4 x kasvonaamio Ella Bachélta

*tuotteet saatu maahantuojalta

Täällä taas, vihdoin ja viimein! Tämä postaus on roikkunut luonnoksissa luvattoman kauan (kuten moni muukin), mutta nyt vihdoin sain viilattua tekstin valmiiksi. Rakastan syksyä, eikä minulla normaalisti ole ongelmia pimeän vuodenajan kanssa, mutta ensimmäistä kertaa tuntuu kuin syysväsymys olisi iskenyt oikein kunnolla. Tekisi mieli vain nukkua kevääseen! Harmillista kyllä, se ei taida ihan olla mahdollista...

Onneksi fiilistä voi piristää monella tapaa. Minulle arjen pienet ilot ovat tärkeitä asioita ja olen niistä oppinut vuosien varrella nauttimaan. Yksi arjen pieni ilostuttaja on kasvonaamiohetki.  Jos mun pitäisi valita yksi kosmetiikkatuotteiden kategoria, josta nautin kaikista eniten, olisi se mitä luultavimmin kasvonaamiot. Ne tekevät iholle lyhyellä vaikutusajalla suorastaan taikoja!

Minulla on tapana aina perjantaisin illalla tehdä ihonhoitorutiini oikein pitkän kaavan mukaan. Silloin käyn saunassa, kuorin ihon ja laitan jonkun kasvonaamion, mitä iho nyt milloinkin kaipaa. Toisinaan kuorinnan saa hoitaa hedelmähapponaamio tai sitten teen kunnon syväpuhdistuksen savinaamiolla. Sunnuntaisin vuorossa on jokin hellävarainen kosteuttava ja ravitseva naamio. Sit vaan freesinä uuteen viikkoon. :) Tästä sepostuksesta voinee päätellä, että päivän postaus käsittelee kasvonaamioita. Ehkä otsikkokin tosin sen jo paljastaa.


Ella Bachén tuotteisiin tutustuin lähemmin aikoinaan kosmetologilla käydessäni. Otin kuumakivihieronnan ja kotiin ostin Ellan vartalorasvan ja matkakokoisen kasvotuotteen, joihin molempiin silloin ihastuin. En vain kuollaksenikaan enää muista, minkä kasvotuotteen silloin ostin...

Ranskalainen Ella Baché ei todellakaan ole mikään uusi nimi markkinoilla, vaan sarjan ehkä kuuluisin tuote, tomaattivoide, kehiteltiin jo vuonna 1936! Tomaattivoide, Créme Tomate, on edelleen Ella Bachén suosituimpia tuotteita. En ole koskaan itse kyseistä purkkia testannut, mutta ehdottomasti haluan kokea sen tehon vielä joskus itsekkin.

Sain ilokseni Ellan maahantuojalta testiin muutamat naamiot, joita olenkin hyvän tovin kerennyt jo käyttämään. Sukelletaanpa siis tämän kosmetiikkamaailman legendan naamioiden pariin!

Hydra Repulp Hyaluronic Moisturising Cream-Mask

Tämän porukan ehdoton suosikkini! Hyaluronihappoa sisältävä kosteusnaamio on minulle juuri sellainen sunnuntainaamio. Voidemainen naamio kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti, ja ainakin oma naamani oikein imaisi naamion vaikka laitoin reilun kerroksen. Naamion sisällöstä löytyy liuta tehokkaita raaka-aineita, kuten antioksidanttista E-vitamiinia, kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, ihoa pehmentävää sheavoita, mineraalirikasta leväuutetta sekä ihoa korjaavaa ja rauhoittavaa ruusuöljyä.


Otin naamion käyttöön juuri sopivasti, kun ilmat alkoivat kunnolla viilenemään. Lämpötilavaihtelut kyllä huomaa nahoissaan ja siksi nyt kannattaakin keskittyä kosteuttamaan ihoa kunnolla.

Naamio ei ole mitään paksua jankkia, vaan koostumukseltaan melko kevyttä. Suosittelen käyttämään tuotetta myös yönaamiona, mikäli kaipaa kunnon tehokosteutusta. Iho on naamion jälkeen niin pehmeä ja kosteutettu.

