3 vinkkiä keväiseen ihonhoitoon

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Ai että! Ilmassa tuoksuu kevät ja aurinko on hellinyt meitä jo monena päivänä. Mikä parasta, aurinko myös lämmittää jo selvästi. Ihanaa! Kevät on ihanaa valon sekä kasvun aikaa, ja odotankin sitä aina innolla. Kesästä en kuitenkaan niin välitä, lähinnä siksi että liika kuumuus ahdistaa. Minulle täydellinen kesä olisi hieman harmaa, sopivasti sateinen sekä lämpötila voisi pysytellä maksimissaan + 19 asteessa, heh.

Kun vuodenaika vaihtuu, on usein myös syytä tehdä pieni tilannekatsaus omaan ihonhoitorutiiniin sekä tarvittaessa päivittää sitä hieman. Kevät on uuden alun ja uudistumisen aikaa, ja tätä kannattaa tukea myös ihonhoidossa. 
Tässä siis muutama vinkki, joiden avulla palautat ihosi hehkun ja valmistelet sen kesään!


1. Suojaa ihosi auringolta
Nyt on jo korkea aika kaivaa aurinkosuojat käyttöön! UV-säteily on erityisen voimakasta myös talvella, kun puhdas hanki heijastaa säteilyä lähes kaksinkertaisena. Ja vaikka aurinko onkin jo mukavasti sulatellut hankia ainakin täällä Keski-Suomessa, kyllä niitä silti riittää.

UV-indeksi (UVI) kertoo haitallisen säteilyn määrän numerona, ja tätä tilastoa voi seurata esimerkiksi ilmatieteenlaitoksen sivulla. Kun UV-indeksi nousee tasolle 3, on ihon suojaaminen välttämätöntä mikäli haluaa välttyä säteilyn aiheuttamilta haitoilta.

UVI alkaa Suomessa nousta siinä helmikuun paikkeilla, mutta vaikka arvo olisikin vielä alle 3, pitää iho aurinkoisina päivinä suojata nimenomaan lumen aiheuttaman heijastuksen vuoksi.

UV-säteily aiheuttaa iholla muun muassa ikäviä pigmenttimuutoksia, ja etenkin maksaläiskien synnyssä auringolla on merkittävä vaikutus. Kannattaa siis suojata iho vähintään 30, mieluiten 50 suojakertoimen voiteella niin voit säästää ihosi monelta harmilta!
Itse suosin päiväkäytössä aina suojakerrointa 50. Yksi suosikkini on Darphinin Intral Environmental Lightweight Shield SPF 50, joka antaa meikille kauniin tasaisen pohjan. Voiteessa on kevyt sävy, joka blendaantuu omaan vaaleaan ihooni vaivatta. Titaani- ja sinkkioksidit antavat iholle luonnollisen, laajakirjoisen suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan.

Luonnonkosmetiikan puoleltakin vaihtoehtoja löytyy nykyään jo useampia. *Algamaris on ekosertifioitu aurinkovoidesarja, josta löytyy laaja valikoima aurinkotuotteita niin kasvoille kuin vartalollekkin. 


2 Kirkasta iho C-vitamiinilla heleäksi
Laadukkaan C-vitamiiniseerumin avulla voit heittää hyvästit talven pöhötykselle. C-vitamiini on varsinainen ihonhoidon supersankari, mitä tulee ihon heleyttämiseen, tasoittamiseen ja kirkastamiseen. C-vitamiinia löytyy myös esimerkiksi voiteista, naamioista ja puhdistustuotteistakin, mutta seerumi on paikallaan mikäli haluat erityisen tehokkaita tuloksia. Seerumissa aktiiviaineiden pitoisuudet ovat usein tavallista isommat ja ne ovat tiiviimmässä muodossa.

C-vitamiini on todella tehokas antioksidantti ja suosittu ainesosa kosmetiikassa. Sen säännöllisellä käytöllä on todettu olevan suuri rooli myös ihon kollageenisynteesin tukemisessa. Edellä mainittujen vaikutusten lisäksi C-vitamiini rauhoittaa myös esimerkiksi tulehduksia, sekä torjuu vapaita radikaaleja, joten sen käytöstä hyötyy lähes jokainen.

Yksi omista suosikeistani on suomalaisen Unna Nordicin Taimi C-vitamiiniseerumi. Taimi sekoitetaan itse pakkauksessa tulevasta C-vitamiinijauheesta sekä seerumipohjasta, ja seos tulee käyttää kuuden viikon sisällä. Taimi on koostumukseltaan geelimäinen, kevyt ja hyvin imeytyvä. Se suorastaan sujahtaa ihoon, aivan hetkessä. Seerumipohja sisältää Unna Nordicille tyypilliseen tapaan kosteuttavaa koivunmahlaa.
Taimi on loistava tehokuuri herättelemään iho kevääseen. Huhtikuun ajan Taimi on -20% kauneushoitola Charming Beautyn verkkokaupassa. 

