lanseeraamme myös yhden jo hieman nimekkäämmän sarjan! En malta odottaa, mitä kaikkea jännää tuleva vuosi tuo tullessaan. :) Tie on ollut lievästi sanottuna kivinen, mutta suunta on tästä vain ylöspäin!

Kiitos sinulle, kun jaksoit lukea tänne asti, vaikka olen ollut poissa blogin parista pitkään. Nyt yritän tekohengittää blogin taas henkiin, joten enköhän pian palaile tänne uusien juttujen kera!

Rauhaa ja lämpöä joulun odotukseen sinulle!

Ps. Mikäli joululahjat on vielä ostamatta, kannattaa käydä kurkistamassa Norganicsin joululahjavalikoimaa! Klikkaa itsesi verkkokauppaan tästä linkistä. :)


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!