DIY Syväpuhdistava kuusenkerkkänaamio

Aina välillä tykkään yllättää ihoni kotitekoisilla kosmetiikkavirityksillä. Mitään kovin hasardia en lähtisi kotona säveltämään, mutta kun pysytään yksinkertaisissa ja turvallisissa ainesosissa, on lopputulos usein ilahduttavan onnistunut.

Olen kasvonaamiofriikki henkeen ja vereen, ja tykkään toisinaan sekoitella omia naamioita hyväksi havaitsemistani raaka-aineista. Raaka-ainevainu on vuosien myötä kehittynyt sen verran, että en ole onnistunut vielä ainakaan räjäyttämään naamaani näillä omilla sötkötyksilläni.

Kuusen hyödyt esimerkiksi lääkinnällisissä tarkoituksissa on tunnettu iät ja ajat. Rohtotarkoitukseen kuusesta käytetään yleensä pihkaa, neulasia ja kerkkiä. Kuusi sisältää erityisiä antioksidanttisia fenoliyhdisteitä, joilla on tulehdusta hillitseviä vaikutuksia. Kuusenneulaset, kuten myös kerkät, sisältävät myös reippaasti C-vitamiinia!

Tuo pirteän vihreä ravinnepommi trendaa myös ravintopuolella. On kuusenkerkkäjauheista valmistettuja ravintolisiä, kuusiuutejuomia ja jopa kuusenkerkkälattea. Mikäli ikinä eksyt Jyväskylään, suosittelen lämmöllä kahvila Miriam'sin kuusenkerkkälattea!
Kuusenkerkkäkausi alkaa olla kohta ovella, mutta reseptiin valkkasin valmiin kuusenkerkkäjauheen. Jauhe on helppo sekoittaa muihin aineisiin, mutta toki halutessaan reseptiin voi käyttää myös tuoretta kerkkää.

Valitsin naamioon myös hunajan, jota käytän lähes aina omissa miksailuissani. Antiseptinen hunaja muun muassa lievittää ihotulehduksia, kosteuttaa ja kirkastaa ihoa. Savi on myös toinen suosikkini, jota käytän ihonhoidossa paljon. Vihreä savi imee tehokkaasti itseensä epäpuhtauksia ja rasvaa, sekä virkistää ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa.

Itse käytän Argitalin vihreää savea, joka on kemiallisesti käsittelemätöntä, auringossa kuivattua puhdasta savea. Argitalin savea voi ostaa esimerkiksi Ruohonjuuresta.
Tarvitset naamioon:

noin ruokalusikallisen savea (itse käytin vihreää savea, mutta mikä tahansa käy)

puoli teelusikallista kuusenkerkkäjauhetta

teelusikallisen hunajaa

lorauksen vettä


Sekoita savi, kerkkäjauhe ja hunaja kipossa. Lisää seokseen tilkka vettä niin, että seos muuttuu tasaiseksi tahnaksi. Levitä iholle ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. Mikäli naamio kuivahtaa iholla liikaa, suihkuta sen päälle kasvovettä. Kosteana saat savinaamiosta paremmin sen hyödyt irti.

Vaikutusajan jälkeen huuhtele naamio haalealla vedellä ja nauti heleästä ihosta. :)
Kannattaa huomioida, että kuusenkerkille voit olla tietämättäsi allerginen. Voit kokeilla naamiota alkuun vain pienelle alueelle. Mikäli haluat varmistua jonkin raaka-aineen soveltumisesta ihollesi, kannattaa testialueeksi valita jokin kohta ei niin näkyvältä paikalta.

Kerro ihmeessä fiiliksiä, mikäli päädyt naamiota kokeilemaan!


Hups, vähänhän tuo kerkesi kuvatessa kuivahtamaan...


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!