Tuoksu on perinteisen Ellamainen, ylellinen ja raikas. Tuoksua Ella Bachén tuotteissa on reilusti, eli kovin herkkänenäisille en näitä suosittele.

Hyaluronic Moisturising Cream-Maskilla on hintaa 35,80 € ja pääset suoraan tuotesivulle tämän linkin kautta.

Ella Perfect Instant Beauty Mask

Naamion kerrotaan olevan oikea valinta silloin, kun ihon toivotaan näyttävän erityisen hyvältä mahdollisimman nopeasti. Kyseessä on siis "pikakaunistaja", jonka käytön luvataan vastaavan 8 tunnin yöunta. Kuulostaa aika hyvältä, vai mitä? Vaikka nukunkin yöni pääsääntöisesti oikein hyvin, ei tällaiset ekstra "unet" iholle ainakaan huonoa tee. Tosin täytyy myöntää, että näin korkealentoiset lupaukset saavat mieleni aina hieman hykertelemään huvituksesta.

Mutta eipä siinä, naamio taikoo kuin taikookin ihon todella virkeäksi ja kirkkaaksi. Naamiossa pohjan virkaa toimittaa vesi sekä kaoliinisavi. Kaoliinisavi on astetta lempeämpi savi, ja se sopii mainiosti myös herkemmän ihon hoitoon. Kaoliini- eli valkosavi ei kuivata ihoa samanlailla kuin muut savet. Tykkään itse käyttää savipohjaista naamiota kerran viikossa, sillä savet puhdistavat ihoa loistavasti huokosista asti sekä tarjoavat ihon tueksi runsaasti mineraaleja. Naamiosta löytyy myös mm. rauhoittavaa kamomillaa sekä maapähkinäöljyä, joka tarjoaa iholle hyviä rasvahappoja, pehmennystä ja vahvistusta.


Vaikka naamiota on ilmeisesti suositeltavaa käyttää aamulla (pikakaunistaja), niin itse miellän savinaamiot aina enemmän iltahommiksi. En vain osaa käyttää tämän tyyppistä tuotetta aamuisin. Ehkä naamion kaunistava teho täytyy testata joskus ennen juhlia, tai muuta tärkeää menoa. Sattuneesta syystä juhlat ovat viime aikoina olleet aika vähissä.

Naamio on melko tuhtia tavaraa, ja kuten savinaamiot yleensä, niin tämäkin kuivahtaa iholle kunnon maskiksi. Tätä kiristävää kuivuutta voi lievittää suihkimalla naamion päälle esimerkiksi kukkaisvettä, kuten itse yleensä teen.

Tuotteessa on melko voimakas tuoksu, joten tuoksuherkille varoituksen sana. Herkästi reagoivalle iholle en naamiota myöskään suosittele.


Bio-Cellulose Hydrating Mask

Kosteuttavaan bio-selluloosanaamioon on imeytetty hyaluronihappoa, rauhoittavaa ruusu-uutetta ja erityistä resistress-tehoainetta. En tiedä mikä tämä resistress-tehoaine on, enkä löytänyt netistä mitään selkeää vastausta. Ehkä se liittyy japanin pagodipuun kukista uutettuun tehoaineeseen, joka on erittäin antioksidanttinen ainesosa. Japanin pagodipuun kukkauute taistelee vapaita radikaaleja vastaan ja sitä käytetään Aasiassa myös lääkerohtona. Uute sisältää runsaasti mineraaleja, amonihappoja sekä flavonoideja.

En yleisesti ole kangasnaamioiden ystävä, ja noh, eihän tämä kyseinen naamio varsinaisesti ole kangasta. Lappunaamion koostumus on erikoinen. Se tuntuu iholla hieman muoviselta ja "limaiselta". Naamio on siis valmistettu bio-selluloosasta, joka on erittäin ohut luonnonkuitu. En itseasiassa aiemmin ollut törmännyt selluloosasta valmistettuihin naamioihin, joten tämä oli oikein mielenkiintoinen tuttavuus. Useat perinteiset kangasnaamiothan ovat puuvillaa, ja tunnetusti puuvillan tuotantoon liittyy paljon ongelmia. Selluloosa on reippaasti ekologisempi vaihtoehto, mikäli haluaa silloin tällöin kertakäyttöisillä naamioilla ihoaan hemmotella.


