Metsäntuoksuista hemmottelua Unna Nordicilta

*kasvohoito saatu: kauneushoitola Charming Beauty

Yksi viime vuosien mielenkiintoisimpia kotimaisia uutuuksia kosmetiikan saralla on ehdottomasti ollut Unna Nordic. Unnan tuotteet ovat ammattitasoista suomalaisen metsän inspiroimaa luonnonkosmetiikkaa, jolla tehdyt hoidot ovat kokonaisvaltaisia hemmotteluelämyksiä.


Unna Nordicin tuotteiden pohjana on veden sijaan käytetty kosteuttavaa koivunmahlaa, joka hidastaa ihosolujen ikääntymistä. Mahlan lisäksi tuotteista löytyy metsästä poimittuja aktiiviaineita, kuten esimerkiksi ratamoa, mäntyä, mustakuusta, katajaa sekä metsämarjoja. Yllättävänä, ei niin hyvin suomalaiseen metsään istuvana ainesosana muutamassa tuotteessa on käytetty fermentoitua granaattiomenauutetta, joka on tunnettu sen positiivisesta vaikutuksesta ihon kollageenintuotantoon. Unnan tuotteisiin enemmän perehtynyt on saattanutkin huomata, että vaikutteita korealaisesta kosmetiikasta ja ihonhoitorutiinista on selvästi otettu!

Sain elämyksellisen Unna Nordicin kasvohoidon jyväskyläläisestä kauneushoitola Charming Beautysta, joka on tunnelmallinen ja kaunis hoitola aivan Jyväskylän keskustassa. Vähän hävettää myöntää, mutta olen ollut toooodella laiska käymään kosmetologilla, vaikka aihetta olisi kyllä ollut. 


Itse kasvohoito oli I-H-A-N-A. Sanoin heti alkuun, että etenkin näin kesken työpäivän mun on todella vaikea rentoutua. En ole mikään mestarirentoutuja vapaapäivänäkään! Toisin kuitenkin kävi ja olin viittä vaille unten mailla hoidon loppuvaiheilla. 

Kasvohoidossa kokonaisuus on otettu huomioon musiikkia ja tuoksumaailmaa myöten. Taustalla soiva musiikki on rauhoittavaa, luonnonäänillä höystettyä rentoutusmusiikkia. Tuotteissa tuoksuu tutut metsäiset vivahteet ja hoito viekin ajatukset tyystin pois ulkona vallitsevasta harmaudesta. Varpu-hoitovesi, jota hoidon aikana ihoon painellaan useampaan otteeseen, tuoksui niin ihanalle, että voisin melkein ostaa sen pelkän tuoksun perusteella itselleni. Tuoksumaailmaa boostaa hoitolakäyttöön tarkoitetut metsätipat, jotka toivat huumaavan ihanaa männyn, mustakuusen ja katajan tuoksua nenään. Tuoksufriikki kun olen, niin tällaiset seikat tuo kyllä rutkasti lisäpisteitä. 


Kasvohoidon minulle teki ihana Charming Beautyn Katri, jonka otteista huomaa, että hän nauttii työstään. Se on erityisen tärkeää työssä, jossa olet kokoajan kirjaimellisesti asiakkaan iholla.

Iholleni tehtiin kaksoispuhdistus käyttäen Ilta-puhdistusöljyä sekä Vilja-kaurapuhdistusmaitoa. Puhdistustuotteet ovat lempeän tuoksuisia, pehmeitä ja hellävaraisia. Puhtaalle iholle paineltiin Varpu-hoitonestettä, joka on aivan ihana tuote. Kuten yllä mainitsin, on tuotteen tuoksu omaa luokkaansa. Varpu tuo iholle runsaasti kosteutta sekä se tukee ihon omaa mikrobiomia sisältämiensä prebioottien avulla. Jos Unna kiinnostaa ja haluat merkiltä vain yhden tuotteen ostaa, on Varpu silloin loistava vaihtoehto.


Iholle levitettiin puhdistustuotteiden ja hoitonesteen jälkeen Viola- PHA Peel kuorinta-aine, joka kuorii ihoa rakeettomasti PHA-happojen avulla. Kuorinta on hellävarainen eikä se kihelmöinyt iholla lainkaan. Nykyään suosin enemmän kotikäytössäkin rakeettomia kuorintoja nimenomaan niiden hellävaraisuuden vuoksi. Kosteuttavana seerumina käytettiin Pihlaa, joka mulla onkin ollut nyt myös kotona käytössä. Pihla on paksu, hajusteeton seerumi, joka sisältää mm. ihoa rauhoittavaa kauraa ja antioksidanttista mesimarjauutetta. Ihana tuote tämäkin!

Hyviä rasvahappoja iholle annettiin Vieno- 7 Oil seerumin muodossa. Vieno sisältää mm. viinirypäleen, granaattiomenan, mustaherukan ja ruusunmarjan siemenöljyjä. Näiden ravitsevien öljyjen lisäksi tehotuotteesta löytyy myös kauraa ja pellavaa. Vieno on iholle oikea antioksidantti- ja vitamiinipommi. 


Naamioksi iholleni valittiin antioksidanttinen Hertta sekä voiteeksi kosteuttava Lempi. Loppusilauksena silmänympärysiholle levitettiin Säde-seerumia. Unnan tuotteissa on todella mielenkiintoisia aktiiviaineita, joista iho kyllä kiittää. Voisin ottaa jokaisen käytetyn purkin myös omaan hyllyyni. Kasvohoitoon kuuluva hieronta oli aivan parasta rentoutusta, ja nimenomaan hieronnan aikana mietinkin, että miksi ihmeessä en ole käynyt hoidoissa useammin. Hieronta ulottui kasvojen lisäksi dekolteelle, hartioihin, yläselkään ja jopa päänahkaan, mutta sen rentouttava vaikutus meni aivan varpaisiin saakka.

Kasvohoito tuli muutenkin oikeaan aikaan, koska olin juuri viime päivät kironnut kuivaa ja jopa kutisevaa naamaa. Hoidon jälkeen iho on pehmeä, kosteutettu ja rentoutunut. Illalla omatoimisesti suoritetun kaksoispuhdistuksen jälkeenkään naama ei ollut tippaakaan kuiva. 


Suosittelen kyllä lämpimästi ihan jokaiselle säännöllistä käyntiä kosmetologin hoivissa. Ammattilainen osaa katsoa ihon sen hetkisen tilanteen, tehdä tarvittavia korjausliikkeitä sekä suositella oikeanlaisia tuotteita kotikäyttöön. Monella saattaa olla jokin ikivanha pinttynyt päätelmä omasta ihosta, jonka on saanut kosmetologilta tai lääkäriltä joskus vuosikausia sitten. Ihon kunto ja tilanne kuitenkin saattaa vaihdella todella paljon vuodenaikojen ja elämäntilanteiden muuttuessa, ja hoitorutiinit voivat kaivata hieman päivittelyä.

Kauneushoitola Charming Beauty löytyy osoitteesta keskustie 19 (Jyväskylä) ja nettiajanvaraukseen pääset tästä linkistä. Unna Nordic kasvohoitojen hinnat lähtevät 70 eurosta.

Ja kuten joku on varmaan saattanut Instagramin puolella huomata, teen itse harjoittelua kyseisessä kauneushoitolassa. Kuitenkin kasvohoidossa sain olla ihan täysin asiakkaan roolissa ja mielipiteeni hoidosta on täysin rehellinen, aivan kuten kaikki blogista löytyvät tuotearviotkin. :) 

Käytätkö itse kauneudenhoitopalveluita?

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!