Kevään monikäyttöisimmät aurinkosuojavoiteet

*tuotteet saatu

Nyt ollaan tärkeän asian äärellä, joten suosittelen lämpimästi lukemaan postauksen loppuun asti.

Tänään puhutaan nimittäin ihon suojaamiselta auringon UV-säteiltä. Nyt ollaan saatu nauttia keväisestä paisteesta useana päivänä, mikä on ollut kyllä ihanan piristävää. Moni saattaa keväthuumassa kuitenkin unohtaa, että keväinen aurinko on petollinen. Pitkän talven jälkeen iho on ohuempi ja vaaleampi, ja täten alttiimpi UV-säteilyn haittavaikutuksille.

Mikäli haluat ehkäistä mm. ihon ennenaikaista ikääntymistä, pigmenttihäiriöitä tai ihon palamista, tulisi tarpeeksi tehokasta aurinkosuojaa käyttää päivittäin. Eikä vain kesähelteillä, vaan nyt on jo korkea aika aloittaa. Myös lumi heijastaa auringon UV-säteilyä moninkertaisesti, joten ei ole lainkaan liioittelua käyttää aurinkosuojaa myös talvella.


Moni elää siinä harhaluulossa, että esimerkiksi pilvisellä säällä aurinkosuojaa ei tarvita. Väärin! Osa auringon UV-säteilystä tulee pilvien läpi, joten kannattaa vain kiltisti lisätä sitä aurinkorasvaa nassuun niin säästät ihoasi pitkässä juoksussa monelta vaivalta.

UV-säteilyn aiheuttamat vauriot eivät nimittäin aina näy heti. Palamisen toki huomaa nopeasti, mutta monet vauriot tulevat esiin vuosien saatossa, jopa 10-20 vuoden päästä. Jos iho pääsee palamaan, on se merkki siitä, että vaurioita on tapahtunut.

Ja kannattaa muistaa, että vaikka aurinkosuojakertoimesi olisi korkea, ei se silti tarkoita sitä, että suorassa paahteessa voi huoletta makoilla tuntikausia. Maltti on valttia myös auringonotossa. Eikä voiteen kanssa kannata pihistellä, jotta saat siitä varmasti parhaimman mahdollisen tehon. Muista siis lisätä rasvaa päivän mittaan, mikäli oleilet paljon ulkona.

Mutta ei aurinko tietenkään ole vain pahasta, vaan sopivina annoksina se auttaa moniin iho-ongelmiin ja saa ihon voimaan yleisesti paremmin. Auringolla on tiettävästi myös tärkeä rooli D-vitamiinin muodostuksessa. Vaaleaihoinen ihminen ei kuitenkaan tarvitse kuin 15 minuutin päivittäisen annoksen auringonvaloa saadaakseen D-vitamiinin tarpeensa täytettyä.

Auringonvalolta suojautuminen on ehdottomasti tärkeimpiä asioita, joita voit tehdä mikäli haluat pitää ihosi hyvänä mahdollisimman pitkään sekä ehkäistä sen ennenaikaista ikääntymistä.

Mutta nyt! Tuotteita! Jes!

Sain Skincity- verkkokaupasta blogiin testiin laadukkaita aurinkosuojatuotteita, ja näistä jos mistä olen innoissani! Kuten olen aiemmin jo paasannut, intohimonani on oikeasti laadukas ja toimiva kosmetiikka, ja Skincity tarjoaa laajan ja monipuolisen valikoiman juuri tällaisia tuotteita.Skincity ei muuten ole vain pelkkä verkkokauppa, vaan heidän sivultaan löydät runsaasti tietoa ihonhoidosta. Sivustolta löytyy myös digitaalinen (ja ilmainen) ihotesti, jossa kysymyksiin vastaamalla annat Skincityn kosmetologeille tietoa ihosi tilasta ja he analysoivat vastauksesi sekä lähettävät sinulle sähköpostiin valikoidut tuotesuositukset. Todella kätevää!

