Varaslähtö kesään- pirteän raikas jäätee

Vaikka blogini onkin keskittynyt pääasiassa kauneuteen ja kosmetiikkaan, haluan jakaa täällä silloin tällöin myös muita itselleni tärkeitä juttuja. Ravinto kuuluu olennaisena osana kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, joten tänään jaan teille ihanan virkistävän reseptin! Resepti tulee olemaan ainakin tässä torpassa tulevan kesän hitti.

Pohjustuksena sen verran, että olen melko addiktoitunut Pepsi Maxiin, jonka juomista päätin nyt vähentää reilulla kädellä. Viikonloppuisin kaipaan kuitenkin jotain hyvää. Ja mielellään jotain Pepsi Maxia terveellisempää hyvää. Mehuja välttelen turhan sokerin vuoksi eikä kivennäisvesikään oikein innosta, paitsi saunajuomana.
Teen ystävänä innostuin kokeilemaan itse tehtyä jääteetä, ja miten hyvää siitä tulikaan! Pakkohan ohje on jakaa täällä blogissakin. Heittelin omaan reseptiini summanmutikassa vähän sitä sun tätä, ja kombo olikin todella toimiva. Juomasta tuli aivan ihanan raikas. Tämä olisi aivan täydellinen hellepäivän virkistys.

Tykkään usein kesäisin laittaa jääkaappiin astiassa vettä, johon olen viipaloinut kurkkua. Siksipä heitin kurkkua myös jääteen joukkoon, ja se olikin aivan loistava kaveri raikkaalle mintulle. Itse käytin ohjeessa Clipperin vihreää minttuteetä, mutta toki mikä tahansa merkki käy.
Reseptiä voi muokata mielensä mukaan itselle mieluisilla aineksilla. Oma suuni ei tähän kaivannut erillistä makeutta, mutta halutessaan juomaan voi lisätä esimerkiksi lorauksen hunajaa.

Raikas jäätee

1 litra kylmää vettä

3 pussia vihreää minttuteetä

puolikas luomusitruuna viipaloituna

pieni pätkä kurkkua viipaloituna

pieni kourallinen tuoreita mintunlehtiä


Mittaa vesi sopivan kokoiseen lasiastiaan. Laita teepussit, sitruunat, kurkut sekä mintun lehdet veteen. Anna tekeytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Helppoa, vai mitä? Kuulisin mielelläni teidän mielipiteitä, mikäli päädytte reseptiä kokeilemaan! 

Ihanaa alkavaa viikkoa. :)


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!