3 x päivävoide Dr. Hauschkalta

 *Tuotteet saatu maahantuojalta

On olemassa sellaisia brändejä, jotka ovat niin klassikoita, oikein super klassikoita, mutta joiden tuotteisiin ei vain koskaan ole tullut tarttuneeksi. Minulle yksi sellainen on Dr. Hauschka. Minulla ei ole mitään antipatioita merkkiä tai sen tuotteita kohtaan, joten en edes osaa sanoa miksi olen elänyt tynnyrissä Dr. Hauschkan suhteen. Erikoinen nimi on ollut tuttu kuitenkin jo teinivuosista asti.

Kuten moni varmaan tietää, on Dr. Hauschka aivan ensimmäisiä luonnonkosmetiikan merkkejä, ja nykyään yksi tunnetuimmista. Sarja on perustettu jo vuonna 1967, joten mistään aivan uudesta jutusta ei ole kyse. Tuotteet valmistetaan Saksassa Walan tehtaalla, jossa valmistetaan myös lääkkeitä. Sarjan taustalla toimineella Rudolf Hauschkalla olikin taustaa luonnonmukaisten lääkkeiden valmistuksessa ja alunperin ihonhoitotuotteet kehitettiin nimenomaan toimimaan lääkkeiden ohella hoitoa tukemassa. Merkin tuotteiden kehittelyä ja valmistusta seurataan tarkasti ja niitä pidetään yleisesti turvallisina ja hyvin siedettyinä. Allergisia reaktioita Dr. Hauschkan tuotteista ei juurikaan ole raportoitu, vaikka toki yksittäinen ihminen saattaa allergisoitua lähes mille tahansa ainesosalle.


Luonnon oma rytmi on Dr. Hauschkan filosofian ydinajatus, jota myös tuotekehittelyssä kunnioitetaan. Tämä kyseinen filosofia on muuten todella mielenkiintoista tutkittavaa. Dr. Hauschka käyttää rohtokasviensa käsittelyssä erityistä uuttamismenetelmää, johon ei tarvita alkoholia säilöntäaineeksi. Uuttamismenetelmässä hyödynnettään muun muassa rytmisesti vaihtelevaa valoa ja pimeyttä, lämpötilojen vaihtelua sekä liikettä ja lepoa. Tästä olisi todella mielenkiintoista oppia lisää! Dr. Hauschka luonnollisesti huomioi tuotekehittelyssään myös ihmisen kehon luontaiset rytmit ja korostaa, että tuotteiden säännöllinen käyttö tukee ihon omaa uusiutumisprosessia, joka tapahtuu noin 28 päivän sykleissä. Brändillä selkeästi on siis hyvin holistinen näkökulma ihonhoitoon.

Täytyy sanoa, että olen sarjasta ja tuotteista aivan erilailla kiinnostunut nyt kun tiedän enemmän brändin taustoista ja filosofiasta. En ihmettele lainkaan, että niin moni on kertonut saaneensa apua pitkään vaivanneisiin iho-ongelmiin nimenomaan Dr. Hauschkan tuotteiden säännöllisellä käytöllä. Sarjan tuotteiden takana on valtava tietotaito ja pitkä tutkimustyö.

Sain ilokseni maahantuojalta testiin kolme mielenkiintoista Dr. Hauschkan päivävoidetta ja naputtelin teille hieman mietteitä tuotteista.

Rose Day Cream

Tämä tuote on varmasti monelle tuttu. Dr. Hauschkan ruusuvoide on klassikko, eikä suotta. Ruusuvoide suojaa, kosteuttaa sekä rauhoittaa ihoa. Siinä tuoksuu aito, hienostunut ruusu, josta itse pidän erityisen paljon. Ruusuvoide on aromaterapeuttinen tuote, joka rauhoittaa ihon lisäksi myös mielen.


Rose Day Cream sisältää iholle suojaa antavaa ruusuöljyä sekä villiruusunmarjauutetta. 

Voide on paksua ja rasvaisen tuntuista. Vaikka tuubissa lukeekin Day Cream, voi voidetta tietenkin käyttää myös iltaisin. Monelle tuhti voide saattaa olla liikaa kesäkäyttöön, mutta omalle herkästi kuivuvalle iholleni ruusuvoide oli loistava yövoiteeksi nimenomaan nyt kesällä. Aivan joka ilta en voidetta käytä, mutta pari kolme kertaa viikossa iltaisin laitettuna voide pitää ihon mukavan pehmeänä. Monelle ruusuvoide kuuluu tärkeänä osana talven ihonhoitorutiiniin. Voide suojaa ihoa rasittavilta lämpötilan vaihteluilta ja luulen, että tuote on kuin tehty meidän kylmään ilmastoon. Innolla odotan, että onko tässä vihdoin tuote jolla oma iho säästyy talven kuritukselta!

Kuivalle ja herkälle iholle ruusuvoide on loistava tuote, mutta rasvoittuvalle valitsisin hieman kevyemmän voiteen. Ruusuvoiteesta on saatavilla myös kevyempi Light-versio, mikäli tuhdit voiteet eivät innosta.

