Yrttien taianomaista voimaa Kyröspohjasta- esittelyssä Frantsila

 *tuotteet saatu blogiin

Minulla on uusi rakkaus. Sen nimi on Frantsila. Tämä on postaus, jonka olen halunnut tehdä jo pitkään. Tämä kesä on vain ollut niin takkuista aikaa, että melkoisen hitaasti on tekstiä syntynyt. Helle sulattaa aivot ihan puuroksi. Haaveissani kävelen jo syksyisessä aamu-usvassa ja haistelen kirpeän raikasta, koleaa ilmaa. Ah!

No mutta, asiaan.
Kosmetiikan kanssa kun läträä työkseen, iskee toisinaan melkoinen kosmetiikkaähky. Tulee hetkiä, kun kaikki tuotteet ja brändit tuntuvat toistavan samaa kaavaa. Mikään ei oikein kunnolla erotu edukseen, saati sytytä kosmetiikkarakkautta uuteen liekkiin. Aina sieltä jostain sitten kuitenkin putkahtaa jotain timanttista, joka saa taas muistamaan miksi palava intohimoni on työskennellä nimenomaan kosmetiikan parissa. Haluan karsia ne jyvät akanoista, löytää kosmetiikkamaailman helmet. Frantsilan iki-ihanat tuotteet saivat kosmetiikkakipinän sisälläni jälleen sinkoilemaan vallattomana!

Frantsilassa on nimittäin jotain erityistä taikaa. Tuotteisiin on valjastettu intohimolla ja rakkaudella kasvatettujen kasvien hyvää tekevät vaikutukset sellaisella ammattitaidolla, että oksat pois. Näissä tuotteissa on jotain erityistä.

Frantsila onkin varmasti useimmille tuttu. Se on ollut minullekin tuttu jo ammoisista ajoista lähtien, mutta vain lähinnä nimenä. Frantsilan vanha brändi-ilme oli nimittäin vähän, noh, mummomainen. Olen vahvasti esteetikko, ja tällaisilla asioilla on valtavasti merkitystä. Ihana, hemmotteleva kosmetiikka on kokonaisuus jossa kaikki palaset loksahtaa kohdalleen. Ostan kauniita purkkeja loistavalla sisällöllä. Sen sijaan purkki olkoon vaikka kuinka kaunis, mutta jos sisältö on roskaa, niin hyllyyn jää.


Frantsila- taianomaista yrttivoimaa Kyröspohjasta

Frantsilan tarinan alkulähteille palatessa on matkattava 80-luvun alkuun, jolloin perustajat Virpi Raipala-Cormier sekä Jim Cormier perustivat Kyröspohjaan vanhalle sukutilalle luonnonlääkintään keskittyvän Hyvän Olon Keskuksen. Kasvit ovat kasvaneet sukutilan pelloilla puhtaina ja elinvoimaisina lähes neljän vuosikymmenen ajan, sillä Frantsilan pellot ovat olleet virallisesti luomuviljelyssä jo vuodesta 1977.
Ihailen Frantsilan ajatusta siitä, että kaikki toiminta tapahtuu harmonisessa yhteistyössä luonnon kanssa. Luonnosta otetaan, ja sille annetaan. Täällä pohjoisessa kasvit kasvavat erityisen voimallisena, kiitos pitkien valoisten kesäpäivien ja viileiden öiden. Kasvit kerätään käsin juuri silloin, kun ne ovat tuoreimmillaan ja täynnä elinvoimaa. Tällaista asiaan vihkiytymistä arvostan suuresti. Frantsilan tilalla vallitsee mieletön yrttituntemus ja asiakkaille halutaan oikeasti tarjota laadukkaita tuotteita hyvinvoinnin tueksi.

Frantsila tuntui kosmetiikan saralla kuitenkin olevan aina hieman aikaansa jäljessä, kunnes sitten markkinoille tupsahti viime vuonna uudistuneita tuotteita mielettömän kauniissa, minimalistisen tyylikkäissä pakkauksissa. Uusi ilme on saanut inspiraationsa kasviosta, ja kauniit pakkaukset toden totta tekevät kunniaa kasvien voimalle.
Yhteistyössä juttua varten sain Frantsilalta Herbal Facial Scrub-kuorintavoiteen, Herbal Clay Mask-savinaamion sekä Anti-Pollution Facial Serum-seerumin.

Virallista luonnonkosmetiikan sertifikaattia Frantsilalla ei ole, mutta heidän sivuillaan kerrotaan, että tuotteiden raaka-aineet sekä tuotantomenetelmät täyttävät sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit.

