Vegaanikosmetiikkaa Koreasta

*tuotteet saatu Kokoskin

Vegaanikosmetiikka on kasvattanut suosiotaan hurjasti viime aikoina luonnonkosmetiikka-buumin ohella. Vegaanisella kosmetiikalla tarkoitetaan tuotteita, joissa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita eikä sitä testata eläinkokein. Useimmille varmasti tuttuja eläinperäisiä kosmetiikan raaka-aineita ovat esimerkiksi hunaja, mehiläisvaha, kollageeni sekä meikkisiveltimissä eläinten karva. Korealaista kosmetiikkaa kuluttava on varmasti törmännyt myös etananlimaan, jota voi löytää esimerkiksi voiteista ja seerumeista.

Vegaanikosmetiikkaa ei tule kuitenkaan sekoittaa luonnonkosmetiikan kanssa, sillä vegaanisessa kosmetiikassa saa käyttää myös synteettisiä ainesosia, toisin kuin luonnonkosmetiikassa. Yksi korealaista vegaanikosmetiikkaa myyvistä verkkokaupoista on Kokoskin. Verkkokauppa tarjoaa hurjan määrän mielenkiintoisia tuotteita ja suosittuja brändejä sekä tyylikkäälle sivustolle on koottu myös ohjeita korealaiseen ihonhoitorutiiniin. Suosittelen kurkkaamaan, jos ei kauppa ole vielä tuttu!

Kokoskin on siitä kätevä sivusto, että nimenomaan vegaanista kosmetiikkaa etsivän ei tarvitse selailla kaikkia tuotteita yksitellen. Kaikki vegaaniset tuotteet on nimittäin koottu omalle välilehdelle, jolloin koko valikoima on vain yhden klikkauksen päässä. 

Sain Kokoskin-verkkokaupasta tuotteita testiin ja täytyy myöntää, että tällä kertaa jokainen testaamani tuote oli huippu hyvä! Paketista löytyi COSRX BHA Blackhead Power Liquid, Klairsin suosittu Supple Preparation Unscented Toner ja Klairsin Rich Moist Soothing Cream. Lisään linkit tuotteisiin postauksen loppuun, mikäli jokin niistä kiinnostaa myös teitä.COSRX BHA Blackhead Power Liquidiin ihastuin niin kovin, että kirjoitin siitä jo aiemmin oman postauksen. Postauksen pääset lukemaan tästä linkistä. Kyseessä on siis ihoa huokosista asti BHA-hapolla kuoriva neste, jossa tehoa riittää. Tuote sisältää 4% luonnollista, pajunkuoriuutteesta peräisin olevaa BHA-happoa. Olen taistellut mustapäitä vastaan yhden ikuisuuden ja olinkin super iloinen, kun huomasin, että mustapääaineen säännöllinen käyttö todella vähentää mustiksia. Jes!!

Vaikka kyseessä on kuoriva neste, ei se tunnu iholla lainkaan epämiellyttävältä. Kyseessä saattaa jopa olla ihotuntumaltaan miellyttävin kuoriva tuote, jota olen kokeillut. Pienintäkään kihelmöintiä en ole havainnut. BHA-happo tosin onkin mieto ja hellävarainen, mutta usein tuntuu että pientä nipistelyä näiden happotuotteiden kanssa ilmenee aina. En lainkaan ihmettele, että tämä kyseinen puteli nauttii miltei kulttimainetta. Suosittelen lämmöllä etenkin heille, joilla iho tukkeutuu helposti. Power Liquidia voi käyttää huoletta useamman kerran viikossa, koska se on iholle hellävarainen. Itse käytän 3-4 iltana. Ja nimenomaan iltana, koska suositeltavaa on antaa tuotteen vaikuttaa noin 20 minuuttia ennen muiden tuotteiden lisäämistä. Klairs Supple Preparation Unscented Toner on super tehokkaasti ihoa kosteuttava, paksu hoitoneste. Tuote on reilusti vettä paksumpaa, joten suosittelenkin painelemaan sen iholle puhtailla käsillä. Hoitonestettä on älyttömän helppo kerrostaa, ja siksi tämä pullo varmaan aika vauhdilla kuluikin loppuun. Itselläni on kuiva iho ja usein kerrostin hoitonestettä 3-4 kerrosta, joka riitti kyllä todella hyvin. Neste on niin paksua ja kosteuttavaa, että 7 skin method on mielestäni kyseisen tuotteen kanssa ehkä jopa hieman liikaa.

Hoitoneste sisältää korealaisessa kosmetiikassa paljon käytettyä rohtosammakonputkea (centella asiatica/cica), joka kirkastaa ja uudistaa ihoa sekä sisältää runsaasti vitamiineja. Lisäksi siitä löytyy mm. kosteutta sitovaa hyaluronihappoa sekä lakritsaa, joka rauhoittaa ihoa. Tämä kyseinen tuote on hajusteeton versio Klairsin suositusta hoitonesteestä, eikä tässä siis ole lainkaan esimerkiksi eteerisiä öljyjä. Ihanteellinen tuote siis tuoksuherkille!

Klairs Rich Moist Soothing Cream ansaitsee myös rutkasti kehuja. Voide on täyteläistä ja se sopii erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Pitkäkestoisesti ihoa kosteuttava voide sisältää mm. hyaluronihappoa, joka onkin INCI-listalla yllättävän korkealla. Kyseessä on kallis raaka-aine, mutta korealaisessa kosmetiikassa pitoisuudet saattavat usein olla korkeitakin. Hyaluronin lisäksi ylellisen tuntuisesta voiteesta löytyy mm. sheavoita, jojobaöljyä, papaijauutetta sekä beetaglukaania, joka saattaa olla jollekin tuttu kauraa sisältävistä tuotteista. Kuten jo mainitsin, voide on ylellisen ja täyteläisen tuntuinen, mutta silti sopiva myös aamuisin meikin alla käytettäväksi. Tuoksu voiteessa on hyvin mieto, joten uskon sen sopivan hyvin myös heille jotka eivät voimakkaista tuoksuista pidä.

Vaikka tuotetta suositellaan käytettäväksi myös herkälle iholle, on siinä kuitenkin sitruksista peräisin olevia eteerisiä öljyjä, jotka voivat herkkäihoisella aiheuttaa ärsytystä. Mikäli on epävarma jonkin tuotteen toimivuudesta, kannattaa aina kokeilla ensin vaikka vain pienelle alueelle.

Vegaanista kosmetiikkaa Kokoskiniltä löytyy edellämainittujen brändien lisäksi mm. Bentonilta, Neogenilta sekä uutukaiselta Puritolta. Tästä linkistä voit selailla Kokoskinin vegaanisen kosmetiikan valikoimaa.

Harmillisesti testaamani tuotteet näyttävät juuri nyt olevan loppu varastosta, mutta laitan linkit tähän kuitenkin, mikäli haluat seurata tilannetta.

Klairs- Supple Preparation Unscented Facial Toner 

Klairs- Rich Moist Soothing Cream 

Cosrx- BHA Blackhead Power Liquid

Onko kosmetiikkatuotteen vegaanisuudella sinulle merkitystä?

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!