Eksoottisten purkkien äärellä- laavatuhkaa ja Manuka-hunajaa iholle

*Tuotteet saatu: Ecco Verde

Tänään ollaan astetta eksoottisempien kasvonaamioiden äärellä. Kasvonaamiot ovat ihanaa ekstra hemmottelua iholle ja niitä löytyykin jos jonkinmoiseen tarpeeseen. Kasvonaamiota valitessa kannattaa hieman miettiä, mitä oma iho juuri sillä hetkellä kaipaa. Toki on paljon sellaisia "yleispäteviä" naamioita, jotka sopivat lähes jokaiselle iholle. Esimerkiksi kosteuttavalla naamiolla on aika vaikea mennä mönkään.

Sain Ecco Verde verkkokaupasta testiin pari upeaa luonnonkosmetiikan kasvonaamiota, joita olen nyt suurella innolla testaillut. 


Ensimmäisenä esittelen upean islantilaisen Sóley Organicsin SteinEY mineraalikasvonaamion. Ensinnäkin, pakkaus on jo itsessään aivan upea. Niin kaunis!

Jo se, että tiedän tuotteen tulevan islannista, herätti mielenkiintoni. Islanti on unelmieni matkakohde, jonne haluan ehdottomasti päästä ajan kanssa seikkailemaan.

Sóleyn tuotteet perustuvat vanhaan islantilaiseen kansanlääkintään. Brändin takaa löytyy entinen näyttelijä Sóley Eliasdóttir, joka vaihtoi alaa kosmetiikan valmistuksen pariin herättäen henkiin isoisoisoäitinsä Thorunnin ikiaikaiseen yrttitietouteen perustuvat reseptit. Thorunn oli islannissa kuuluisa kansanparantaja, joka paransi ihmisiä kehittämillään villiyrtteihin pohjautuvilla salvoilla. Tähän muinaiseen yrttitietouteen perustuu Sóley Organicsin luonnonkosmetiikan tuotteet.


Tuotteet ovat mutkattomia, hellävaraisia ja tehokkaita. Niissä käytetään puhtaita islannin luonnossa kasvavia raaka-aineita, sekä kristallinkirkasta lähdevettä. Islannin ilmasto on karu ja ankarien kasvuolosuhteiden ansiosta kasvit ovat pullollaan vitamiineja ja hivenaineita, sillä ne ottavat kaiken ilon irti lyhyestä kasvukaudesta. Yrtit ja kasvit kerätään perheen voimin ja tuotteet valmistuvat pienessä 300 asukkaan kylässä. Kuinka sympaattista!

SteinEY mineraalikasvonaamio on sisällöltään hyvin yksinkertainen. Naamio sisältää vulkaanista savea, islantilaista koivu-uutetta, sekä laavatuhkaa Eyjafjallajökull tulivuoresta. En ihan heti keksi laavatuhkaa mielenkiintoisempaa raaka-ainetta. :D


Naamio on jauheena, joten se tulee itse sekoittaa veteen. Ohjeessa neuvotaan sekoittamaan puoli teelusikallista jauhetta samaan määrään vettä, mutta itse lähes tuplasin määrät ja hyvä tuli. Mineraalirikas naamio syväpuhdistaa tehokkaasti ja lopputuloksena on kirkas ja kuulas iho.

Naamioseos on muuten aivan samettisen pehmeää! Kuten savinaamiot yleensäkin, niin tämäkin kuivahtaa kasvoille melko kiristäväksi maskiksi. Jauhenaamion voi mainiosti sekoittaa veden sijaan myös esimerkiksi kukkaisveteen tai kasvoille soveltuvaan öljyyn, kuten itse usein teen. En itsekkään liiemmin pidä savinaamioiden kiristävästä tuntumasta, mutta 10 minuutin vaikutusajan jälkeen iho näyttää todella freesiltä ja kirkkaalta. Naamion käytön jälkeen kannattaa muistaa kunnon kosteutus. Savipitoiset naamiot imevät iholta tehokkaasti rasvaa ja epäpuhtauksia, ihan huokosista asti sekä niillä on ihoa hellästi kuoriva vaikutus. Tällä saakin suoritettua kunnon viikkosiivouksen iholle. Ja siivouksesta puheen ollen, naamion pois peseminen on aika sotkuista puuhaa, enkä suosittele tämän kanssa käytettävän niitä parhaimpia valkoisia pyyhkeitä!

