Ylellistä keskikesän taikaa- Inari Arctic Beauty

Tuote saatu blogiin: Inari Arctic Beauty 

Mikä voisi olla parempaa kuin arktisesta luonnosta inspiraationsa saanut luksusluonnonkosmetiikka? Ja vieläpä suomalainen sellainen.

Arktinen luonto inspiroi karulla kauneudellaan ja ravintorikkaalla kasvillisuudellaan myös allekirjoittanutta. Kasvit ja niiden hyvää tekevät ja jopa parantavat ominaisuudet on järjettömän mielenkiintoinen aihe, enkä malta odottaa että pääsen oppimaan aiheesta enemmän.

Inari Arctic Beauty on suomalainen kosmetiikkavalmistaja, joka keskittyy tuotevalikoimallaan selkeästi ikääntyvän ihon hoitoon.


Tuotteissa on käytetty omaa aktiiviaineiden sekoitusta, joka kantaa nimeä Arctic blend.  Se sisältää tehoaineita upeista pohjoisen luonnon kasveista, kuten esimerkiksi pakurista, ruusujuuresta, lakasta, männynkuoresta, puolukasta ja mustikasta. Tietäisittepä miten hihkun innosta tätä kirjoittaessa! En suotta hehkuta sitä, että kosmetiikan raaka-ainetuntemus on intohimon kohteistani suurimpia.

Pohjoisen karussa luonnossa elävien kasvien kasvukausi on lyhyt, mutta kasvit sisältävät silti erityisen paljon arvokkaita ja tehokkaita aktiiviaineita. Inarin tuotekehitys on ottanut inspiraatiota pohjoisesta perinnelääketieteestä sekä mitä ilmeisimmin aasialaisesta kosmetiikasta, jossa rummutetaan nimenomaan aidosti tehokkaiden raaka-aineiden ja keveiden tuotekoostumusten perään.

Sain testattavaksi Water Cream kasvovoiteen, joka osoittautui loistotuotteeksi, aivan kuten etukäteen aavistelinkin. Voide on koostumukseltaan kevyen pehmeä ja levittyy iholle kuin itsestään. Water Cream nimenä viittasi mielestäni enemmän vielä ohuempaan koostumukseen, mutta onneksi tämä ei aivan lirua ollut. En itse hirveästi tykkää sellaisista vesimäisen ohuista voiteista. Tämän voiteen ihotuntumaan ja käyttömukavuuteen on selkeästi panostettu ja sitä on viilattu. Ja nämä ovat seikkoja, jotka mielestäni luksuskosmetiikassa tuleekin olla kohdallaan. Voide on täydellinen kesäksi, mutta voisin kuvitella, että tämä menee hyvin myös syksyn kuivattamalla iholla.


Antioksidanttinen voide lupaa tukea ihon nuorekkuutta ja antaa sille tervettä hehkua ja kuulautta. Aktiiviaineiden Arctic blend tukee hyvin näitä lupauksia. Antioksidanttirikas ruusujuuri muun muassa korjaa ihon pigmenttihäiriöitä ja tutkimusten mukaan myös auttaa vähentämään juonteiden ja ryppyjen syntyä. Lakka sisältää runsaasti vitamiineja, kuten A-, E- ja C-vitamiinia, jotka kirkastavat ja suojaavat ihoa. Pohjoisen luonnon marjat ovat varsinaisia ravintopommeja ihonhoidossa. Mustikka sisältää rutkasti antosyaaneja, jotka ovat voimakkaan värisiä pigmenttejä kasveissa (antioksidantteja). Nämä suojaavat ihoa ja tukevat sitä taistelussa vapaita radikaaleja vastaan. Myös pakurilla tiedetään olevan ihon ikääntymistä ehkäiseviä vaikutuksia. Pakuri muun muassa tukee ihon kollageenisynteesiä ja ihosolujen uudistumista. Varsin vaikuttavia ainesosia on pulloon pakattu! Tällaiselta ihonhoidon superfood pommilta ei voi muuta odottaakkaan, kuin oikeita tuloksia.