Regenerating Day Cream

Ruusuvoidetta selkeästi kevyempi voide lupaa uudistaa, vahvistaa sekä aktivoida ihon uusiutumiskykyä. Voide on suunnattu vaativan ja ikääntyvän ihon hoitoon, enkä välttämättä itse tarvitsisi kyseistä hoitotuotetta vielä 31 vuoden iässä, mutta purkkiin on pakattu sen verran kiinnostavia raaka-aineita, että testattava on! Ja tokihan pidän mielelläni ihoni nuorekkaana ja hyvinvoivana mahdollisimman pitkään.


Regenerating Day Creamin sisällöstä löytyy muun muassa pitsi-itulehteä, jota on käytetty pitkään sen parantavien ominaisuuksien vuoksi. Voiteeseen on pakattu myös puna-apilaa, peltokortetta, ruusun terälehtiä, avokadoöljyä ja vadelmansiemenöljyä. Melkoinen antioksidanttipommi siis kyseessä! Voide kosteuttaa riittävästi ja jättää ihon todella pehmeäksi. Tämä oli näistä kolmesta suosikkini, mutta luulen, että talvikäyttöön ruusuvoide on paras vaihtoehto.

Voiteessa on hyvin yrttinen tuoksu, joka varmasti jakaa mielipiteitä. Minusta tuoksu on ihana ja jopa hienostunut. Voide on pehmeää ja se levittyy iholle moitteetta. Käytin voidetta myös ongelmitta meikin alla.

Tinted Day Cream

Koostumukseltaan kevyt päivävoide joka antaa iholle hennon sävyn. Voide on sävyltään omalle vaalealle iholleni aavistuksen liian tummaa, mutta sävy kyllä tasoittuu levitettäessä omaan ihoon melko hyvin. Kauniin sävyn lisäksi voide suojaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa. Melko täydellinen kesätuote. :) Voide levittyy iholle hyvin ja lopputulos on heleä. Regenerating Day Cream oli koostumukseltaan näistä kolmesta kevein, mutta ei tämäkään liian tuhtia tai rasvaista ole.


Putkiloon on pakattu ihoa hoitavia öljyjä, kuten manteli-, avokado- ja maapähkinäöljyä, vahvistavaa kvitteniä (jota muuten löytyy useista Dr. Hauschkan tuotteista) sekä mäkikuisma- ja masmalouutteita.

Kuten aiemmissakin tuotteissa, on tässäkin mielestäni hentosen yrttinen mutta silti hyvin hienostunut tuoksu. Pakko sanoa, että Dr. Hauschkan tuotteiden tuoksu vie ajatukset mummolaan, eikä se ole lainkaan huono juttu!

-

Arvostan suuresti sitä intohimoa ja syventymistä mikä sarjan ja tuotteiden takana vaikuttaa. En koskaan olisi uskonut, että Dr. Hauschkan filosofia vie minut niin mennessään. Holistinen kauneudenhoito on loputtoman kiinnostava aihe, ja puhun itsekkin kokonaisuuden ymmärtämisen puolesta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja uskon, että kun ihminen on sisäisesti tasapainossa, myös iho voi silloin hyvin. Opin myös, että Dr. Hauschka-kosmetologin suorittama kahden tunnin kasvohoito alkaa lämpimällä jalkakylvyllä, koska jalkojen hyvinvointi ja rentoutuminen vaikuttaa koko muuhunkin kehoon. En ehkä ensimmäisenä osaisi odottaa jalkakylpyä kasvohoitoon mennessä, mutta tämähän on ihana ajatus. Ja kun alussa puhuin Dr. Hauschkan filosofiaan vankkumattomasti liittyvästä rytmistä, kuuluu hoitoon myös rytminen jalkahieronta.

Elisabeth Sigmundin kehittelemään Dr. Hauschka kasvohoitoon kuuluu oleellisena osana lymfastimulaatio, jossa rytmitys on jälleen tärkeässä roolissa. Lymfastimulaatio on asia, joka kiinnostaa minua todella paljon ja haluankin omalla kosmetologin urallani syventyä siihen perinpohjaisesti. Lymfahieronta edistää imunestekiertoa, auttaa kuona-aineita poistumaan kehosta sekä aktivoi aineenvaihduntaa.  


Dr. Hauschka-kosmetologit ovat arvostettuja ammattilaisia, jotka käyvät vaativan koulutuksen saadakseen käyttää kyseistä nimikettä. Hoidoissa korostuu läsnäolevan kosketuksen voima ja kokonaisuuden sekä yksityiskohtien huomioiminen. Itse kosmetologiopiskelijana pyrin siihen, että kosketus olisi nimenomaan läsnäolevaa ja tiedostavaa. Ihminen kyllä havaitsee, mikäli kosmetologi tekee työnsä hieman kiireessä tai liukuhihnameiningillä. Hoitolaan tullessaan asiakas haluaa rentoutua ja silloin kosketuksella ja sen laadulla on suuri merkitys.

Huomaan, että tästä aiheesta riittäisi juttua vaikka kuinka! Ehkäpä tutustun tuotteisiin vielä enemmän ja kirjoitan aiheesta myöhemmin lisää. :)

Suuri kiitos tuotteista ja inspiraatiosta Dr. Hauschkan maahantuojalle! 💓

Kuuluuko Dr. Hauschkan tuotteet sinun ihonhoitorutiiniisi?

Dr. Hauschkan on tarkka jälleenmyyjistään, mutta löydät tuotteita esimerkiksi seuraavista paikoista:

Ruohonjuuri

Sokos

Life


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!