Voin lämpimästi suositella Sóleyn laavatuhkanaamiota, etenkin kaikille meille jotka innostuvat pienestä raaka-ainehifistelystä. ;)


Seuraavaksi matkataan Uuteen-Seelantiin, joka on toinen unelmieni matkakohde (Taru Sormusten Herrasta-fanaatikko täällä hei) ja josta Antipodes on kotoisin. Brändin Aura Manuka Honey Mask on kiehtonut minua jo pitkään ja olipa kiva vihdoin päästä tuotetta kokeilemaan!

Naamio sisältää reilusti vahvaa Manuka-hunajaa, jota pidetään varsinaisena ihmeiden eliksiirinä. Hunajan nimi tulee Manuka-pensaasta, joita kasvaa vain Uudessa-Seelannissa. Monikäyttöinen Manuka-hunaja tepsii tutkitusti sieniin ja bakteereihin ja siitä valmistetaan myös sterilisoitua lääkehunajaa, jota käytetään mm. leikkausten jälkihoidossa sekä haavojen ja jopa palovammojen hoidossa. Manuka-hunajaa onkin käytetty maorien kansanlääkinnässä jo huomattavasti pidempään, mitä nykylääketieteessä.

Parantavien ja korjaavien ominaisuuksiensa vuoksi Manuka-hunajaa suositellaan käytettäväksi erityisesti aknen ja muiden ihotulehdusten hoitoon.


Manuka-hunajoilla on eroja, eikä kaikki tavara automaattisesti ole yhtä vahvaa ja tehokasta. Hunajan voimakkuuden ilmaisussa käytetään asteikkoa 5+-30+, jossa suurempi luku on aina tae tehokkaammasta hunajasta. Manuka-hunaja on tunnetusti kallista, ja mitä suurempi on hunajan voimakkuus, sitä kalliimpaa se on.

Antipodesin Aura Manuka Honey Mask sisältää Manuka-hunajaa, joka on voimakkuudeltaan 20+, eli todella tehokasta. Hunajan lisäksi naamiosta löytyy muun muassa ravitsevaa ja suojaavaa avokadoöljyä, antioksidanttista porkkanaöljyä, kosteuttavaa glyseriiniä sekä uutetta maorihehkupuun kukista.

Naamiossa on aivan taivaallisen hyvä tuoksu. Makean vaniljainen, jossa on mukana myös aavistus mandariinia. Koostumus on voidemainen ja täydellisen pehmeä. Naamio levittyy iholle vaivatta ja ainakin oma ihoni imaisee tuotetta todella tehokkaasti. Iho jää käytön jälkeen huomattavan pehmeäksi ja kirkkaaksi.

Tämän tyyppisten naamioiden koostumus ei yleensä hirveästi herätä fiiliksiä suuntaan eikä toiseen, mutta Manuka-naamiossa koostumus on kerrassaan upea. Sen kehittelyssä on onnistuttu mielestäni todella hyvin. En muista aiemmin käyttäneeni näin ihanan pehmeää ja täyteläistä voidemaista naamiota! Tuotteessa on luksuksen tuntua ja se kuuluukin omalla kohdallani niihin päiviin, kun haluan todella hemmotella ihoani.


Aura Manuka Honey Mask sopii mainiosti kaikille ihotyypeille. Vartin vaikutusaika riittää tuomaan iholle uutta hehkua ja pehmeyttä. Naamiota voi tarvittaessa käyttää myös paikallisesti epäpuhtauksien päällä. Antipodes on brändinä mielettömän kiinnostava ja haluan ehdottomasti testata merkin muitakin tuotteita!

Molemmat tuotteet olivat aivan ihania uusia tuttavuuksia, joita käytän mielelläni jatkossakin. Kosmetiikassa mielestäni parasta on nimenomaan mielenkiintoiset ja innostavat raaka-aineet, niistä en vaan saa tarpeekseni. 

Naamiot löytyvät Ecco Verde-verkkokaupan valikoimasta, josta löytyy laajasti luonnonkosmetiikkaa. Kauppa on täynnä upeita brändejä ja tuotteita, suosittelen ehdottomasti vilkaisemaan! Laitan tähän alle suorat linkit tuotteisiin, mikäli haluat tutustua niihin tarkemmin. :)Oliko tuotteet sinulle ennestään tuttuja?

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!