Tätä juttua voisi jatkaa loputtomiin, mutta tsekataanpa nyt ne itse tuotteet!


Herbal Facial Scrub- kasvokuorintojen parhaimmistoa

Herbal Facial Scrub on unelman pehmeä kuorintavoide, jonka erittäin hienojakoinen piilevä kuorii iholta kuolleen solukon ja muun moskan hellävaraisesti. Tämä nousi heti suosikkien joukkoon. Kuorintavoiteen koostumus on aivan ihanan kermainen ja pehmeä! Tuoksu on tuttu, pehmeän yrttinen. Frantsilan tuotteissa arvostan näin tuoksufriikkinä erityisen paljon sitä seikkaa, että tuotteissa oikeasti tuoksuu vaikuttavat kasvit.
Kuorintavoide jättää ihon silkkisen pehmeäksi. Tuotteen pehmentävät öljyt ja kosteuttavat ainesosat pitävät huolen siitä, ettei kasvoja jää ikävästi kiristelemään kuorinnan jälkeen. 

Frantsilalle tuttuun tapaan tuotteen INCI on täynnä ravinteikkaita kasviöljyjä ja uutteita. Tuubiin on pakattu muun muassa pehmentävää auringonkukan siemenöljyä, ratamouutetta, puna-apilaa, ruusu-uutetta, glyseriiniä, papaijauutetta, tyrni- ja arganöljyä. And the list goes on.

Vaikka kuorintavoiteen kuorivat rakeet ovat hienonhienoja, kannattaa kuorinnassa käyttää erityistä hellävaraisuutta mikäli ihollasi esiintyy esimerkiksi couperosaa. Couperosa- iholle parhaiten sopiikin rakeeton, entsymaattinen kuorinta.

Herbal Facial Scrub on löytö. Hintaa sillä on Frantsilan omassa verkkokaupassa 17,75 €, joka on mielestäni todella edullinen hinta näin loistavalle tuotteelle.


Ihon heleyttävä Herbal Clay Mask

Rakastan savinaamioita ja käytän niitä viikoittain. Ihossani on laajentuneita huokosia, jotka tukkeutuvat herkästi. Syväpuhdistavat savinaamiot ovatkin nassulleni pelastus.

Kermaisen pehmeä savinaamio levittyy iholle pehmeästi. Jotkin savinaamiot tuppaavat kuivumaan iholle kuivattavaksi maskiksi, jolloin niitä tulee suihkutella kasvovedellä jotta savi pysyy kosteana. Kosteasta savinaamiosta saa parhaiten saven hyvää tekevät vaikutukset irti. Herbal Clay Mask pysyy kosteana koko vaikutusajan, jonka jälkeen iho on kirkas ja pehmeä.
Savinaamio on loistava vaihtoehto silloin, kun haluat ihosi näyttävän erityisen hyvältä nopeasti. Savi imee iholta kuonaa ja ylimääräistä rasvaa, ihan huokosista asti. Herbal Clay Maskin kaoliinisavi rauhoittaa ihoa, ja sopii mainiosti myös herkemmälle iholle. Kaoliinisaven lisäksi naamiossa vaikuttaa kylmäpuristetut kasviöljyt, kuten muun muassa auringonkukansiemen-, avokado-, tyrni- ja ruusunmarjaöljy, sekä arvokkaat luomuyrttiuutokset, kuten ratamo, puna-apila, kehäkukka ja takiaisen juuri.

Hoitavia vaikutuksia sekä aivan ihania tuoksuja naamioon antaa aidot eteeriset öljyt  piparmintusta, ylang ylangistaja ruususta. Tuoksu on aivan ihana! Pehmeän yrttinen, josta voi löytää häivähdyksiä mainituista eteerisistä öljyistä.

Kuten kuorintavoide, myös yrttisavinaamio nousi suosikkituotteiden joukkoon. Naamion koostumus, tuoksu sekä raaka-aineluettelo ovat kaikki priimaa.

Herbal Clay Maskilla on hintaa 17,75 € Frantsilan omassa verkkokaupassa, todella edullinen löytö tämäkin. Lämmin suositus kaikille ihotyypeille.


Ihon suojakerrosta vahvistava öljyseerumi

Anti- Pollution Facial Serum on parasta, mitä olen kasvoilleni pitkään aikaan sivellyt. Uskomattoman kauniissa pakkauksessa tuleva tehoseerumi on pakattu täyteen erilaisia kasviöljyjä ja uutteita, jotka yhdessä rauhoittavat ihoa ja sen tulehduksia, uudistavat, sekä tarjoavat iholle antioksidantteja ja hyviä omegarasvahappoja.

