Englantilaisen luonnonkosmetiikan helmiä: Pai Skincare

*Tuotteet saatu blogiin

Varmaan sinunkin korvaasi hellävarainen, mutta tehokas sertifioitu luonnonkosmetiikka kuulostaa varsin houkuttelevalta? Mikäli nassusi kaipaa hellää, luonnollista hoivaa, jatka lukemista.

Englantilaisen Pai Skincaren tuotteet on suunnattu herkän ihon hellävaraiseen hoitoon. Tuotteet ovat ihanan simppeleitä, jo ihan ulkoasua myöten. Tehokkuudesta ei kuitenkaan (tietenkään!) ole tingitty. Huolella valitut, luonnolliset aktiiviaineet hellivät ihoa ja vahvistavat sen luonnollista tasapainoa.

Yrityksen tarina on varsin tuttu. Sarjan valmistaja Sarah Brown kärsii itse ongelmaihosta, jonka kanssa kamppailu on ajanut hänet luomaan brändin herkän ja oikuttelevan ihon hoitoon. Sarah vaikuttaa olevan raaka-aineistaan erityisen ylpeä ja tarkka, joka on hieno asia.
Kosmetiikkaan käytettävän raaka-aineen laatu voi vaihdella huimasti, riippuen siitä keneltä toimittajalta raaka-aine ostetaan. Eikä raaka-aineen laatua voi valitettavasti nähdä INCIstä. Halvalla ostettu raaka-aine voi esimerkiksi sisältää jonkin verran epäpuhtauksia, olla pitkälle prosessoitu, tai olla tuotettu epämääräisissä oloissa, jopa ihmisoikeuksia polkien. Joihinkin kalliisiin raaka-aineisiin taas voidaan sekoittaa muita, halvempia aineksia tuomaan hintaa (ja laatua) alaspäin. En sano etteikö halvalla voi saada hyvää, tai että kallis on aina parempaa, mutta tosiasia on, että laadukkaat raaka-aineet maksavat enemmän ja määrittävät lopullisen tuotteen hintaa.

Eteerisissä öljyissä halpa, huonolaatuinen öljy voi haista tunkkaiselle ja jopa pahalle, eikä siitä välttämättä edes tunnista alkuperäistä kasvia. Laaduissa on siis valtavasti eroja.
Raaka-ainenörttinä sydäntäni lämmittää aina brändit, jotka ylpeästi tuovat esille käyttämiensä raaka-aineiden korkeaa laatua. Jos minulta ikinä ilmestyy omaa ihonhoitosarjaa, käännän kivet ja kannot parhaiden raaka-aineiden löytämiseksi. Mutta joo, rönsyilystä takaisin Pain pariin. 

Pain super suosittu ruusunmarjaöljy onkin varmasti jo monelle tuttu, ja olen itse sen myös hyväksi havainnut pienen matkakoon perusteella. Muutoin sarja on valitettavasti jäänyt etäiseksi. Pientä kosmetiikkakiirettä on ehkä saattanut olla ilmoilla... 

Nyt kuitenkin Pailta tupsahti markkinoille niin mielenkiintoinen puteli, että olihan se nyt pakko saada! Yhteistyössä Ecco Verde- verkkokaupan kanssa sain Pailta testiin varsin houkuttelevan kaksikon. 

Carbon Star Rebalancing Overnight Face Oil on syvän musta öljysekoitus, joka sopii erityisesti rasvoittuvan, epäpuhtaan ja sekaihon hoitoon. Sen sisältämä aktiivihiili rauhoittaa tulehduksia ja punoitusta, sekä muinaiseksi taikaöljyksikin tituleerattu mustakuminaöljy niin ikään rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja antaa iholle suojaa ympäristön haittavaikutuksia vastaan.

Mustakuminaöljy on voimakkaan antioksidanttinen. Sen sisältämä linoleenihappo vahvistaa ja uudistaa ihon omaa suojamuuria, hydrolipidikalvoa. Koska mustakuminaöljyllä on niin paljon ihon paranemista edistäviä vaikutuksia, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla akneihon, sekä erilaisista ihottumista ja ärsytyksistä kärsivän ihon hoitoon.
Carbon Star lupaa rauhoittaa ärhäköitynyttä ihoa, ja sen se todentotta tekee. Mustakuminaöljyä ei suotta hehkuteta taikaöljyksi. Sen puhdistavan ja tasapainottavan vaikutuksen ansiosta ihosta tulee kirkas, pehmeä ja tasainen.

