Hyaluronihappoa Koreasta

*Tuote saatu blogiin

Tänään aiheena on tuttu ja turvallinen hyaluronihappo. Olin itseasiassa jo kirjoittanut aiheesta postauksen aiemminkin, mutta pieni päivitys lienee tarpeen.

Hyaluronihappo nauttii tällä hetkellä supersuosiota, ja sitä voi hyvällä omallatunnolla kutsua trendiksi, joka tuskin esittelyjä kaipaisi. Hyaluronihappo on ollut kosmetiikkatuotteissa käytössä jo pitkään, mutta vasta viime vuosina se on noussut todelliseksi hitiksi.
Hyaluronihappo on humektantti, eli tehokkaasti vettä ihoon sitova ainesosa jota löytyy ihmisen kehosta luonnostaankin. Sen määrä kuitenkin vähenee iän myötä aiheuttaen ihon veltostumista ja kuivumista. Hyaluronihappo ikään kuin vetää puoleensa vesikosteutta esimerkiksi ilmasta tai muista tuotteista, ja myös pitää sen ihossa jolloin se pysyy kosteutettuna ja kimmoisana pidempään.

Vaikka ainesosan nimi sisältää sanan "happo" ja saattaa siksi kuulostaa pelottavalta, ei kannata säikähtää. Lempeä hyaluronihappo on oikeasti eräänlainen sokeri.  

Ihonhoidossa hyaluronihappoa käytetään sen huiman kosteuden sitomiskyvyn vuoksi. Kyseessä erittäin paljon tutkittu ja hyvin siedetty ainesosa ja siitä hyötyy aikalailla jokainen ihotyyppi. Ikääntyvää ihoa hyaluronihappo täyteläistää ja kimmoisalla iholla rypyt sekä juonteet erottuvat heikommin. Hyaluronihapon vaikutukset huomaa usein heti, jolloin se sopiikin mainiosti hätäisen ja malttamattoman ihonhoitorutiiniin. ;) Myönnän, en itsekään aina jaksaisi odotella tuotteiden tuloksia välttämättä kuukausia.

Hyaluronihappo on varsin kallis ainesosa, ja siksi pitoisuudet tuotteissa ovat usein pieniä. Toisekseen, kun on kyseessä ainesosa joka sitoo kosteutta itseensä super tehokkaasti, ei sen formuloiminen ihonhoitotuotteeseen ole ihan mutkattomin juttu. Esimerkiksi seerumista tulisi nopeasti aika jäykkää tavaraa, mikäli hyaluronihappoa olisi tuotteessa älytön määrä. Hyaluronihapon huiman kosteudensitomiskyvyn vuoksi sen hyödyt kuitenkin saadaan jo hyvin pienillä määrillä. Siksi lupaavaa tuotetta ei heti kannata heivata ö-mappiin, mikäli hyaluronihappo ei komeile heti INCI-listan kärkipäässä.
INCI-listalla hyaluronihapon tunnistaa esimerkiksi seuraavista nimistä: hyaluronic acid, sodium hyaluronate, hydrolyzed hyaluronic acid ja sodium hyaluronate crosspolymer.

Jos tuotteen INCI-listalta löytyy Hyaluronic Acid, on se molekyylikooltaan suurempi ja kosteuttaa lähinnä ihon pintaa. Se vapauttaa kosteutusta iholle tasaisesti pitkin päivää. Sodium Hyaluronate sen sijaan on hyaluronihapon suola, joka taas on molekyylikooltaan reilusti pienempi ja pääsee imeytymään syvemmälle ihoon. Pienempi molekyylikoko mahdollistaa hyaluronihapon juonteita täyteläistävän vaikutuksen.
Sain meiltä töistä mielenkiintoisen hyaluronihapposeerumin testiin ennen kuin se tuli meille virallisesti myyntiin. Kyseessä on Eunyul nimisen brändin Hyaluronic Acid Ampoule seerumi.

Eunyul on korealainen brändi, joka kertoo yhdistävänsä ikiaikaisen korealaisen tietotaidon moderniin teknologiaan luodakseen tuotteita joilla saat terveyttä hehkuvan, nuorekkaan ihon. Oma kokemukseni merkistä rajoittuu ainoastaan tähän yhteen tuotteeseen. Pienen kaivelun perusteella Eunyulin (onpa muuten vaikea nimi) tuotevalikoima on varsin laaja, mutta Suomessa saatavuus on melko suppeaa.

Hyaluronic Acid Ampoule on vesipohjainen seerumi, joka tasoittaa ihoa silminnähden ja parantaa sen kosteustasapainoa. Seerumi sisältää hyaluronihaposta kahta eri kokoa, eli se kosteuttaa ihon pintaa sekä sen syvempiä kerroksia.

Hyaluronihapon lisäksi seerumiin on pakattu toistakin super suosiosta nauttivaa raaka-ainetta, nimittäin niasiiniamidia. The Ordinaryn super suosittu niasiiniamidiseerumi nosti raaka-aineen valtavirran tietoisuuteen. Niasiiniamidi muun muassa vahvistaa ihoa, häivyttää juonteita ja tasoittaa ihonsävyä. Lisäksi se on loistava ainesosa epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle sen tulehdusta lievittävän vaikutuksensa ansiosta.

Seerumi sisältää myös kosteuttavaa glyseriiniä ja aloe veraa, runsaasti lehtivihreää sisältävää leväuutetta, sekä antioksidanttista rohtosammakonputkea, jota käytetään laajasti korealaisen kosmetiikan tuotteissa.
Koostumus on hyaluronihapposeerumille hyvin tyypillinen, hieman geelimäinen ja iholla helposti liukuva. Hyaluronic Acid Ampoule sopii mainiosti meikin alle, sillä se ei rullaa iholla lainkaan. Rullaamisella tarkoitan sitä, kun jokin tuote alkaa murustua iholla ikävästi, kun levität sen päälle toista tuotetta tai esimerkiksi meikkivoidetta. Kaikki tuotteet eivät tietenkään aina välttämättä sovi yhteen, ja jonkin tuotteen murustuminen voi korjaantua vaihtamalla päälle levitettävä tuote toiseen.

Tuoksua seerumissa ei ole lainkaan. Se sopii siis mainiosti ilostuttamaan myös herkkänenäisten ihoa.

Kuten monissa k-beauty tuotteissa, lukee tässäkin pakkauksessa "skin whitening", joka saattaa hieman hämätä etenkin meitä pohjoismaalaisia. Ei kannata säikähtää, kyseessä ei ole mikään ihoa valkaiseva tuote! Sana "whitening" tarkoittaa tässä yhteydessä paremminkin ihoa kirkastavaa tuotetta, eli juuri sitä mitä monen iho etenkin näin talven jäljiltä kaipaa. Seerumin sisältämällä niasiiniamidilla on esimerkiksi positiivisia vaikutuksia pigmenttimuutoksiin ja se myös tasoittaa ihonsävyä, kuten jo yllä mainitsinkin.

Hyaluronic Acid Ampoule on mainio tuote joka sopii lähes jokaiselle ihotyypille. Se auttaa ihoa pysymään kosteutettuna, kimmoisana ja lisäksi sillä on ihoa tasoittavia sekä heleyttäviä vaikutuksia.

Tuote löytyy Charming Beauty Shop verkkokaupasta hintaan 35,70 €, ja pääset tuotesivulle tästä linkistä. 

Kuuluuko hyaluronihappo sinun ihonhoitorutiiniisi?


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!