Kesän herkullisimmat kasvovedet

Tuotteet saatu blogiin Ruohonjuurelta 


Paasaan  mielelläni ihmisille aurinkovoiteen tärkeydestä, mutta toinen asia, josta mielelläni saarnaisin on kasvoveden tärkeys. Siis oikeasti, kasvovedellä saa melkein ihmeitä aikaan. Netissä näen usein valituksia kuivasta ihosta, mutta tarkemman kyselyn tuloksena selviää, että kasvovesi puuttuu hoitorutiinista kokonaan. Moni käyttää kosteusvoidetta siinä uskossa, että se yksinään pitää ihon kuivuuden kurissa. Kaikkein tehokkainta kosteutusta iholle on kuitenkin nimenomaan kasvovesi tai hoitoneste. Näitä kun mielellään vielä kerrostaa kasvoille muutaman kerroksen, niin iho kyllä kiittää. Toki hyvä voide ja/tai öljy kannattaa laittaa päälle lukitsemaan se annettu kosteus ihoon. Laadukas kasvovesi on kuitenkin ihon kosteustasapainon ylläpidossa tärkeimpiä elementtejä. Ja kaikki ihotyypit tarvitsevat kosteutta, joten ei ole mitään syytä skipata tätä steppiä ihonhoitorutiinissa.

Ruohonjuuri on yksi suosikkipaikoistani shoppailla luonnonkosmetiikkaa ja oli ilo päästä tekemään heidän kanssaan yhteistyötä blogin tiimoilta. Sain Ruohonjuurelta kasan luonnonkosmetiikan kasvovesiä testiin ja tässäpä niistä nyt kooste. Tuotteiden nimet ovat suorat linkit Ruohonjuuren verkkokauppaan.Kukkaisvesistä ruusuvesi on ehdoton suosikkini. Rakastan ruusun tuoksua ja sen rauhoittavaa vaikutusta. Tämä kasvomisti onkin nimenomaan ihoa rauhoittava ja kosteuttava, siis täydellinen tuote kesähelteen rasittamalle iholle. Kasvovesiä, etenkin näitä kukkaisvesiä onkin ihana suihkia kasvoille pitkin päivää näin kesäisin. Pure=Beautyn Rose Mist sisältää kukkaisveden lisäksi myös kosteuttavaa glyseriiniä ja tuote tuntuukin pelkkää perus ruusuvettä kosteuttavammalta.

Tuotteessa on aito, raikas ruusuntuoksu joka tulee luomuruusuvedestä. Ruusuvesiä on markkinoilla pilvin pimein, mutta tässä tuotteessa piilee yksi mukava erikoisuus. Se nimittäin sisältää myös ihon omaa mikrobiomia (bakteeriflooraa) tukevia prebiootteja. Mikäli ihon mikrobiomi häiriintyy, voi se johtaa esimerkiksi ihon kuivuuteen tai epäpuhtauksiin. Lisäämällä prebiootteja ihonhoitorutiiniisi annat ihollesi hyviä bakteereja, jotka vahvistavat sitä ja auttavat puolustautumaan ympäristön haittavaikutuksilta. Prebiootteja käytetään usein ikääntyvän ihon hoitotuotteissa, sillä ne muun muassa auttavat ihoa taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan.

Tuotetta on mukava käyttää, sillä suihku tulee pullosta tasaisena ja levittyy yhdellä suihkauksella koko kasvoille. En kestä suihkepulloja, joista tulee epätasaisesti liian isoja pisaroita. Suihkepulloihin pakatuissa kasvovesissä käyttömukavuudella on iso vaikutus.

Pure=Beautyn  kasvovesistä täytyy mainita nopeasti vielä Birch Sap Mist, joka sisältää koivunmahlaa ja hyaluronihappoja. Tämä kaksikko on huikea! Uskon vakaasti, että molemmat nousevat vielä vuoden suosikkituotteiden joukkoon.

Ruusuvesi sopii mainiosti kaikille ihotyypeille, myös herkälle. 
Mainitsinkin jo instagramin puolella, että Frantsila on brändinä ollut mulle tuttu iät ja ajat, mutta tuotteet ovat jostain syystä jääneet aina hyllyyn. Niistä on ehkä huokunut vähän sellainen mummo-viba. Nyt kuitenkin on sieltä täältä saanut bongailla näitä uusia tuotteita (vai uudistuneita?) uudella ilmeellä ja ai että onkin tyylikkäitä! Pidän pullon minimalistisen tyylikkäästä ilmeestä todella paljon. Tuotetta hypistellessä piti ihan miettiä, miksi en ole merkiltä aiemmin mitään kokeillut. Mutta juu, olen ihminen jolle tuotteen ulkonäöllä on merkitystä. Jostain syystä ostohimot eivät vain herää, mikäli ulkoasu ei ole mieleen. Tyhmää, I know. :D

Heti alkuun on pakko mainita tuotteen käyttömukavuudesta. Pullosta tulee maailman hienointa mistiä, joka leviää pehmeästi ja tasaisesti koko kasvoille. Suihke on niin hienojakoista, etten muista edes törmänneeni samanlaiseen aiemmin. Suihke myös tuoksuu huumaavan hyvälle, raikkaan kukkaiselle. Tuoksu ei ole kuitenkaan liian voimakas eikä se jää iholle pitkäksi aikaa leijumaan.