Hiilenmusta Carbon Star saattaa erittäin vaalealle iholle jättää levitettäessä hennon harmaan värin, mutta öljy imeytyy hierottaessa ihoon alta aikayksikön, eikä siis jätä jälkeensä mitään epämääräisiä sävyjä. Tuotetta suositellaankin nimensä perusteella yökäyttöön, mutta koska olen kapinallinen, olen käyttänyt sitä toisinaan myös aamuisin. Hurjaa vai mitä.
Kasvoöljyn päälle ei kannata enää laittaa muita tuotteita, eli pidä se viimeisenä vaiheena hoitorutiinissasi. Jotkut tykkäävät laittaa voiteen öljyn päälle, mutta itse suosin öljyä viimeisenä vaiheena. Toki tuotteissa voi olla eroja ja valmistajan oma ohjeistus kannattaakin aina tsekata.

Carbon Star- kasvoöljyllä on hintaa Ecco Verden verkkokaupassa 45,79 € ja sen voit haalia omaksesi tästä linkistä. Tuote on vegaaninen.

Ja koska omaan ihonhoitofilosofiaani kuuluu vankkumattomana osana kasvovesi, sain Ecco Verdeltä öljyn kaveriksi myös Century Flower Soothing Tonic- kasvosuihkeen. Suihke on tasainen, hienojakoinen ja tuntuu iholla niin hyvältä...
Kasvovesi virkistää, kosteuttaa ja se sopii loistavasti ärtynyttä ihoa rauhoittamaan, eli tämä kaksikko on täydellinen match. Lootuksenkukasta saatu vitamiineja ja hivenaineita vilisevä vesi, tai mehu (vai taikaeliksiiri?) tarjoaa iholle huimasti ravinteita, sekä sen pH on terveelle iholle optimaalinen. Lootuksella on myös luonnostaan tulehduksia hillitseviä ominaisuuksia.

Kasvosuihkeelle probioottisia ominaisuuksia antaa lactobasillus fermentaatti, joka tasapainottaa ihon omaa mikrobiomia ja vahvistaa sen suojamekanismeja.

Yksi suihkaus riittää antamaan iholle kosteutetun, hieman nahkean tuntuman. Tällaisella kasvovesilotraajalla purkki ei turhan kauaa kerkeä nurkissa pyörimään. Tähän jää nimittäin koukkuun.
Tuoksu on miellyttävän raikas ja ihotuntuma kuin virkistävä, keveä kesäsade. Miellän Century Flower- kasvosuihkeen hieman tavallista ylellisemmäksi, jotain taikaa tuotteessa nimittäin on.

Kun suihkutat kasvovettä iholle, kannattaa se vielä painella käsillä ihoon. Näin ihosi saa imettyä kaikki ihanat ravintoaineet ja on valmis ottamaan vastaan seuraavat hoitotuotteet. Halutessasi voit myös kerrostaa kasvovettä iholle tarpeen mukaan 2-4 suihkautuksen verran.

Ainut miinus tuotteessa on sen pakkauskoko. Kasvovesi on pakattu 50 ml lasipulloon, joka on mielestäni kasvovedelle liian pieni pakkauskoko. Sama ongelma on esimerkiksi Bybin Mega Mistin kohdalla. Muutoin niin loistava kasvovesi on pakattu niin pieneen pulloon, että tuote on suihkittu naamariin noin kuukaudessa. Ja jos on yhtään samanlainen lotraaja kuin allekirjoittanut, niin ei päästä edes kuukauteen... Oma ajatukseni onkin, että Century Flower- kasvovesi on enemmänkin pientä arjen luksusta. Sellaisiin hetkiin, kun haluaa hemmotella ihoaan (ja mieltään) hieman enemmän.

Century Flower Soothing Tonic- kasvovesi Ecco Verden verkkokaupasta hintaan 35,39 €. Myös kasvovesi on vegaaninen.

Ostaisin molemmat tuotteet ehdottomasti itsekin, mutta kasvovettä käyttäisin säästeliäästi. :) Molemmat tuotteista on pakattu painaviin lasipulloihin, jotka ovat erityisen kauniit. Rakastan Pain simppelin tyylikästä ulkonäköä! Nämä purkit kehtaa kyllä jättää näkösälle. -

Brändin perustajan oma kokemus haastavista iho-ongelmista ja tietämys herkästi ärsyttävistä raaka-aineista tekee Pai Skincaresta turvallisen ja luotettavan valinnan oikuttelevan ihon hoitoon. Pai on viimeisen päälle luksusta, niin arvoiltaan kuin tuotteiltaankin. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan sarjan tuotteita.

On ihanaa aina syventyä näihin itselle hieman tuntemattomampiin brändeihin ja löytää niiden inspiroivat tarinat tuotteiden takana. Arvostus ja mielenkiinto Pai Skincarea kohtaan kasvoi ainakin ruudun tällä puolen huippuunsa. Toivottavasti innostus tarttui myös hieman sinuun ja sait postauksesta vinkkejä omaan ihonhoitoosi. :)

Ihanaa uutta viikkoa ja alkavaa syksyä! Joko sielläkin ollaan ihan syksyfiiliksissä? En voisi enempää nauttia näistä viilenevistä ilmoista ja syksyn tuoksusta. <3

Onko Pai jo sinulle tuttu sarja?Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!