25 kysymystä ihonhoidosta

Löysin taannoin Lipstick Love blogista tällaisen kivan oloisen kyselyn jonka Linda on itse tehnyt. Kiva saada tänne blogiin hieman vaihtelua ja kevyempää luettavaa postausten väliin. Haasteessa siis vastaillaan kysymyksiin omasta ihonhoitorutiinista ja suosikkituotteista, mikäs sen hauskempaa. :) Kysymykset voit halutessasi kopioida myös omaan blogiisi, näitä toisten vastauksia on kyllä mukava lukea!


1. Mikä on ihotyyppisi?

Sanoisin että kuivuuteen taipuvainen, mutta kuitenkin helposti hallittavissa hyvällä ihonhoitorutiinilla! 

2. Käytätkö silmänympärysvoidetta? Jos käytät, minkä ikäisenä aloit sellaista käyttämään?

Käytän päivittäin. Täytyy myöntää, että aloitin sy-voiteen säännöllisen käytön kyllä liian myöhään, vasta lähes kolmekymppisenä. :D Tällä hetkellä käytössä on Mádaran sy-voide, josta olen kyllä tykännyt.

3. Ihonhoitotuote josta et ikinä luopuisi?

Unna Nordicin Varpu-hoitonesteestä! Täydellinen kosteuspommi iholle, jota on helppo kerrostaa käsin useampikin kerros. Sisältää useita upeita raaka-aineita (mm. koivunmahlaa, fermentoitua granaattiomenaa, prebiootteja) ja sopii mainiosti aikuisen ihon hoitoon. Paras!

4. Mikä on mielestäsi tärkein vaihe omassa ihonhoitorutiinissasi?

Kyllä se on puhdistus, joka on koko toimivan ihonhoidon perusta. Hutiloiden puhdistetulla iholla hyvät hoitotuotteet menevät lähinnä hukkaan.

5. Käytätkö ihonhoidossa korealaista kosmetiikkaa?

Käytän, tosin juuri tällä hetkellä käytössäni ei ole kuin yksi korealaisen kosmetiikan tuote. Kyseessä on huikean hyvä COSRX BHA Blackhead Power Liquid. Muita hyväksi havaittuja tuotteita ovat esimerkiksi Klavuun puhdistusvoide, Heimishin puhdistusbalmi sekä Klairsin hehkutettu hoitoneste. 6. Käytätkö misellivesiä?

En käytä. Olen kokenut miselliveden aina hieman turhaksi tuotteeksi.

7. Mitä meikinpoistoainetta/-aineita käytät?

En käytä erillistä meikinpoistoainetta. Kaksoispuhdistus vie tehokkaasti mennessään meikitkin. 

8. Käytätkö kasvoöljyjä? Jos käytät, mitkä ovat suosikkejasi?

Käytän! Laadukas kasvoöljy on oman ihonhoitorutiinini tärkeimpiä tuotteita. Suosikkini on tähän mennessä ollut Darphinin Tangerine-kasvoöljy. Aivan ihana aromaterapeuttinen vitamiinipommi iholle. Unna Nordicin Vieno 7 Oil Serum kiinnostaa, ehkä hankin sen seuraavaksi. Myös Bybin öljyseerumit ovat ihania! Näin kesällä iho ei tosin juuri öljyjä kaipaa, mutta käytän silti välillä iltaisin kun teen Gua Shaa.

9. Suositko ihonhoidossa enemmän synteettistä- vai luonnonkosmetiikkaa?

Enemmistö käyttämistäni tuotteista on luonnonkosmetiikkaa, mutta en ole sulkenut synteettistä kokonaan pois (vielä). Suosin laadukkaita tuotteita, jotka oikeasti tuovat tuloksia ihonhoidossa.

10. Käytätkö kasvoilla aurinkosuojaa läpi vuoden?

Nyt olen päättänyt alkaa käyttämään aivan läpi vuoden. T'ähän saakka olen käyttänyt vain keväästä loppukesään. Tieto lisää tuskaa, joten mielelläni suojaan ihoni tästä lähin satoi tai paistoi.