Kehäkukka on jo keskiajalla laajasti käytössä ollut kansanlääkinnän rohtokasvi, josta on valmistettu mm. haavasalvaa. Kehäkukalla on runsaasti ihoa parantavia vaikutuksia ja kosmetiikassa käytettynä sen vaikutuksia ovat esimerkiksi ihon rauhoittaminen, puhdistaminen ja epäpuhtauksia vastaan taisteleminen.

Frantsilan kehäkukka-kasvovesi ei ole vain kehäkukkahydrolaattia, vaan sekoitus useita suomalaisia kukka- ja yrttiuutteita. Luomukehäkukan lisäksi se sisältää uutteita myös keto-orvokista, ratamosta ja lehmuksesta.

Kasvovedestä löytyy myös bergamotin eteeristä öljyä, jonka on todettu olevan fototoksinen ainesosa, eli ainesosa joka herkistää ihoa auringon UV-säteilylle. Fototoksisia ainesosia sisältäviä tuotteita suositellaan käytettäväksi iltaisin, jolloin ne eivät ehdi herkistää ihoa auringolle. Eteeriset öljyt eivät kuitenkaan ole kehäkukka-kasvovedessä pääosassa, eli niiden määrä on hyvin pieni. Sillä on merkitystä fototoksisuuden kannalta, kuinka paljon ainesosaa tuotteesta löytyy. Mikäli kuitenkin haluaa pelata varman päälle, kannattaa pitää tuote iltakäytössä. Korjatkaa, mikäli tiedätte asiasta enemmän.

Fototoksisuus ei ole mikään syy panikoitua ja alkaa heivaamaan tuotteita roskiin. Fototoksisia ainesosia ovat useat sitrusöljyt ja niitä käytetään kosmetiikassa laajalti. Fototoksisuuteen vaikuttaa ymmärtääkseni käytetyn pitoisuuden lisäksi myös öljyn valmistusmenetelmä, josta tosin pitäisikin sitten ottaa selvää tuotteen valmistajalta.

Kehäkukka-kasvovesi sisältää myös ihoa kosteuttavaa, ja kosteuden säilyttävää, glyseriiniä sekä hyaluronihappoa. Tästä plussaa, sillä omaan herkästi kuivuvan ihon ja pelkät puhtaat kukkaisvedet tuntuvat usein kosteutustehoiltaan liian kevyiltä. Etenkään kylmään vuodenaikaan pelkät kukkavedet eivät riitä.

Frantsilan kehäkukkavesi on aivan ihana tuote, joka rauhoittaa niin ihoa kuin mieltäkin aromaterapeuttisella olemuksellaan.Tämä tuote eroaa hieman muista postauksen kasvovesistä, sillä kyseessä ei ole kukkavesipohjainen tuote. Monikäyttöinen kasvovesi on vesipohjainen hyaluronihappoa sisältävä kosteuspommi iholle, jolla voit halutessasi kiinnittää myös meikin.

Hyaluronihappo onkin varmaan jo monelle tuttu kyvystään sitoa hurjia määriä kosteutta. Novexpertin suihke lupaa jopa miljardi hyaluronihappomolekyyliä yhdellä suihkauksella! Kesä on loistavaa aikaa käyttää hyaluronihappopitoisia tuotteita, sillä happo sitoo ilmasta imemäänsä kosteutta tehokkaasti ihoon. Kylmään vuodenaikaan kun ilma on kuivaa, kannattaa aina muistaa käyttää hyaluronihapon seurana reilusti kosteutta tarjoavia tuotteita, jotta hapolla on sitä kosteutta jota sitoa ihoon.

Hyaluronihappo-kasvovesi sisältää lisäksi ihon bakteerikantaa tukevia probiootteja ja rauhoittavaa aloe veraa. Purkkiin on pakattu myös adenosiinia, joka on tehokas aktiiviainesosa esimerkiksi juonteita vastaan. Adenosiinia onkin usein käytetty anti-age ihonhoidossa sen juonteita häivyttävän vaikutuksen vuoksi.

