Innovatiivinen Water Soul ja astetta ympäristöystävällisemmät aurinkotuotteet

 Tuotteet saatu maahantuojalta*

Kesä on täällä taas, eikä aurinkosuojista vaan voi puhua liikaa. Tänään esittelyssä on aivan ihanan Comfort Zonen Water Soul- sarjan aurinkotuotteet. Alunperin postauksen piti ilmestyä jo viikko sitten, mutta olen ollut to-de-lla kiireinen uuden yrityksen ja työpaikan vaihtumisen vuoksi. Mutta nyt! Nyt kerron teille Water Soul-sarjasta, josta muun muassa löytyy unelman kevyt aurinkovoide korkealla suojakertoimella 50.

Comfort Zone on holistinen hoitolasarja Italiasta, joka yhdistää näppärästi luonnolliset tehoaineet korkeatasoiseen teknologiaan. Comfort Zone on kehon ja mielen hemmottelua, upeita tuoksuja ja viilattuja koostumuksia.

Comfort Zone on entuudestaan minulle tuttu työn kautta, mutta olen työskennellyt vain Tranquillity-sarjan kanssa. Huh, voisipa tähän liittää tuoksunäytteen Tranquillity-linjan Oil Blendistä..! Siinä jos missä on aivan mieletön tuoksu.

Aiemmin tänä vuonna sain kunnian tutustua myös Comfort Zonen luonnonkosmetiikkalinjaan, Sacred Natureen. Siitä matkasta voit lukea enemmän alla olevasta linkistä.

Lue lisää: Ylellistä luonnonkosmetiikkaa Comfort Zonelta

Asiaan!

Auringolta suojautuminen on yksi merkittävimmistä asioista, joita voit ihosi hyväksi tehdä. Auringon UV-säteet aiheuttavat ihossa kemiallisia muutoksia, jotka muun muassa vanhentavat ihoa, aiheuttavat pigmenttimuutoksia, sekä voivat toki pahimmillaan johtaa jopa ihosyövän syntymiseen.
Riittävä suoja iholle syntyy silloin, kun aurinkovoidetta annostellaan iholle ohjeistuksen mukainen määrä. Voiteen kanssa ei kannata pihistellä, vaikka auringonpalvontaa ei varsinaisesti harrastaisikaan. Yleispätevä ohjeistus on, että aurinkosuojaa tulisi käyttää kasvoille noin kahden sormen mitan verran.

Sain Comfort Zonen maahantuojalta testiin Water Soul-sarjan tuotteet. Water Soul on innovatiivinen aurinkotuotesarja, jossa on otettu huomioon aurinkovoiteen vaikutus ympäristöön. Vesistöihin joutuu vuosittain tonnikaupalla aurinkosuojafilttereitä, joilla on todettu olevan haitallisia vaikutuksia vesistöjen ekosysteemiin. Aurinkovoiteita on kuitenkin todella tärkeää käyttää, joten on kehitettävä tuotesarjoja, joissa tehokas suoja saadaan mahdollisimman pienellä ympäristön kuormituksella.

Water Soul- aurinkosuojissa on muun muassa käytetty 36% vähemmän filttereitä kuin "perinteisissä" aurinkosuojissa, eikä niissä ole käytetty yleisesti vesistöille haitallisia filttereitä, kuten esimerkiksi oksibentsonia tai oktyylimetoksisinnamaattia.

Water Soul- aurinkovoiteet ovat tehokkaasti vettä hylkiviä, eli ne sopivat erityisen hyvin veden äärellä viihtyville. Sarjan tuotteet on pakattu 100% kierrätetystä P.E.T-muovista valmistettuihin pakkauksiin, sekä ne valmistetaan Italiassa uusiutuvalla energilla.
Vaikka itse useimmiten luonnonkosmetiikan valitsenkin, käytän toisinaan kemiallisia aurinkosuojia. Comfort Zonen Water Soul- aurinkovoiteissa on käytetty muun muassa uuden sukupolven UV-filtteriä, joka kulkee varsin helposti muistettavalla nimellä Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine. Tämä UV-filtteri antaa iholle laajakirjoisen suojan niin UVB- kuin UVA-säteitäkin vastaan. Se on myös erittäin fotostabiili, eli suojafiltterit eivät juurikaan hajoa auringonvalossa.