Novexpertin super suosittu *Booster With Vitamin C on tehokas luonnonkosmetiikan seerumi, jonka C-vitamiinipitoisuus on huimat 25 %. Unna Nordicin Taimin C-vitamiinipitoisuus on 10 %, joka on myös varsin korkea määrä. Novexpertin seerumissa on käytetty erityistä stabiloitua C-vitamiinin muotoa, 3-O-Ethyl Ascorbic Acidia, joka ehkäisee tehokkaasti pigmenttiläiskiä. Kyseessä on C-vitamiinin muoto, joka luokitellaan osittain lääkkeeksi sen tehon vuoksi.

Korkeat pitoisuudet C-vitamiinia voivat saada ihon nipistelemään ja kihelmöimään, ja vitamiinia käytettäessä kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota ihon huolelliseen kosteuttamiseen. Usein vitamiini onkin jo tuotteessa yhdistetty ihoa suojaaviin ja kosteuttaviin ainesosiin. Esimerkiksi yllä mainitussa Novexpertin C-vitamiiniseerumissa on mukana muun muassa hyaluronihappoa sekä ihoa suojaavaa E-vitamiinia ja betakaroteenia.

3. Syväpuhdista iholta katupölyt ja saasteet
Tällä hetkellä alamme elää jälleen katupölyn kulta-aikaa ja iho joutuu koville. Nyt kannattaakin siis keskittyä ihoa syväpuhdistavaan hoitoon. Ota käyttöön ihoa kirkastavat kuorinnat ja ihanat syväpuhdistavat detox-naamiot!

Ihon kuorimisen kanssa kannattaa muistaa, että maltti on valttia. Ihoa ei missään nimessä kannata kuoria liikaa. Paksummalle iholle kerta viikkoon voi olla sopiva määrä, herkemmälle ja ohuemmalle iholle saattaa riittää kuorinta kahden viikon välein.

Naamiohetkiin kannattaa keväällä valita syväpuhdistavia savinaamioita. Savinaamio elvyttää samean ihon ja vie mennessään iholta likaa ja rasvaa. Savi suorastaan imee iholta epäpuhtauksia, ihan huokosista asti, ja sopiikin siksi täydellisesti ihon kevätsiivoukseen herättelemään nuutunutta naamaa.

Bybi Beautyn vastikään lanseerattu *Super Greens-naamio sisältää hellävaraisesti puhdistavaa kaoliinisavea sekä liudan erilaisia ihon superfoodeja. Purkkiin on pakattu muun muassa rutkasti lehtivihreää sisältävää spirulinaa (josta naamio saa myös kauniin vihreän värinsä), hyviä omega-rasvahappoja sisältävää parsakaalinsiemenöljyä sekä antioksidanttista tomaatinsiemenöljyä.

Naamio sopii erityisen hyvin tukkeutuneelle, epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle. Super Greens puhdistaa ihon hellävaraisen tehokkaasti, kuitenkaan kuivattamatta sitä korpuksi.

Omia suosikkikuorintojani on Unna Nordicin Paju Peat Charcoal Bambu ScrubPaju on suomalaista turvetta, hienojakoista bambujauhetta ja epäpuhtauksia imevää hiilijauhetta sisältävä kuorintanaamio. Koostumus on pehmeän voidemainen, ja kuorivat rakeet ovat hienon hienoja.
Tuotetta voi käyttää tavalliseen tapaan kuorinta-aineena tai vaihtoehtoisesti naamiona. Mikäli iholla esiintyy tukkeumaa tai epäpuhtauksia, kannattaa ehdottomasti harkita Pajua. Tehokkaiden ainesosien ansiosta tuote hillitsee ihon rasvoittumista, syväpuhdistaa tehokkaasti sekä rauhoittaa tulehduksia. Hoitavien öljyjen (ruusunmarja- ja viinirypäleensiemenöljy) ansiosta Paju ei kuivahda iholle kiristäväksi maskiksi, vaan pysyy pehmeänä koko vaikutusajan.

Taas, täydellinen tuote ihon kevätsiivoukseen!

-

Näiden lisäksi, on tottakai aina tärkeää huolehtia ihon riittävästä kosteutuksesta sekä suojaamisesta. Keväälläkin viima saattaa olla vielä hyvinkin voimakasta ja tuuli kurittaa ihoa. On syytä antaa sille suojaa antioksidanteilla ja hyvillä rasvahapoilla. Antioksidantit suojaavat ihoa tehokkaasti säänvaihteluita sekä saasteilta ja muilta ulkoisilta haittatekijöiltä. Suosittelenkin aina tsekkaamaan ne omat purkit, että tuotteissa olisi laadukkaita, oikeasti toimivia raaka-aineita. INCI-listat toki voivat olla vaikeaselkoista hepreaa, eikä kaikkien kiinnostus riitä niihin sen kummemmin perehtymään. Onneksi aina voi kysyä apua ammattilaiselta! Mikäli kaipaat neuvoa tuotteisiin tai hoitorutiineihin liittyen, minulle saa laittaa viestiä esimerkiksi täällä blogissa, sähköpostilla tai vaikka Instagramin puolella. :)

Mukavaa kevättä! Ota postauksen vinkit haltuun ja voin taata, että ihosi hehkuu terveenä ja elinvoimaisena.

Oletko jo päivittänyt ihonhoitorutiinisi kevääseen?


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!