Näin valmistelet ihon juhlameikille

Pikkujoulukausi alkaa pikkuhiljaa olla taputeltu, ja on aika rauhoittua joulun odotukseen. Hah, joopa. Oikeastihan sitä paahdetaan tukka putkella aattoon asti. On saatava rästihommat hyvälle mallille ennen joulua, jotta jouluna voi sitten oikeasti levähtää. Vähän pitäisi porkkanalaatikkoakin vääntää ja ehkä kissankarvapallot nurkista imuroida.

Olen myös joka joulu se viime hetken lahjashoppaaja, koska en vain ikinä opi. Kuinka helppoa olisikaan hoitaa lahjaostokset jo syksyllä hyvissä ajoin, ilman paniikin katkua? Noh, ensi vuonna aion taas yrittää. Jos edes lahjapaperit saisi ostettua ajoissa, jotta jäljellä olisi oikeasti tyylikkäitä papruja. Tontut ja joulupukit saa jäädä kauppaan...

Ihanaa kuitenkin, että joulu on taas täällä! Joulussa on ihan erityistä taikaa. Rakastan joulun fiilistelyä, mutten lukeudu kovan luokan jouluttajien joukkoon.

Oletko sä sitä tyyppiä, joka pukeutuu jouluna parhaimpiinsa, vai lekotteletko mielummin pyjama päällä koko päivän? Itse tykkään pukeutua hieman siistimmin, ja joulumeikissä on oltava kimallusta vähintään yhtä paljon kuin kuusessakin.
Näin parin vuoden hiljaiselon ja juhlimattomuuden jälkeen monella varmasti sormet jo syyhyää päästä luomaan upeita juhlalookkeja ja sädehtiviä meikkejä. Malta kuitenkin vielä hetki, ja lue tästä postauksesta vinkit kuinka takaat upealle juhlameikillesi täydellisen pohjan.


Hyvin hoidettu iho nimittäin on onnistuneen meikin perusta. Kun iho on pehmeä ja kosteutettu, levittyy meikkivoide sille kauniisti ja tasaisesti. Valmistautuminen kannattaa siis aloittaa hyvissä ajoin, jotta lopputulos on paras mahdollinen.


Näillä vinkeillä ihosi sädehtii kilpaa jouluvalojen kanssa!  1. Kuori iho edellisenä iltana


Kuoriminen poistaa ihon pinnalle kerääntyneen kuolleen solukon, sekä tekee ihosta heleän. Kun iholle on tehty ihotyypille sopiva kuorinta, levittyy meikki sille tasaisemmin.


Jos suosit ennemmin rakeista kuorintaa, valitse tuote jossa rakeet ovat erittäin hienojakoisia ja iholle hellävaraisia. Liian rouhea kuorinta saattaa vahingoittaa ihon pintaa, ja tätähän me emme halua tapahtuvan, etenkään ennen juhlia!

Entsymaattinen kuorinta on rakeeton, ihoa hellästi hapoilla kuoriva vaihtoehto. Hedelmähapot liuottavat iholta tehokkaasti kuollutta solukkoa, ja nassu on hoitohetken jälkeen säteilevän kuulas. Hapoilla on myös kosteutta sitova, ihosolujen uudistumista vilkastuttava ja ihon sävyä tasoittava vaikutus. Hedelmähapot ovatkin varsinaisia ihonhoidon monitaitureita!


Muista kuitenkin, että kuorinta kannattaa tehdä nimenomaan edellisenä iltana, sillä etenkin hedelmähapot saattavat saada ihon punoittamaan. Tämä on ihan normaali reaktio, mutta on yksilöllistä kuinka nopeasti punoitus laskee.


Kannattaa siis pelata varman päälle, ja hoitaa kuorintahommat hyvissä ajoin.  1. Tehokosteuta iho


Edellisenä iltana voit myös hemmotella ihoa tehokosteuttavalla kasvonaamiolla. Näin iho on juhlapäivänä mehukkaan kosteutettu!


Kun ihon kosteustasapaino on kunnossa, se on täyteläinen ja kimmoisa. Juonteet erottuvat heikommin ja ihon pinta on tasaisempi. Kuulostaa täydelliseltä pohjalta meikille, vai mitä?

Meikkiä tehdessä alle kannattaa suihkauttaa kerros kosteuttavaa kasvovettä, ja antaa sen hetki imeytyä ennen meikkivoiteen levitystä. Suihkutettavilla kasvovesillä voi myös freesata meikkiä pitkin päivää, mikäli se alkaa tuntua liian “kakkuiselta”. Meikin päälle suihkutettavan kasvoveden kannattaa olla hyvin hienojakoinen, jottei se tee meikkipohjasta läikikästä.  1. Pysy hyväksi havaituissa tuotteissa


Vältä voimakkaan reaktion aiheuttavia, tai uusien tuotteiden kokeilua ennen tärkeää iltaa! Uuden tuotteen ottaminen repertuaariin on aina arpapeliä. Tuotteessa voi olla jokin raaka-aine joka saa ihosi lehahtamaan, tai pahimmillaan aiheuttaa jopa allergisen reaktion.

Tällaista ylläriä ei kukaan halua ennen juhlapäivää, joten fiksuinta on pysyttäytyä tutuissa ja turvallisissa purnukoissa. Kuumottelevalle tai hilseilevälle iholle meikin tekeminen ei ole mukavaa, eikä edes suositeltavaa, joten malta mielesi ja säästä uutuustuotteiden kokeilu parempaan ajankohtaan!Bonusvinkki: Hemmottele itseäsi (ja ihoasi) rentouttavalla kasvohoidolla ennen juhlia!


Rentouttava kasvohoito virittää mielen juhlatunnelmaan ja iho on hoidon jälkeen kuulaan kaunis. Juhlien kynnyksellä kannattaa valita tehokosteuttava tai esimerkiksi virkistävä kasvohoito. Voimakkaat puhdistukset ja kuorinnat kannattaa säästää parempaan ajankohtaan.


Nyt ei muuta kuin iho heleäksi ja juhlahumu päälle! 💓
Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!