Pihistä tai panosta- laadukas luonnonkosmetiikan kasvoöljy

*Tuotteet saatu: Twistbe

* Postaus sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty

Jes! Vihdoin sain tämän postauksen julkaistua. Kuten otsikostakin voi päätellä, on aiheena tänään kasvoöljyt, ja vieläpä erityisen laadukkaat sellaiset. Rakastan kasvoöljyjä ja jaan mielelläni niiden ilosanomaa muillekin.

Olen jo pitkään halunnut tehdä pihistä & panosta tyyppisen postauksen, mutta en ole löytänyt tarpeeksi inspiroivaa tuoteparia. Haluan tuotteiden olevan todella hyviä, enkä vain lätkäistä jotain edullista ja hinnakkaampaa saman kategorian tuotetta yhteen. Haluan kertoa blogissani oikeasti toimivista tuotteista.
Lähdin tekemään postausta varten yhteistyötä *Twistben kanssa. Kyseessä on suomalainen tarkoin valittua luonnonkosmetiikkaa myyvä yritys, jonka toimintaa olen ihaillut jo pidempään.

Twistbe on yritys, jolla on nimittäin ihailtavan rehellinen ja avoin toimintatapa. Tuotteet on valittu verkkokauppaan ammattilaisten tarkan syynin läpi, eikä kompromisseja raaka-aineiden suhteen tehdä. Kun ostat Twistben verkkokaupasta, voit luottaa siihen ettet maksa esimerkiksi silikoneista, hajusteista tai muista tunnetusti turhista lisäaineista.

Sain Twistbeltä blogitestiin kaksi tuotetta juttusarjaani varten. Halusin kirjoittaa postauksen nimenomaan kasvoöljyistä, sillä laadukas öljy on mielestäni tuloksellisen ihonhoidon tärkeimpiä tuotteita. Toinen osio juttusarjaan tulee hoitonesteistä, joten stay tuned!

Omassa kosmetologin työssäni kohtaan paljon asiakkaita iho-ongelmien kanssa. Monesti myös kotihoitotuotteissa on parantamisen varaa. Lähden alkuun kartoittamaan asiakkaan puhdistustottumukset. Mikäli putsari-osasto on kunnossa, siirrymme hoitonesteeseen. Hyvin usein myynkin asiakkaalle hoitonesteen, sillä vaikka kasvovesien ja hoitonesteiden tärkeys on kosmetiikkamaailmassa työkseen seikkailevalle selvää pässin lihaa, ei se sitä ole läheskään jokaiselle "tavalliselle" tallaajalle. Hoitonesteen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, sillä lähes jokaisen iho kaipaa lisäkosteutta.

Kun hoitoneste on otettu käyttöön, olisi useimmissa tapauksissa laadukas kasvoöljy seuraava steppi, jolla lähtisimme hoitamaan rutiineja kuntoon. Hyvät rasvat ovat tärkeitä rakennuspalikoita iholle. Jotta iho voi hyvin, on siinä vallittava hyvä kosteus- ja rasvatasapaino. Jokaisen iho on ongelmineen yksilöllinen, mutta tämä kaava pätee todella monen kohdalla. Nämä ovat ne askeleet, joilla luot hyvän pohjan ihonhoidolle. Perus rutiinia voit sitten maustaa tarpeitaan vastaavilla seerumeilla, kuorinnoilla ja naamioilla.