Ja sitten tuotteen tuoksu. IHANA! Siis i-h-a-n-a. Kuten olen aiemmin maininnut pariinkin otteeseen, olen aivan tuoksufriikki. Parhaimmillaan ihonhoitorutiini on elämys, jossa tuotteen tuoksulla on tärkeä rooli siinä minne mieli lähtee vaeltelemaan. Inarin voiteessa tuoksuu, yllätys yllätys, metsä. Ei kuitenkaan lainkaan sellainen perinteinen metsä, vaan mukana on jotain muutakin. Tuoksu on monivivahteinen ja rikas, eikä mielestäni lainkaan liian voimakas. Se ei myöskään jää iholle leijailemaan, vaikka minun puolesta voisi jäädäkkin. Tuoksu ei ole lainkaan sitä, mitä luonnonkosmetiikassa on perinteisesti totuttu haistelemaan, vaan mukavan raikas ja erilainen. Toki luonnonkosmetiikan tuoksumaailma on parissa vuodessa ottanut huimia harppauksia eteenpäin, mutta tässä on silti jotain piristävän erilaista.


Tuotteiden tyyli on minimalistisen kaunis, mutta erottuu silti valtavirrasta edukseen. Brändin ilmettä on selkeästi mietitty pitkään ja hartaasti ja kokonaiskuva on mielestäni todella onnistunut. Purkit ovat sen verran kauniita, ettei niitä viitsi missään peilikaapissa pitää piilossa. Voide on pakattu painavaan lasipurkkiin, joka tuo myös oman ripauksensa luksusta hoitorutiiniin.

Inari Arctic Beauty on brändätty luksusluonnonkosmetiikaksi, ja se näkyy hinnassa, tottakai. Olen sitä mieltä, että hyvästä ja riittoisasta tuotteesta voi mielellään maksaa hieman enemmänkin, kunhan nimenomaan sisältö on kunnossa ja käyttömukavuus huolella viimeistelty. Hintansa puolesta tuotteet eivät varmasti ole kaikkien saatavilla, mutta onneksi Inari on löytänyt oman kohderyhmänsä. Kannattaa huomioida myös se, että Inari valmistaa tuotteensa suomessa sekä raaka-aineet ovat peräisin meidän pohjoisilta mailta. Siitä iso plussa.


Water Cream on muuten todella riittoisaa tavaraa, kuten varmasti sarjan muutkin tuotteet. Pieni nokare riittää koko kasvoille. Kuten sarjan toinen perustaja Sirkku Hahn sanoi, ei iho pysty edes hyödyntämään aktiiviaineita kuin tietyn verran. Tuotteita ei siis missään nimessä kannata läträtä iholle kaksin käsin, vaan muistaa että less is more.

On aina yhtä hienoa tuoda blogissa esille kosmetiikkaa, joka aidosti toimii ja tekee iholle hyvää. Oma kosmetiikkasilmä on harjaantunut jo sen verran, että aika hyvin näkee etukäteen onko blogillani ja tuotteella x nähtävissä yhteistä tulevaisuutta. En tykkää heikkojen tuotteiden julkisesta lyttäämisestä, mutta toisin kyllä esille sen mikäli tuotetta ei mielestäni oikeasti kannata ostaa. Kosmetiikkamarkkinat kun ovat kuin villi länsi, ja ihmisille tuputetaan valtavasti tuotteita joilla ei oikeasti tee yhtään mitään. Haluan pitää blogini paikkana, josta voi tehdä hyviä kosmetiikkalöytöjä ja luottaa siihen, että suositeltu tuote on sisällöltään ja toimivuudeltaan enemmän kuin "ihan kiva".

Water Creamilla on hintaa 119 € ja sen voit tilata omaksesi brändin omalta sivulta tästä linkistä.

Inari Arctic Beautyyn oli todella hienoa päästä tutustumaan, kiitos! Onko brändi sinulle tuttu entuudestaan?

2 kommenttia

  1. Kiitos kivasta tekstistä! Mielenkiintoista tuo, että tuotteiden tuotekehityksessä on ollut inspiraation lähteenä pohjoisen perinnelääketiede. Itselleni Inari tuotteet eivät ole tuttuja, mutta näyttävät kivan luonnollisilta. Varsinkin lakka on luontomme ihmemarja, jota meidän tulisi hyödyntää enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olet aivan oikeassa. Meiltä löytyy täältä kotimaan luonnosta älytön määrä antioksidanttisia ravinnepommeja, joita ehdottomasti kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon niin kosmetiikassa kuin ravinnossakin. :) Inarin tuotteet ovat ihania!

      Poista

Ajatuksia? Jätä kommentti!