Uuden sukupolven erittäin fotostabiilit UV-filtterit mahdollistavat sen, että oikeilla pitoisuuksilla aurinkosuojan ympäristövaikutus saadaan pidettyä mahdollisimman pienenä. Water Soul- aurinkosuojissa ei ole myöskään käytetty nanoteknologiaa. Nykyään nanoteknologian käyttö on helppo tarkastaa aurinkosuojan pakkauksesta, sillä EU vaatii kosmetiikkapakkaukseen selkeän merkinnän, mikäli tuotteessa on käytetty nanopartikkeleita.

Sarjaan kuuluu kaksi aurinkovoidetta, SPF30 (34 €) ja SPF50 (37 €). Voiteet sopivat niin kasvoille kuin vartalollekin. Suojakerroin 30 tuntuu lukuna paljon pienemmältä, kuin suojakerroin 50. Näillä suojakertoimilla on kuitenkin prosentuaalisesti hyvin pieni ero. SPF30 antaa 97 prosenttisen suojan UV-säteitä vastaan, kun taas SPF50 antaa 98 prosenttisen suojan. Ero on siis minimaalinen. Tämän vuoksi ei kannata turhaan karsastaa kolmenkympin suojakerrointa, vaikka moni onkin tottunut siihen, että se on SPF50 (mieluiten +) tai ei mitään.
Iso ero kahden korkean suojakertoimen voiteessa on usein koostumuksessa. Niin myös Water Soul- sarjan voiteiden kohdalla. Suosittelenkin, että etsit nimenomaan sellaisen aurinkovoiteen, jonka koostumus, levittyvyys ja imeytyvyys miellyttää sinua ja ihoasi. Tällöin aurinkosuojaa tulee varmemmin myös käytettyä. Ei varmaan kukaan halua levittää iholleen mitään epämiellyttävää jankkia, en minä ainakaan.

Usein suojakertoimen 30 sisältävissä voiteissa saattaa olla monen makuun miellyttävämpi ja ohuempi koostumus. Water Soul- sarja kuitenkin yllätti, sillä nimenomaan SPF50 on selkeästi ohuempi ja kevyempi. SPF50 tuntuu vain aavistuksen seerumia paksummalta. Eli mikäli pidät hyvin kevyen tuntuisesta aurinkosuojasta, on Water Soul SPF50 varsin pätevä valinta, sillä se on todella miellyttävä iholla!


Blogger jostain syystä päätti sumentaa kuvien tekstit ihan tyystin, jote pahoittelut epäselvyydestä!
SPF30 on selkeästi paksumpi, mutta molemmat voiteet imeytyvät ihoon hetkessä ja vaivatta. Water Soul sarjan voiteet eivät jätä ihoa rasvaisen kiiltäväksi eikä jälkeen jäävä ihotuntuma ole epämiellyttävän nahkea tai nihkeä. Nämä aurinkosuojat toimivat oikein hyvin myös meikin alla.

Olen kokenut Water Soul-aurinkosuojat ehkä koostumukseltaan parhaimmiksi, joita olen tähän mennessä kokeillut. Iso peukku myös siitä, etteivät ne tahraa lainkaan vaatteita. Comfort Zone todella osaa formuloinnin jalon taidon.

Aurinkovoiteissa on myös todella mieto tuoksu. Aika moni tuntuu karsastavan sitä perinteistä aurinkovoiteen tuoksua, mutta tosiaan, tässä kaksikossa sitä ei juurikaan ole.

Water Soul- aurinkosuojat ovat loistava valinta sinulle, joka kaipaat helppoa, nopeasti imeytyvää ja tahraamatonta aurinkosuojaa korkealla suojakertoimella. Lämmin suositus!