Puhdistus= koko ihonhoidon pohja ja tärkein vaihe

Hoitoneste= tärkeää vesikosteutta iholle

Kasvoöljy= hyviä rasvoja, vitamiineja ja suojaa iholle


Olen pikkuhiljaa valunut omassa ihonhoidossani astetta minimalistisempaan suuntaan. Kun iholle käyttää aidosti toimivia tuotteita, ei purkkeja tarvitse olla röykkiöittäin. Iho ei myöskään tarvitse kymmeniä aktiiviaineita yhdellä kertaa toimiakseen optimaalisesti.
Kasvoöljy kannattaa valita niin, että se sisältää aitoja, kokonaisia ja aidosti iholle hyvää tekeviä kasviöljyjä. Kokonaisen kasviöljyn tunnistaa tuotteen INCI-listalta kasvin tieteellisestä nimestä, eli esimerkiksi Vitis Vinifera seed oil (viinirypäleensiemenöljy) tai Ribes Nigrum seed oil (mustaherukansiemenöljy). Esteriöljyt, eli hajotetut kasviöljyt, löytyvät INCIstä useimmiten esimerkiksi seuraavilla nimillä: Ethyl EsterCocoglycerides tai Coco-caprylate.

Esteriöljy on siis hajotettu kasviöljy, jossa ei ole jäljellä kaikkia hoitavia vaikutuksia ravinteikkaasta kasviöljystä. Tämän vuoksi esteriöljyt ovat myös huomattavasti halvempia. Toki esteriöljyilläkin on paikkansa kosmetiikassa, sillä niillä saadaan tuotteen ihotuntumaa muokattua kuivaöljymäisen kevyeen suuntaan. Kokonaisiin kasviöljyihin verrattavaa hoitavaa vaikutusta esteriöljyillä ei kuitenkaan ole, ja tämän vuoksi kannattaakin syynäillä mitä ne omat purkit ovat syöneet.

Kasvoöljy suojaa ihoa ja lukitsee kosteutta alleen, mutta oikein valittu öljysekoitus on niin paljon enemmän kuin pelkkä suoja. Laadukas öljysekoitus antaa iholle valtavasti tärkeitä omega-rasvahappoja, mineraaleja ja vitamiineja.

Alustus nyt vähän venähti, mutta tsekataanpa nyt postauksen tähdet, eli ne huikean ihanat kasvoöljyt!


*PIHISTÄ: Balm Balm Rosehip Serum 19,90 €/ 30 ml


Halusin postauksen edulliseksi tuotteeksi öljyn, joka on tottakai hinnaltaan huokea, mutta silti raaka-aineiltaan laadukas. Ei muuten ole ihan helpoin tehtävä tällaista aarretta löytää, ainakaan mikäli mielii hinnan pysyttelevän alle parissa kympissä.

Markkinoilla on yksittäisiä kasviöljyjä, joiden hinnat harvoin päätä huimaavat. Itse kuitenkin pidän eniten öljysekoituksista, joista löytyy useampi ihoa hemmotteleva kasviöljy. Eteerisiä öljyjäkin otan mielelläni tuotteisiini, sillä paitsi että ne hoitavat mieltä aromaterapeuttisilla vaikutuksillaan, on niillä myös ihoa hoitavia ominaisuuksia. 
Balm Balmin ruusunmarjaöljy on valloittavan ihana. Ruusunmarja on varsinainen ravinnepommi, joka sisältää runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja hyviä rasvahappoja. Ruusunmarjaa käytetään paljon etenkin ikääntyvälle iholle tarkoitetuissa hoitotuotteissa sen runsaan antioksidanttipitoisuuden vuoksi.

Ruusunmarja sisältää runsaasti A-vitamiinia, jonka vuoksi se sopii mainiosti esimerkiksi epäpuhtaan ihon ja aknearpien hoitoon. Ruusunmarjaöljy ei tuki ihoa, joten sitä voi huoletta käyttää myös epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla.

Rosehip Serum sisältää ruusunmarjaöljyn lisäksi jojobaöljyä, joka on loistava ainesosa tasapainottamaan ihon omaa talintuotantoa. Jojobaöljy on hyvin samankaltainen ihon oman rasvan kanssa, jonka vuoksi se on mainio valinta rasvoittuvalle ja sekaiholle.