Ensimmäinen boksista löytyvä tuote on Heliocare 360 Oil-Free Gel (SPF 50). Heliocare ei ollutkaan itselleni entuudestaan tuttu merkki, mutta kyseessä on brändi, joka on keskittynyt valmistamaan nimenomaan laadukkaita aurinkosuojatuotteita.Aurinkosuojassa on kevyt sävy, joka mukautuu omaan vaaleaan ihooni todella hyvin. Voide on koostumukseltaan henkäyksen kevyt ja se jättää ihon mattapintaiseksi, eikä jää kiiltelemään kasvoilla. Tuote on aivan omiaan meikin alla käytettynä, koska se imeytyy todella nopeasti. Voiteessa on myös aivan ihanan raikas, hieman hedelmäinen tuoksu! Heliocaren Oil Free Gel sopii koostumuksensa vuoksi varmasti hyvin myös rasvoittuvalle iholle. Voisin jopa sanoa, että tässä tuotteessa on ehkä miellyttävin ihotuntuma, johon olen aurinkosuojien maailmassa koskaan törmännyt.Heliocaren aurinkosuoja sisältää korkean suojakertoimen (SPF 50) ja se suojaa ihoa niin UVA- kuin UVB-säteiltäkin. Tämän lisäksi tuote antaa suojan myös sinistä valoa (HEV-valo) ja infrapunavaloa vastaan. Voide hoitaa ihoa C- ja E-vitamiineilla sekä vihreällä teellä. Innovatiivisena aktiiviaineena tuotteessa on käytetty saniaisuutetta. Tämä oli mielenkiintoista, koska innostun aina uusista aktiiviaineista, joiden käyttöön en ole vielä törmännyt. Pienellä tutkimuksella kävi ilmi, että saniaisuute antaa iholle suojaa auringon UV-säteitä vastaan, mutta myös ehkäisee niiden aiheuttamia pidempiaikaisia haittavaikutuksia, kuten ihon ennenaikaista ikääntymistä, aurinkoihottumaa ja pigmenttimuutoksia. Vau!Arvostan sitä, että aurinkosuojatuotteeseen on oikeasti panostettu ja siitä on tehty monikäyttöinen, eikä se ole "vain" aurinkosuoja. Sävyttävä korkean suojan antava voide, joka kaiken lisäksi vielä hoitaa ihoa. Plus mattapintainen lopputulos! Mitä muuta aurinkosuojalta voi edes toivoa?

Heliocaren 360 Oil Free Gel löytyy Skincityn verkkokaupasta hintaan 36 € (50 ml). Tuotteeseen pääset tästä linkistä. 

Mielenkiintoinen tuttavuus oli myös MAKETHEMAKE Physical Filter Primer (SPF 50), joka on puikkomuodossa oleva pohjustustuote, joka sisältää myös fysikaalisen (titaanidioksidi ja sinkkioksidi) aurinkosuojan. Kuulostaa melko täydelliseltä, vai mitä? MAKETHEMAKE yhdistää ihoa hoitavat ainesosat meikkituotteisiin ja tuotteiden suunnittelussa on käytetty apuna kosmetologien ammattitaitoa ja tietoutta.Koostumus on samettisen kevyt ja helposti levittyvä. Ainut miinus tuotteessa on haju, joka ei miellytä omaa nenääni lainkaan. Senkin kanssa voi kuitenkin elää, koska tuote muuten on todella hyvä! Eikä haju jää iholle pyörimään, vaan se haihtuu hyvin nopeasti. Sävy on kevyt ja sulautuu ihooni moitteetta. Tuotetta voi levittää iholle puikosta suoraan, sormella tai vaikka siveltimellä. Itse olen sivellyt voidetta puikosta suoraan ja tasoittanut sormella.Koska kyseessä on primeri, voit halutessasi levittää tuotteen päälle normaalisti meikkipohjan, mutta se toimii loistavasti myös yksinään. Primeri peittää ihon punaisuutta ja tasoittaa ihohuokosia sekä juonteita jolloin ihosta tulee tasaisen kuulas. Välttäisin kuitenkin ehkä käyttämästä tuotetta rasvaisella iholla. Koostumus on aavistuksen rasvaisen oloinen ja luulen, että valmiiksi rasvaisella iholla tuote ei välttämättä pääse oikeuksiinsa. Tai ainakin se vaatii puuterin kaverikseen. Kuivalle iholle tämä on sen sijaan loistava valinta.Tässä on kätevä tuote niille, jotka haluavat päästä ihon meikkaamisen suhteen helpolla, sillä tällä(kin) tuotteella lyöt useamman kärpäsen yhdellä iskulla.

