Kuivan ihon meikkipohja

Veikkaan, että nyt ollaan sellaisen asian ytimessä, joka koskettaa aika montaa muutakin itseni lisäksi. Kuivan ihon omaava saattaa pelätä kuulaan ja heleän meikkipohjan olevan haave vain, mutta voin vannoa, että sen saavuttaminen on mahdollista vaikka naama ajoittain muistuttaisikin hiekkapaperia.Meikin tarkoitushan kuitenkin on saada iho näyttämään paremmalta, mutta kuivuuden ollessa pahimmillaan se voi lähinnä korostaa ihon karheutta. Meikkivoide saattaa päivän mittaan halkeilla iholla ikävästi sekä kerääntyä kuiviin kohtiin. Kuivalta iholta puuttuu kosteutta ja heikon talinerityksen vuoksi myös rasvoja. Epäpuhtauksia on harvoin, mutta juonteita ilmaantuu herkästi ellei ihoa kosteuteta säännöllisesti.

Avainasemassa onkin siis ihon riittävä kosteutus ja öljyjen lisääminen hoitorutiiniin, jolla kompensoit ihon heikkoa talintuotantoa. Helppo keino tuoda iholle lisäkosteutta, on laadukas kosteuttava seerumi. Oma suosikkini tällä hetkellä on Unna Nordicin Pihla-seerumi, jota aamuisin lisään tipan kasvovoiteen joukkoon. Pihla sisältää kosteuttavaa koivunmahlaa, mesimarjauutetta sekä rauhoittavaa kauraa. Meikin alle tuleva seerumi kannattaa valita niin, että se on kevyt ja helposti imeytyvä. Iholta on myös tärkeä kuoria säännöllisesti pois karheus ja kuolleet ihosolut, mutta kannattaa muistaa valita riittävän hellävarainen kuorinta-aine, jotta et rasita ihon pintaa liikaa. Hyvä vaihtoehto on hellävarainen AHA- tai BHA-happokuorinta, joka kuorii ja uudistaa ihoa rakeettomasti. Jotkin miedot happokuorinnat voi jopa jättää iholle, ilman että niitä tarvitsee pestä pois. Hyvä esimerkki tällaisesta on COSRX- BHA Blackhead Power Liquid, jota käytän muutaman kerran viikossa. Kyseinen tuote on ehdoton suosikkini, ja voin lämpimästi suositella sitä. Kuorinta heleyttää ihon pintaa ja toki silloin myös meikki näyttää paremmalta.

Lue lisää: Kasvoöljy, miksi se on niin tärkeä osa ihonhoitorutiinia? 

Lue lisää: Ihmeaine mustapäitä vastaan

Meikin tekeminen lähtee siis aina ihonhoidosta, eikä siitä  kannata tinkiä. Seuraava askel on sopivan primerin, eli pohjustajan löytäminen. Kuiva iho usein hyötyy suuresti laadukkaasta primerista, ja oma suosikkini on Smashboxin Photo Finish Primerizer, joka kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti. Olen kuullut usean muunkin kuivaihoisen vannovan nimenomaan tämän tuotteen nimeen. Smashboxin Primer on lähes vesimäisen ohutta, nopeasti imeytyvää ja se loihtii meikille kauniin pohjan!

Meikkivoidetta valittaessa kuivaihoisen kannattaa kokeilla kevyitä voiteita, jotka jättävät ihon kuulaaksi. Paksut, mattaisen pinnan jättävät voiteet saattavat herkemmin kerääntyä läikiksi kuiviin kohtiin ja näyttää röpelöiseltä. Kevyet meikkivoiteet voivat usein olla peittävyydeltään heikkoja, mikäli iholla on paljon peitettävää. Monia voiteita pystyy kuitenkin kerrostamaan, jolloin peittokykyä saa helposti lisää.Oma meikkivoiteeni on Estée Lauderin Double Wear, joka on varmasti useammalle tuttu. Tämä on kuitenkin meikkivoide, jota ei useinkaan suositella kuivalle iholle, sillä se vaatii todella hyvin kosteutetun pohjan alleen näyttääkseen hyvältä. Double Wear on kuitenkin kaikilta muilta ominaisuuksiltaan niin hyvä, että nään mielelläni vähän enemmän vaivaa, jotta pystyn sitä käyttämään. Double Wear ei rullaa, ei keräänny juonteisiin eikä mihinkään muuhunkaan, sekä se pysyy kuin tauti koko päivän. Se kestää sateet ja hikitreenit, sekä tasoittaa ihon sävyn loistavasti. Ymmärrän silti, ettei juuri tämä meikkivoide välttämättä kaikille sovi. Double Wear tuntuu olevan sellainen tuote, joka jakaa tosi vahvasti mielipiteet. Toiselle se sopii täydellisen hyvin ja toisella ei toimi lainkaan. Tässäkin pätee se, että kannattaa aina etsiä ne juuri omalle iholle parhaiten sopivat tuotteet. :)

Smashboxin Primerizer sopii Double Wearin kaveriksi todella hyvin. Joskus saatan sekoittaa tipan primeria myös suoraan meikkivoiteen joukkoon, jolloin lopputuloksesta tulee heleä ja kevyt. Meikkivoiteen joukkoon voi halutessaan sekoittaa myös tipan kosteusvoidetta tai kevyttä kasvoöljyä, mutta näiden kanssa kannattaa olla varovainen, ettei tule laitettua liikaa. Jos iho kaipaa vain kevyttä sävyn tasoittamista, voi ohuempi BB- tai CC-voide olla paras ratkaisu.

Yksi varteenotettava niksi on myös levittää meikkivoide vielä kostealle iholle! Jos tuntuu, että iho vielä voiteiden ja muiden hoitotuotteiden jälkeen kaipaa lisää kosteutta, voit suihkutella sille kevyesti kasvovettä jonka päälle levität meikkivoiteen. Kevyet kasvovedet ovat siitä loistavia, että niitä voit suihkutella iholle niin paljon kuin vain tarve vaatii.Kuivan ihon puuteriksi kannattaa valita heleyttä antava, valoa heijastavia pigmenttejä sisältävä puuteri. Tosin, kuiva iho ei aina välttämättä edes puuteria kaipaa, mutta itse käytän sitä lähes päivittäin kiinnittämään meikkipohjan. Jotkin puuterit saavat ihon näyttämään entistä kuivemmalta, joten tuotteen valinnassa kannattaa olla huolellinen. Nykyään löytyy kuitenkin jopa ihoa hoitavia ja kosteuttavia puutereita, joten kauas on tultu niistä ajoista kun trendinä oli vain kunnon paksu talkkipuuteri. :D 

Kun meikkipohja on tehty, suihkautan sen päälle usein vielä kevyesti Novexpertin Magnesium Mistiä, joka on ihanan kevyt ja hienojakoinen kasvovesi. Suihke ei pilaa meikkipohjaa, vaan tuo sille heleyttä ja kuulautta. Magnesium Mistin tilalla voit käyttää myös esimerkiksi kukkaisvesiä tuomassa kosteutta iholle vaikka pitkin päivää. Esimerkiksi Flow Cosmeticsin ruusuvesi toimii erinomaisen hyvin meikin päällä, ja se olikin viime kesän suosikkituotteitani.

Lue lisää: Magnesiumia iholle: testissä Novexpert Magnesium Mist 

Näiden ulkoisten kikkojen lisäksi kannattaa muistaa myös sisäinen hoito, eli riittävä veden juominen ja hyvien rasvojen saanti!Mitkä ovat omat suosikkituotteesi kuivan ihon meikkipohjaan?


Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!