Super seerumiin on pakattu myös muun muassa purasruohoa, frankinsensia sekä antibakteerista pelargonia. Tuoksu öljysekoituksessa on lämpimän kukkainen, josta voi löytää myös makean frankinsensin. Tuoksuherkille tuotetta en ensitöikseni suosittelisi.
Lempeän kellertävä öljy ei ole aivan sieltä keveimmästä päästä, mutta se imeytyy moitteetta eikä jää iholle lillumaan rasvaisena kerroksena. Vaikka olen tuotetta käyttänyt ihan menestyksekkäästi myös meikin alla, on se mielestäni parhaimmillaan iltakäytössä. Voit käyttää öljyä iholle sellaisenaan, tai sekoittaa muutaman tipan voiteesi joukkoon, mikäli se tuntuu luontevammalta. Öljyn päälle ei enää kannata levittää muita hoitotuotteita.

Balm Balm Rosehip Serum on loistava tuote sinulle, joka kaipaat monipuolista ja ravinnerikasta kasvoöljyä ilman sen kummempaa hifistelyä. Öljy pitää ihon kimmoisana, pehmeänä ja kosteutettuna. Se tasoittaa ihon sävyä sekä rauhoittaa punoitusta ja ihoärsytyksiä.  Tuotteesta on saatavana myös pienempi 10 millilitan testipullo, josta riittää useampaan käyttökertaan.


*PANOSTA: Katja Kokko Sileä 59,90 €/ 30 ml


Sitten hypätään kalliimpaan päätyyn. Olen nykyään aika nirso kosmetiikkani suhteen. Monet tuotteet ovat ihan kivoja ja jopa tosi kivoja, mutta harva purkki nousee sellaiseen legendaariseen hall of fameen

Kun Katja Kokon Sileä putkahti markkinoille, olin varovaisen kiinnostunut, mutta en hypännyt päätä pahkaa hypeen mukaan. Haluan mutustella rauhassa, ennen kuin ryntään markkinoille.

Nyt minullakin on Sileästä oma kokemukseni.
Olen käyttänyt tuotetta säännöllisesti aamuin illoin parin viikon ajan. Olen hämmästynyt, sillä Sileä on valehtelematta paras koskaan kokeilemani kasvoöljy. Ja olen lätrännyt naamaani aika monia öljyjä. 

Aloitetaan tuoksusta, joka on erikoinen. Se hyvin hienostunut ja jopa aavistuksen parfyymimäinen. Tuoksufriikkinä odotin rakkautta ensi nuuhkaisulla, mutta niin ei käynyt. Tuoksua piti hetki tunnustella, mutta muutaman päivän jälkeen hurahdinkin siihen täysillä. Sileä on iltojeni kohokohta. Öljyn siveleminen kasvoille, sen nuuhkiminen ja fiilistely on arjen luksusta. Sileä on kokonaisvaltaista kauneudenhoitoa parhaimmillaan. 

Ihotuntumaltaan kasvoöljy on nimensämukaisesti sileä, heh. Silkkinen öljy on suunniteltu erityisesti gua shan alla käytettäväksi, mutta sitä voi toki käyttää vaikkei gua shasta olisi koskaan kuullutkaan. Öljy sopii muuten mainiosti myös meikin alle sen keveyden vuoksi!
Tuotteen INCI-lista on loistava, ja Kokon kohdalla tämä on toki vähintä mitä odotin. 

INCI-listalla heti ykkösenä on luomuviljelty chiansiemenöljy, joka sisältää iholle ihanteellisessa suhteessa tärkeitä omega-rasvahappoja. Chiansiemenöljyä on kiittäminen myös tuotteen silkkisestä koostumuksesta. Silkkisen sileän ihotuntuman voi saavuttaa muutoinkin, kuin lisäämällä tuotteeseen silikoneja, tässä siitä loistava esimerkki. Chiansiemenöljy on myös loistava raaka-aine ikääntyvän ihon, sekä stressistä ja elintavoista aiheutuvien ihomuutosten hoitoon.

Kasvoöljyn sisältämä viinirypäleensiemenöljy saadaan viini- ja mehuteollisuuden sivuvirtaraaka-aineena. Viinirypäleensiemenöljy on kevyttä ja ihoon helposti imeytyvää, joka sekin sisältää runsain mitoin hyviä omega-rasvahappoja. 