MAKETHEMAKE Physical Filter Primerin saat Skincityn verkkokaupasta hintaan 24 € (18 g). Tuotteeseen pääset tästä linkistä. 

Pakettiin sujautettujen MAKETHEMAKE näytteiden ansiosta löysin muuten aivan loistavan kuivan ihon meikkivoiteen. Brändin Vitamin B Flawless Filter Foundation sulautuu kuivaan ihoon kuin unelma ja lopputulos on kevyen kuulas. Aion ostaa kyseisen meikkivoiteen vauhdilla heti kun Esteen Double Wear loppuu ja voide ansaitsee ehdottomasti myös oman blogipostauksen tulevaisuudessa. 

Välitöntä ihastusta aiheutti myös SkinCeuticalsin Mineral Radiance UV Defence (SPF 50). Voide antaa fysikaalisen laajaspektrisen suojan iholle, eli se suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä.Koostumukseltaan kevyen ohut tuote antaa iholle suojan lisäksi kaunista hehkua. Plussaa siitä, että tämä aurinkosuoja on myös vedenkestävä! Tuotteeseen ei ole lisätty lainkaan  hajusteita, joten se soveltuu mainiosti myös tuoksuherkille.

SkinCeuticals on brändi, jonka tuotteet ovat innovatiivisia ja pitkän tutkimustyön tulos. Tuotteissa on käytetty tehokkaita, kliinisesti tutkittuja aktiiviaineita jotka takaavat oikeita tuloksia. Juuri tällainen kosmetiikka on mulle intohimon ja innostuksen asia!Myös tämä tuote sisältää universaalin sävyn, joka mukautuu varmasti kaikkien omaan ihonsävyyn. Itse olen todella vaalea ja siksi sävytetyt tuotteet aina hieman jännittää. Ilokseni huomasin kuitenkin, että kaikkien tuotteiden sävyt ovat sulautuneet omaani täydellisen hyvin. Ehkä muistikuvissa pyörii edelleen liikaa ne 90-luvun sävytetyt (keltaiset) voiteet...

Tuote soveltuu hyvin myös kuivalle ja herkälle iholle. Kesäinen iho ei varmasti voiteen lisäksi muuta kaipaa, niin kauniin pinnan se iholle jättää. SkinCeuticalsin Mineral Radiance UV Defence aurinkosuoja löytyy Skincityn verkkokaupasta hintaan 44 € (50 ml). Löydät tuotteen tämän linkin takaa.

Paketista löytyi myös reilun kokoinen tuubi Paula's Choice Extra Care Non-Greasy Sunscreen (SPF 50) aurinkosuojavoidetta. Tämä voide soveltuu kasvojen lisäksi myös vartalolle. Nimensä mukaisesti voide ei jätä ihoa rasvaisen lähmäiseksi, joka on yleensä juuri se ominaisuus jota aurinkovoiteissa inhoan. Voide katoaa iholle nopeasti eikä jätä valkoisia tahroja vaatteisiin.Tuoksu on hyvin aurinkovoidemainen, mutta täytyy myöntää, että itse pidän siitä hyvin perinteisestä aurinkovoiteen tuoksusta! Siitä tulee niin kesäinen olo. :)Paula's Choice Extra Care Non-Greasy Sunscreen löytyy Skincityn verkkokaupasta hintaan 24 € (148 ml). Tuotteen sivulle pääset tästä linkistä. 

Saadut tuotteet ovat mielettömän hyviä ja kaikki sopivat omalle iholleni loistavasti. Voisin ostaa jokaisen näistä myös itse ja siksi voinkin suositella niitä lämpimästi eteenpäin.

Loppuun vielä erityismaininta itse pakkauksesta. Tuotteet oli paketoitu siististi ja kauniisti, ja minulle tuli arvostettu olo. Olen ihminen jolle tällaisilla asioilla on todella suuri merkitys ja ilahdun aina kun huomaan että pieniin yksityiskohtiin on panostettu. :)

Kiitos Skincity! ❤️

Joko sinä olet ottanut aurinkosuojan päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi? Vinkkaa omat suosikkituotteesi!


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!