11. Kuoritko kasvojesi ihoa, kuinka usein ja millä tuotteilla?

Kyllä, säännöllisesti. Kuorin 1-2 kertaa viikossa, riippuen vähän kaikesta. :D Joskus nassu tuntuu olevan kokoajan eloton ja samea, joskus taas menee helposti viikko ettei kuorintaa tunnu kaipaavan lainkaan. Käytössäni on tällä hetkellä rakeinen Medik8 Pore Refining Scrub sekä Evolven Miracle Mask, joka kuorii ihoa AHA-happojen avulla. Tykkään myös käyttää miedosti BHA-hapoilla kuorivaa hoitonestettä silloin tällöin.


12. Suositko ihonhoitotuotteiden osalta enemmän edullista markettikosmetiikkaa, kalliimpaa selektiivistä vai jotain siltä väliltä?

Markettikosmetiikka saa jäädä minun osaltani hyllyyn. Käyttämäni kosmetiikka on aikalailla keskihintaisesta ylöspäin. Tässä iässä iho vaatii jo hieman enemmän ja usein ne tuotteet tuppaavat myös olemaan markettituotteita kalliimpia. Toki suht edullisia helmiäkin löytyy, sillä hinta ei todellakaan aina korreloi laadun kanssa. Osa kosmetiikasta taas on törkeän kallista ja laadultaan huonoa. Vartalovoiteita ja hiustuotteita ostan kyllä marketista.

13. Kuinka usein käytät kasvonaamioita?

2-3 kertaa viikossa. Kasvonaamiot ovat ihanaa hemmottelua iholle! Viime aikoina olen ihastunut esimerkiksi Antipodesin Manuka-naamioon. Välillä taas laitan aamujoogan ajaksi kesäsateen raikkaan Darphinin naamion kosteuttamaan ja virkistämään ihoa.

14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen?

Hmm. On monia lupaavia brändejä joilta olen kuitenkin kokeillut vain yhtä tuotetta, jätän ne siis suosiolla pois. Sanoisin tämän hetken perusteella Darphin, Unna Nordic, Medik8, Ekopharma ja ja Evolve.

15. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi?

Usein pyyhin aamuisin kasvot vain kasvovedellä, ellen ole yöksi laittanut jotain tuotetta joka pitää pestä aamulla pois. Suihkautan kasvovettä vielä pari ekstra kerrosta, jonka jälkeen on seerumin vuoro. Aamurutiiniin kuuluu myös silmänympärysvoide sekä aurinkosuojallinen päivävoide. Joskus käytän aurinkosuojavoiteen alla vielä erillistä päivävoidetta, riippuu vähän ihon tilanteesta. Nyt olen käyttänyt muutamana aamuna Inari Arctic Beautyn Water Creamia, joka vaikuttaa IHANALTA!16. Kuinka monta tuotetta kuuluu keskimäärin illan ihonhoitorutiiniisi?

Kaksoispuhdistus (eli puhdistusöljy ja geeli/vaahto), hoitoneste, seerumi, sy-voide, kasvovoide ja kasvoöljy. Joskus yönaamio. Kuorinta tarvittaessa.

17. Käytätkö erillistä naamiota huulille tai silmänalusiholle?

Huulinaamioita en ole käyttänyt, enkä koe mitään tarvetta sellaisille. Silmänalusille tykkään ajoittain käyttää itsetehtyjä virkistyslappuja. Tässä lappujen ohje, mikäli haluat kokeilla: DIY silmänympäryslaput

18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidossa? Jos käyt niin kuinka usein?

O-ou! Opiskelen parhaillaan kosmetologiksi ja hävettää myöntää, että en todellakaan käy itse kasvohoidossa säännöllisesti! :D Suutarin lapsella ei ole kenkiä, vai miten se meni. Kasvohoito on kyllä aivan ihanaa hemmottelua.