Sileästä löytyy myös unikonsiemenöljyä, johon en ole kosmetiikkamarkkinoilla turhan usein törmännyt. Myös unikonsiemenöljyllä on osansa tuotteen silkkisen koostumuksen aikaansaamisessa. Runsaan antioksidanttinen ja mineraalipitoinen öljy suojaa ja vahvistaa ihoa. Unikonsiemenöljy sisältää reilusti linolihappoa, jolla on tulehduksia ehkäiseviä ja lievittäviä vaikutuksia.

Mikä parasta, Sileään on saatu mukaan myös jotain suomalaista. Meidän mättäillä kasvaa runsain mitoin ravinnerikkaita marjoja, ja on aina ihanaa kun niitä hyödynnetään myös kosmetiikassa! Puolukansiemenöljy terästää Sileää ja antaa sille pigmenttihäiriöitä sekä ryppyjä hoitavia ominaisuuksia. Puolukansiemenöljy kirkastaa sameaa ihoa ja se sopii myös epäpuhtaalle iholle.

Kokon tietäville tuskin tulee yllätyksenä, että Sileä saa viimeisen silauksensa aromaterapeuttisista eteerisistä öljyistä. Marokkolainen kamomilla, eli blue tansy antaa hienostuneen tuoksun lisäksi tuotteelle myös kauniin sinivihreän sävyn ja ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Blue tansyn lisäksi tuotteesta löytyy myös ruusugeraniumin sekä italianolkikukan eteerisiä öljyjä.
Ihotuntuma ja upea tuoksu on tottakai asioita, jotka tuovat tuotteelle runsaasti lisäarvoa, mutta tärkeintä on tietenkin tuotteen toimivuus iholla. Ilokseni voin sanoa, että Sileän säännöllisellä käytöllä huomasin ihossani merkittäviä muutoksia. Ihoni on pääsääntöisesti ihan ookoo kunnossa, ja siksi vaikutuksia voi olla joskus vaikea huomata. Sileän kohdalla muutokset olivat kuitenkin todella selkeitä.

Iho kirkastui, rauhoittui ja tasottui, sekä pientäkään näppyä ei pukannut. Ei edes, vaikka töissä joudun käyttämään maskia suhteellisen paljon. Huikein muutos mielestäni oli kuitenkin ihon kirkastuminen, sillä samanlaisia vaikutuksia olen aiemmin saanut ainoastaan laadukkaalla C-vitamiiniseerumilla.

Sileä on joka pennin väärti. Voin suositella tuotetta lämmöllä ihan jokaiselle ihotyypille. Rasvoittuvan ihon omaavankaan ei kannata tuotetta säikähtää, sillä kevyt öljy ei tuki ihohuokosia lainkaan. Se tasapainottaa ihon talintuotantoa, rauhoittaa tulehtunutta ihoa, vaikuttaa positiivisesti pigmenttimuutoksiin, kirkastaa, tasoittaa ja you name it.

-

Kasvoöljyn käytöstä sen verran, että alle kannattaa aina kerrostaa hoitonestettä, sillä öljy pitää kosteuden tehokkaasti iholla. Hoitonesteen ja öljyn kombolla voit taatusti heittää hyvästit ihon pintakuivuudelle, joka meitä suomalaisia usein vaivaa.

Moni voi mieltää öljyjen käytön vain talviaikaan sijoittuvaksi huviksi, mutta voin lämpimästi suositella öljyjen käyttöä vuoden ympäri. Olen hurahtanut kasvoöljyihin niin kovin, etten enää oikein meinaa innostua kasvovoiteista. Mieltymykset on kuitenkin täysin yksilöllisiä, ja se mikä toimii yhdellä ei toimi kaikilla. Tärkeintä onkin löytää juuri itselleen parhaiten sopivat tuotteet ja rutiinit.

Toivottavasti tämä aavistuksen venähtänyt postaus sai sinutkin innostumaan kasvoöljyistä. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle! :)

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!