Lempeä kurkumasmoothie

Tänään unohdetaan kosmetiikka hetkeksi ja keskitytään sisäiseen hyvinvointiin. Aion nimittäin jakaa teille aivan ihanan reseptin!

Takatalvi yllätti meidät ainakin täällä Keski-Suomessa ja jotenkin kummasti alkoi heti tehdä mieli kurkumaa. Talvi ja kurkuma sopii hyvin yhteen, sillä monelle tuttu kurkuma-latte lämmittää ihanasti viiman keskellä.

Kaapissa ei kuitenkaan tällä erää ollut aineksia kurkuma-latteen, koska tykkään tehdä sen aina kaura- tai kookosmaitoon, eikä niitä tietenkään nyt ollut saatavilla. Korona-aikana ei viitsi yhden maitopurkin takia kauppaankaan lähteä, joten pitää tyytyä muihin ratkaisuihin. Tai olla ilman.Päädyin kokeilemaan kurkuman yhdistämistä banaanin ja inkiväärin kanssa smoothieksi. Luonnonjugurtin tilalla voi käyttää maun mukaan esimerkiksi kauramaitoa tai vaikka kookosmaitoa. Molemmat toimivat varmasti oikein hyvin. Jugurtti tuo smoothieen mukavaa pehmeyttä ja täyteläisyyttä.

Käytin tähän reseptiin Foodinin luomu kurkumajauhetta, joka ei ole lainkaan kitkerää. Kurkuma on varsinainen trendimauste tällä hetkellä ja sillä on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia. Kurkuman kerrotaan mm. edistävän ruuansulatusta, vähentävän oksidatiivista stressiä sekä tulehduksia ja tukevan maksan toimintaa. Tuo Foodinin iso 400 gramman pussi on aivan loistava, koska käytän kurkumaa kaikeen ruokaan mihin sen nyt voi vähänkään kuvitella sopivan. Antioksidanttinen inkivääri sopii mainiosti kurkuman kaveriksi ja yhdessä ne tekevät smoothiesta vastustuskykyä boostaavan superjuoman!


Kisuakin kiinnostaa!

Smoothieihin on myös pakko lorauttaa aina uutta suosikkiani, omenasiiderietikkaa. Omenasiiderietikka tuo smoothieen (ja kaikkeen) kivan pirteää hapokkuutta, joten suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan. Itselläni on käytössä Foodinin versio, joka sisältää myös "sakan" eli rutkasti vatsalle ja ruuansulatukselle hyvää tekeviä bakteereja. 
Ainekset:

1 banaani
1-1,5 tl kurkumajauhetta (luomu)
sormenpään kokoinen pala inkivääriä (tai 0,5 tl jauhettuna)
1,5 dl luonnonjugurttia
loraus omenasiiderietikkaa
vettä

Sitten vain kaikki blenderillä sekaisin ja nauttimaan! Kurkuma on ehdottomasti yksi suosikkimausteitani ja tässä smoothiessa se lämmittää kivasti niin vatsaa kuin mieltäkin. Resepti on aika hyvä korvaaja kurkumalatelle, esimerkiksi kesäkuumalla kun ajatus lämpimistä juomista ei nappaa. :) Ohjetta voi myös helposti varioida maailman tappiin saakka omien mieltymysten mukaan.Mukavaa viikonloppua kaikille! Jätä ihmeessä kommentti mikäli resepti menee kokeiluun.

Linkit Foodinin mausteisiin:Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!