19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit kasvoilla?

En ikinä!

20. Suosikkiseerumisi tällä hetkellä?

Medik8 C-Tetra on huippu! Tehokkaasti ihoa kirkastava C-vitamiiniseerumi. Mulla jotenkin C-vitamiinituotteet toimii kyllä älyttömän hyvin. Nyt meneillään on Unna Nordicin Taimi C-vitamiinikuuri, saa nähdä tuleeko minkälaisia tuloksia.21. Pahin moka minkä ihonhoidossasi voi mielestäsi tehdä?

Mennä nukkumaan meikit naamassa. Olla käyttämättä aurinkosuojaa. Pestä kasvot jollain perus Doven palasaippualla. Kuoria ihoa viisi kertaa viikossa jollain raskaalla raekuorinnalla. Onhan näitä kaikenlaisia tullut vastaan...

22. Kärsitkö sellaisesta iho-ongelmasta, joka sinun pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessasi?

Enpä kyllä.

23. Pidätkö kangasnaamioista?

Pidän kyllä siitä lopputuloksesta minkä kangasnaamio iholle jättää, mutta joku niissä tympii. Tuntuu tyhmältä se yksittäispakkailu. Ja monet kangasnaamiot nykyään saattavat maksaa kympinkin, joka on mielestäni aika kova hinta kertakäyttöiselle tuotteelle. Kangasnaamion käyttökin on jotenkin tympeää, harvoin jaksan istuskella se märkä lätky naamalla puolta tuntia. Älkää kivittäkö! Tiedän miten huimaa suosiota kangasnaamiot nauttivat. :D Ehkä voisin kokeilla jotain aivan todella hyvää kangasnaamiota ja innostuakkin. Vielä en vain ole löytänyt sellaista. Käyttämäni sheet maskit ovat olleet tasoa "ihan kiva", eikä se nykyään enää riitä. Suosituksia?

24. Reagoiko ihosi uusiin tuotteisiin ärsyyntymällä?

Eipä juuri. Toodella harvoin saan mitään negatiivista reaktiota aikaan, ottaen huomioon, että kokeilen kuitenkin vuodessa aika monia tuotteita. 

25. Vaihtuvatko ihonhoitotuotteesi vuodenaikojen mukaan?

Ehdottomasti. Talvella on käytössä paksummat voiteet, ravitsevat öljyt sekä aivan todella tehokas kosteutus. Kesällä pärjää vähemmällä. Tykkään kuitenkin kesälläkin esimerkiksi kerrostaa kasvovesiä ja hoitonesteitä. :) Kesähelteellä on ihanaa suihkia kasvoille ruusuvettä pitkin päivää!

Tämä oli tosi kiva, kiitos Linda! :) Mukavaa kesää kaikille!

4 kommenttia

 1. Ihania kysymyksiä ja mielenkiintoisia vastauksia. Pitää kyllä tutustua itsekkin Unnan tuotteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! :) Mielelläni kuulisin mitä tykkäät Unnasta.

   Poista
 2. Ihanaa kun vastailit näihin! Oli tosi mielenkiintoista lukea sun vastaukset :) Noi sun listaamat pahimmat mokat ihonhoidossa on kyllä kaikki aivan kamalia.. Mulla yksi kaverikin joskus sanoi kuorivansa ihonsa joka päivä mekaanisella kuorinnalla. Teki oikein pahaa kuunnella sitä, mutta hän oli sitä mieltä että hänen ihonsa sitä kaipaa niin paha siihen on mitään mennä sanomaan, vaikka koitinkin vihjaista, että kannattaa ehkä harkita asiaa uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo tää on jännä! Tosi usein ihmiset kokee kaipaavansa jotain järkyttävän rankkaa ihonpuhdistusta ja tehokasta kuorintaa, vaikkei oikeasti kummallekkaan olisi tarvetta. :D Joka päivä kuorintaa on kyllä jo aika hurjaa! Huh.

   Poista

Ajatuksia? Jätä kommentti!