Selluloosanaamio mukautuu omaan ihoon huomattavasti paremmin kuin perinteiset kangasnaamiot. Naamio tuntuu mielestäni tiiviimmältä. Mietinkin, että onko tällä tiiviimmällä istuvuudella aktiiviaineiden imeytymistä parantava vaikutus? En tiedä, vielä. Naamion vaikutusaika on 5-10 minuuttia ja kasvot tulisi huuhdella vedellä naamion jälkeen. 

Naamio kosteuttaa ihoa mukavasti, kuten lupaakin. Mielestäni Ella Bachén ruusunaamio on oikein hyvä ja virkistävä valinta, mikäli iho kaipaa hieman freesausta. Naamiossa tuoksuu aito ruusu, ja tuoksu on raikas. Seikka, josta minulta saa aina lisäpisteitä. Rakastan ruusua!

Hintaa yksittäisellä naamiolla on 12,64 €, joka on toki enemmän kuin monien perus kangasnaamioiden hinta. Mutta ehkä kertakäyttöiset naamiot pitäisikin ajatella enemmän luksustuotteena, joita käytetään silloin tällöin, kuin useita kertoja viikossa käytettävänä arkitavarana? En todellakaan ole itse mikään pyhimys jonka roskiksiin ei koskaan päätyisi turhaa jätettä, mutta itselleni tämä on yksi pieni asia jossa voin tehdä parempia valintoja.


Ella Perfect Radiance Bubbles Charcoal Mask

Syväpuhdistava, vaahtoava muodostava naamio oli ehdottomasti setin jännittävin tuote. Näitä kuplivia naamioita olen somessa nähnyt yhdellä jos toisellakin, mutta olen ehkä tietoisesti itse niitä hieman vältellyt. Ajatus vaahtoavasti naamiosta ei ennakkoon houkutellut, mutta nyt kun tilaisuus tarjoutui kokeilla, niin miksipä ei! 


Myös tämän naamion materiaalina on selluloosa, johon on imeytetty syväpuhdistavaa aktiivihiiltä, appelsiininkukkavettä, kosteuttavaa glyseriiniä, mustikkauutetta ja sokeriruokouutetta, jonka sisältämä glykolihappo kirkastaa, uudistaa ja tasoittaa ihoa. Naamiosta löytyy myös solujen uudistumista tukevaa allantoiinia.

Vaahtoava naamio tuntuu iholla todella hauskalta. Vaahto on jämäkkää, eikä se vaikutusajan lopullakaan lähde valumaan. Iho on naamion jälkeen todella puhdas, kirkas ja jotenkin ihmeellisen heleä. Tämä on huippu tuote! :) Ihan kuin olisi käynyt ottamassa jonkun pikakasvohoidon. Naamion materiaali ei tunnu samanlailla muoviselta kuin ruusunaamiossa, tykkäsin tästä enemmän. Istuvuus on todella hyvä ja tiivis. Naamio tuntuu oikein liimautuvan iholle, eikä se todellakaan lähde rullautumaan tai valumaan omia aikojaan.

Erittäin miellyttävä kokemus! Tämän tuotteen pariin palaan taatusti vielä uudelleen.


-

Ella Baché on hoitolasarja, mutta tuotteita pystyy tilaamaan myös maahantuojan omasta verkkokaupasta osoitteesta www.rohdos-ala.fi . Täällä Jyväskylässä Ella Baché kauneushoitoloita on kaksi, Kauneushoitola Essi sekä Kauneushoitola Cosmetics. Essissä sain aivan loistavan kuumakivihieronnan muutama vuosi sitten. Muistan vielä, että tuo päivä oli aivan todella kylmä pakkaspäivä, ja ai että, miten hyvää tuo hieronta tekikään.


Itsekin kauneudenhoitoalalla työskentelevänä toivon, että mahdollisimman moni pystyisi nyt vaikeana aikana kuluttamaan suomalaiseen työhön ja palveluihin. Tietenkään kaikilla ei sellaista taloudellista mahdollisuutta ole, ymmärrän hyvin. Onneksi meillä on asiakkaita riittänyt hyvin, joten eiköhän tästäkin selvitä. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!