Ja mitäpä olisi aurinkotuotteiden sarja ilman after sun- geeliä? No ei mitään!
After sun tuotteet rauhoittavat sekä viilentävät ihoa auringolle altistumisen jälkeen, ja ne hyvin usein sisältävät ihoa parantavaa aloe veraa. Aloe Gel (25 €) sisältää aloe veran lisäksi myös ECOCERT-sertifioitua arganöljyä, joka pehmentää ja hoitaa ihoa hyvien rasvahappojen avulla.

Aloe veraa on käytetty rohtokasvina jo tuhansia vuosia sen parantavien ominaisuuksien vuoksi. Kasvi on pääosin vettä, mutta sen sisältämä geeli sisältää runsaasti parantavia yhdisteitä. Geelin sisältämä glykoproteiini lievittää kipua ja tulehduksia, sekä nopeuttaa paranemista. Se sisältää myös ihon uudistumista tukevia polysakkarideja, jotka myös nopeuttavat haavojen paranemista. Ei siis ihme, että aloe vera on niin suosittu ainesosa nimenomaan tuotteissa, joiden tehtävä on rauhoittaa ja parantaa ihoa.

Aloe Gel on paksuhkoa, mutta levittyy iholle miellyttävän kevyenä. Tuote sujahtaa ihoon hetkessä, eikä imeytymistä todellakaan tarvitse jäädä sen kummemmin odottelemaan. Formulointi on tässäkin tuotteessa erittäin onnistunut! En itse viihdy auringossa lainkaan, mutta tätä aloe-geeliä sivelee mielellään iholle ihan muuten vain, sen ihanan viilentävän vaikutuksen vuoksi

Toivoin hieman, että tuotteessa olisi ollut raikas tuoksu, joka aloe-tuotteissa usein on, mutta täytyy myöntää tuoksun olevan tässä hieman tympeä. Hajusteita ei geelissä ole käytetty, joka on tietenkin hyvä asia heille, jotka voimakkaammista tuoksuista kärsivät.
Sarjaan kuuluu myös Eco Shower Gel (26,50 €), joka on biohajoava suihkugeeli. Suihkugeelin luontaiset pesevät ainesosat on saatu muun muassa oliiviöljystä, maissista ja auringonkukkaöljystä. Koostumukseltaan suihkugeeli on hyvin ohutta, joten ei kannata turhan aggressiivisesti putelia puristella! Perus hyvä suihkugeeli, jossa tuoksu on hyvin mieto.

Water Soul- sarja on kokonaisuudessaan tuoksuiltaan todella mieto, joten luulen sen sopivan myös heille, jotka ovat hajusteherkempiä.

Muistuttaisin vielä siitä, että aurinkovoide on tärkeää pestä huolellisesti pois niin kasvoilta kuin vartaloltakin. Etenkin fysikaaliset aurinkosuojat, jotka jäävät kerroksena ihon pinnalle, saattavat tukkia ihoa mikäli niitä ei puhdisteta huolellisesti pois. Mutta oli suoja kemiallinen tai fysikaalinen, on se tärkeää pestä kunnolla pois.

Comfort Zone on hoitolasarja, joten sarjan tuotteet löydät sertifioiduista kauneushoitoloista. Lähimmän Comfort Zone-hoitolan voit tsekata maahantuojan sivulta syöttämällä sinne asuinkaupunkisi. Tuotteita myydään myös joissakin nettikaupoissa, mutta kannustan aina tukemaan pienyrittäjiä mikäli mahdollista. Yksi suosikkini, jossa ehdottomasti kannustan jokaista joskus vierailemaan, on upea Helkanhelmi Sääksmäellä. Paikka itsessään on jo elämys, ja heiltä saa upeat Comfort Zone- hoidot ja tuotteet. Lämmin suositus.

Yksi mainitsemisen arvoinen verkkokauppa on Bangerhead, josta Comfort Zonen Water Soul-aurinkotuotteita voi tilata kotiin, mikäli lähin hoitola sijaitsee turhan kaukana.

-

Eipä sitten muuta kuin aurinkosuojat niskaan ja ulos nauttimaan vehreästä luonnosta! Onhan sinulla jo aurinkosuojat käytössä, onhan?


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!