Öljypohja koostuu jojobaöljystä, manteliöljystä sekä moringaöljystä. Jojobaöljy on loistava tasapainottamaan ihon omaa talintuotantoa, sillä se on hyvin samankaltainen ihon luontaisen rasvan kanssa. Manteliöljyn sisältämä linolihappo suojaa ja rauhoittaa ihoa, ja moringaöljy sisältää runsaasti ihon toimintoja tukevia antioksidantteja.
Seerumista löytyy myös muun muassa mustikkaa, ratamoa, mäkikuismaa, siankärsämöä ja pakurikääpää. Eteerisistä öljyistä mukaan on lisätty ylang ylangia, basilikaa (basilikan eteerinen öljy tuoksuu muuten käsittämättömän hyvälle), santelipuuta ja roomalaista kamomillaa. Frantsilaan tutustumisen myötä olen oppinut myös kukkaterapiasta, ja seerumistakin löytyy kukkauutteita, kuten siankärsämöä, voikukkaa ja ruusua sekä metsäistä voimaa antavaa kuusta.

Seerumi tekee ihosta niin pehmeän, kimmoisan ja tasaisen. Öljy imeytyy ihoon vaivatta, eikä se jää ihon pinnalle ikuisuudeksi pyörimään. Olen käyttänyt tätä pääasiassa iltaisin, mutta ohjeissa mainitaan sen sopivan myös päiväkäyttöön. Talvella tykkään käyttää kasvoöljyjä myös aamuisin.

Sananen tuotteen tuoksumaailmasta. Se on USKOMATON. Öljyseerumin nuuhkiminen on kuin portti johonkin paratiisiin, jossa tuoksuu koko joukko kasveja, kukkia ja yrttejä. Oma nenäni erottaa selkeimmin seerumin tuoksusta ylang ylangin ja basilikan eteeriset öljyt. Basilikan eteerinen öljy on aivan ihanan raikas ja hieman makea. Seerumin tuoksu menee varmasti tuoksujen top kolmoseen, niin mieletön se on. Kasvoseerumi myös tuntuu todella ylelliseltä, sitä ei melkein henno iholleen edes levittää.
Anti-Pollution Facial Serum on tuote, joka hoitaa ihon lisäksi myös mieltä. Olen todella herkkä tuoksuille ja niiden vaikutuksille, ja seerumin tuoksuttelu vaikuttaa rauhoittavasti. Se tuo hyvää mieltä ja tyyneyttä. Nimenomaan tätä on kosmetiikka parhaimmillaan. Olen äärettömän kiinnostunut aromaterapiasta, ja hieman salaa haaveilenkin aromaterapiaopinnoista. Se vain vaatii hieman enemmän vapaa-aikaa, kuin mitä minulla nyt on käytössä.

Seerumi sopii loistavasti kaikille ihotyypeille, mutta mikäli olet kovin herkkänenäinen, en tuotetta sinulle välttämättä suosittele. Tuoksu on melko voimakas, vaikkakin aivan ihana. Jonkun nenään se saattaa kuitenkin olla liikaa.

Anti-Pollution Facial Serumilla on hintaa 55 €.

-

Bonuksena oli pakettiin pakattu myös Frantsilan Ystävyyden yrttiteetä, joka oli ihana yllätys! Yrttitee sisältää luonnosta poimittuja ja luonnonmukaisesti viljeltyjä kasveja ja yrttejä, kuten maitohorsmaa, pihlajaa, vadelmaa, mustaviinimarjaa, koivua, nokkosta, puna-apilaa ja liudan muita kehoa helliviä kasveja. Ystävyyden yrttitee juontaa juurensa niinkin kauas, kuin vuoteen 1966, sillä se oli Frantsilan perustajan Virpi Raipala- Cormierin ensimmäinen yrttiteesekoitus. Nykyinen versio on alkuperäisestä sekoituksesta vielä hieman paranneltu. Teessä on todella hyvä, virkistävä maku.

Frantsilan oman verkkokaupan lisäksi tuotteita voi ostaa muun muassa Ruohonjuuresta, Sokokselta sekä useista terveys- ja hyvinvointiliikkeistä ja verkkokaupoista ympäri Suomen.

Oli ilo tehdä yhteistyötä tämän upean yrityksen kanssa. Frantsila on minulle yhtä kuin tae korkeasta laadusta ja luotettavasta tuotteesta. Innolla lähden tutustumaan myös muihin Frantsilan tuotteisiin, nyt kun olen vauhtiin päässyt.

Onko sinulla omia Frantsila-suosikkeja? 

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!