Iho kirkkaaksi C-vitamiinikuurilla

Tuote saatu blogiin: Charming Beauty Shop


Kyllähän se niin on, että jos iho kaipaa kirkkautta ja heleyttä, on C-vitamiini silloin oikea ratkaisu. C-vitamiini on ihoa tehokkaasti kirkastava ja uudistava antioksidantti. C-vitamiinin säännöllisellä käytöllä on todettu olevan suuri rooli myös ihon kollageenisynteesin tukemisessa. Ei kuulkaa ollenkaan turha aktiiviaine kyseessä. Mielestäni C-vitamiini on yksi niistä raaka-aineista, jotka ehdottomasti kannattaisi sisällyttää omaan ihonhoitorutiiniin.


Lue lisää: C-vitamiini ihonhoidossa 

C-vitamiinin oikeaoppinen käyttö kosmetiikassa vaatii kuitenkin vahvaa osaamista, sillä kyseessä on erittäin epävakaa ja hapettumiselle herkkä ainesosa. Pelkästään se, että purkkiin lyödään mukaan C-vitamiinia, ei vielä takaa ainesosan toimivuutta iholla. Vitamiinin säilyvyyteen ja vakauteen vaikuttavat useat seikat, esimerkiksi vesi, valo ja lämpötila.

Tuotteen pakkauksen kanssa saa siis olla tarkkana. Pakkauksessa kannattaa suosia tummaa lasipurkkia, tai muuta joka ei päästä valoa läpi. Hapettuessaan C-vitamiinia sisältävät tuotteet muuttavat usein väriään kellertäväksi, mutta tätä voi olla vaikea havaita, sillä tuotteet ovat usein jo valmiiksi värjätty kellertäviksi. 

Suomalainen Unna Nordic on kehittänyt C-vitamiiniseerumin, joka ratkaisee säilyvyysongelman kuuriluontoisesti käytettävällä tuotteella. Huomio kaikki innokkaat kotikemistit! Taimi on C-vitamiiniseerumi, joka koostuu kahdesta eri komponentista. C-vitamiinijauheesta sekä seerumipohjasta. Nämä kaksi ainesosaa sekoitetaan itse yhteen ja kuuri tulee käyttää loppuun kuuden viikon kuluessa sekoituksesta. Kuuden viikon jälkeen tuotteen C-vitamiinipitoisuus laskee ja väri sekä haju saattavat muuttua. Kannattaa siis pitää huoli, että sekoitat tuotteen siinä vaiheessa kun olet valmis käyttämään sitä säännöllisesti 4-6 viikon ajan.


Omalla ihollani laadukas C-vitamiinituote toimii useimmiten todella hyvin ja ihon kirkastumisen kyllä huomaa. Olen vannoutunut Medik8 C-Tetra seerumin fani, ja vertaan kaikkia C-vitskuseerumeita tähän varmasti hamaan loppuun saakka. Taimi ei häviä C-Tetralle oikeastaan missään muussa, kuin koostumuksessa. C-Tetrassa on öljyinen, samettisen pehmeä koostumus, josta itse pidän hieman enemmän. Taimi on koostumukseltaan geelimäinen, kevyt ja hyvin imeytyvä. Se suorastaan sujahtaa ihoon, aivan hetkessä. Sopii siis mainiosti myös päiväkäyttöön.


Taimi toimii omalla ihollani erittäin hyvin ja tekee mitä lupaa. Iho on kirkas ja tasainen, kuten asiaan kuuluu. Käytin Taimia kiltisti sen kuusi viikkoa ja seerumia jäi vielä pullon pohjalle jonkun verran. Unnan C-vitamiiniseerumi suositellaan levittämään iholle puhdistuksen jälkeen ja odottamaan noin 20 minuuttia ennen muiden tuotteiden levitystä. Näin seerumi pääsee vaikuttamaan parhaalla mahdollisella teholla.

Taimi on aika voimakas C-vitamiiniseerumi, sen vitamiinipitoisuus on 10%. Tästä johtuen tuote saattaa nipistellä iholla, varsinkin jos ei iho ole C-vitamiinituotteisiin tottunut. Itse en tosin huomannut omalla ihollani mitään tuntemuksia. Jos voimakasta kihelmöintiä tai punoitusta seuraa, suositellaan iho totuttamaan C-vitamiiniin käyttämällä sitä parin kolmen päivän välein.Taimi saattaa myös aiheuttaa iholla kuivuutta, joten se vaatii kaverikseen tehokkaasti kosteuttavat tuotteet. Itse käytin Unna Nordicin Varpu-hoitonestettä ja Ekopharman Vadelma-kasvovettä Taimin päällä, enkä huomannut mitään erityistä kuivuutta kuurin aikana. Silloin kun käyttää kuuriluontoisesti voimakkaampia ihonhoitotuotteita, kannattaa hoitorutiini pitää muuten simppelinä ja huolehtia nimenomaan riittävästä kosteutuksesta.


Kuten Unna Nordicin tyyliin kuuluu, on myös Taimissa käytetty koivunmahlaa joka kosteuttaa ihoa ja tarjoaa sille vitamiineja, aminohappoja sekä erilaisia sokereita. Tuotteen tuoksu ei ole kovin kummoinen, mutta en tällaiselta tehotuotteelta mitään jumalaisen upeaa tuoksua odotakkaan.

On kyllä mahtavaa, että täältä kotimaasta löytyy näin hienoa osaamista kosmetiikan valmistuksen saralla. Mielestäni Taimi on loistava vaihtoehto Medik8 C-Tetran korvaajaksi, etenkin mikäli geelimäinen koostumus on enemmän omaan makuun. Unna Nordicin tuotteet ovat taattua laatua, ja brändi lukeutuukin jo vahvasti omiin suosikkeihini.

Taimi on erittäin pätevä tehokuuri samealle ja kirkastusta kaipaavalle aikuiselle iholle. Erityisesti suosittelen sitä keväällä käytettäväksi, kun iho on talven jäljiltä nuutunut ja harmaa. Myös kesäiholle heleytyskuuri tekee todella hyvää! Herkälle iholle kokeilisin tuotetta varoen ja rosacean tai pod:n vaivaamalle iholle Taimia ei suositella lainkaan. Ihoa tehokkaasti uudistavan vaikutuksen vuoksi C-vitamiiniseerumia kannattaa kokeilla myös pigmenttihäiriöiden tasoittamiseen.

Taimia myy Unna Nordic-kauneushoitolat, joihin myös oma työpaikkani kauneushoitola Charming Beauty lukeutuu. Avasimme kevään aikana verkkokaupan josta voit shoppailla Taimin itsellesi hintaan 48 €. Suora linkki tuotteeseen tässä. Saa meille toki tulla myös ihan paikan päälle tutustumaan tuotteisiin Jyväskylän keskustielle. :)

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Oletko jo kokeillut ihoa kirkastavaa C-vitamiinikuuria?


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!