Kasvosuihke on ihana kevyt, mutta todella tehokkaasti kosteuttava. Suihke sopii myös meikin päälle käytettäväksi. Tuotteessa on todella ihana ja raikas tuoksu sekä sopivan hienojakoinen suihke. :)

En ole Novexpertiltä vielä kovin montaa tuotetta testannut, enkä oikeastaan ymmärrä miksi. Ne muutamat kokeilemani ovat olleet todella hyviä! Tähänkin ihastuin heti ja aion varmasti ostaa kyseistä tuotetta jatkossa itsekin.

Sitten loppuun vielä keveitä Alteya Organicsin kukkaisvesiä!


Kuivaihoisella pelkkää kukkaisvettä sisältävät kasvovedet saattavat jäädä kosteutustehoiltaan liian keveiksi. Näin ainakin itselläni ja yleensä käytän hydrolaattien kanssa hoitonestettä, joka tuo iholle reilusti kosteutta. Olen suunnitellut kirjoittavani hydrolaateista oman postauksen, joten avaan aihetta enemmän myöhemmin.

Alteya Organicsin White Rose Water on jokaiselle ruusuvesifanille taatusti mieleen. Luomuruusuvedessä on juuri se ihanan aito ruusun tuoksu, jota rakastan. Jotkut ruusuvedet tuoksuvat todella tunkkaiselle, mutta tässä se on raikas ja miellyttävä. Näiden kasvovesien INCI on hyvin lyhyt, sillä ne sisältävät vain ja ainoastaan yhtä kukkavettä. White Rose Water on valmistettu valkoisen ruusun kukkaisvedestä ja se pehmentää, kosteuttaa ja virkistää ihoa. Ilmeisesti tätä valkoruusuvettä ei enää myydä, ainakaan en Ruohonjuuren sivuilta tätä löytänyt. Perus ruusuvettä kyllä löytyy.


Lavender Water on ehtaa luomulaventelivettä, joka kosteuttaa, rauhoittaa ja hillitsee ihon punoitusta. Laventeli tuoksuna jakaa vahvasti mielipiteitä ja joskus tuoksu on joissain tuotteissa kieltämättä aika tunkkainen. Tässä laventelivedessä tuoksu on hyvin pehmeä ja miellyttävän raikas.

Mikäli kärsii ihon tulehduksista tai näpyistä, kannattaa kokeilla laventelivettä sen tasapainottavan ja rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Laventeli rauhoittaa ihon lisäksi myös mieltä. :)

Melissa Water onkin uusi tuttavuus. Melissaa en ole aiemmin ihonhoidossa käyttänytkään, ainakaan tietoisesti. Sen vaikutuksiin lukeutuu muun muassa ihon virkistäminen, kosteuttaminen ja pienten ihotulehdusten lievittäminen. Jos iho on nuutunut ja väsynyt, on melissavesi silloin oikea valinta. Melissaveden tuoksu on erikoinen. En osaa päättää onko tuoksu hyvä vai huono. :D


Reilunkokoisiin lasipulloihin pakatut kasvosuihkeet ovat varsin edullisia. Laitan tähän linkit esiteltyihin Alteya Organicsin kukkaisvesiin Ruohonjuuren verkkokauppaan. White Rose Water on nyt korvattu tavallisella ruusuvedellä.
Jostain syystä pidin hydrolaatteja ennen todella tylsinä, mutta nyt olen niistä aivan innostunut. Erityisen kiehtovaa on kosmeettisten tuotteiden aromaterapeuttinen vaikutus, ja nimenomaan hydrolaatteihin se ominaisuus on saatu mukaan. Kukkaisvesiähän saadaan eteeristen öljyjen tislauksen sivutuotteena ja ne sisältävät näiden öljyjen hoitavia ja aromaterapeuttisia vaikutuksia. Todella kiehtovaa! Hydrolaatit ovat kaikkea muuta kuin tylsiä.

Kaikki tuotteet ovat todella ihania ihon virkistäjiä ja huippua, että listalta löytyy myös kasvovesi joka varmasti nousee koko vuoden suosikkien joukkoon. :)

Kuuluuko kasvovesi sinun ihonhoitorutiiniisi? Löysitkö listalta omia suosikkituotteitasi?2 kommenttia

  1. Ooh! Mulla on Frantsilalta ihan superhyvä seerumi, joten uskon, että tykkäisin myös tuosta kasvovedestä. Kehäkukka toimii mun iholla muutenkin super hyvin. Kiitos siis vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä niin kiva tuote, että täytyy ehdottomasti tutustua Frantsilaan paremmin. :)

      Poista

Ajatuksia? Jätä kommentti!