Top 3 kiinnostavimmat asiat tällä hetkellä kauneudessa ja hyvinvoinnissa

Minulla kiinnostuksen kohteet vaihtelevat kausittain ja ajattelin listata muutaman asian, jotka tällä hetkellä houkuttelevat erityisen paljon kauneuden ja hyvinvoinnin saralla!1. Gua Sha

Kun Katja Kokon Yin Your Skin- hyvinvointikonseptin alle lanseerattiin Kokon nimellä varustetut gua sha välineet, kiersi Instagramissa gua sha haaste jota seurasin innolla. 30 päivän ajan ihmiset sivelivät ja rullailivat kasvojen ihoa välineillä ja touhu näytti ihanan rentouttavalta. Gua shalla myös selkeästi on silminnähtävä vaikutus ihon ryhdikkyyteen ja kuulauteen, joten vähemmästäkin kiinnostuu. En kuitenkaan tullut koskaan hankkineeksi omia gua sha välineitä, koska mietin, että onko minulla oikeasti aikaa ja intoa kammata naamaa 20 minuuttia illassa. 


Gua sha by Katja Kokko, kuva lainattu Jolien sivuilta.

Gua shassa on kysymys siis siitä, että ihoa kirkastetaan, kiinteytetään sekä napakoitetaan sivelemällä ja hieromalla sitä erilaisilla, useimmiten jade-kivestä valmistetuilla välineillä. En itseasiassa ole varma, onko gua shalla mitään tekemistä varsinaisen kasvohieronnan kanssa, vai onko tämä täysin oma juttunsa. Viisaammat voivat valistaa.

Gua sha parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa huimasti ja se usein saattaa jättää jälkeensä punertavan ja kuumottavan naaman. Punoitus kuitenkin poistuu ja on siis aivan normaali ilmiö. Hoito avaa kehon tukoksia, parantaa jumeja ja jopa kiputiloja. Mikä itseäni kiinnostaa erityisesti ihon hyvinvoinnin lisäksi on se, että ilmeisesti jotkut ovat saaneet gua shasta apua myös migreeniin. Kärsin migreenistä onneksi vain muutaman kerran vuodessa, mutta kipu on niin inhottava, että mieluummin jättäisin ne muutamatkin kerrat väliin. Gua shaa voi siis kasvojen lisäksi tehdä myös päänahalle, niskaan ja muualle vartaloon.

Gua shaa ei siis todellakaan tarvitse tehdä 20 minuuttia joka ilta, vaan voi mennä fiiliksen ja oman aikataulun mukaan. Toki parhaat tulokset saadaan säännöllisellä hoidolla, mutta voit tehdä välillä vaikka vain pikaisen gua shan. Hoitoon sopii myös vaikka ihan tavallinen lusikka, jolla itsekin olen hieman testaillut, että jaksaisinko oikeasti innostua gua shasta. En tiedä kuvittelinko vain, mutta naama tuntui näyttävän aavistuksen kapoisemmalta käsittelyn jälkeen. Gua sha käsittely on myös aivan todella rentouttavaa ja sitä voi tehdä huomaamattaan puolikin tuntia hyvän sarjan äärellä. Gua sha välineet (ainakin kampa) menevät ostoslistalle heti!

Netistä löytyy paljon ohjeita erilaisten välineiden käyttöön ja liikeratoihin, sekä myös Kokon Instagramista löytyy reilusti vinkkejä ja videoita aiheesta.

2. Laadukas luonnonkosmetiikkaOlen kosmetiikan tyytyväinen sekakäyttäjä, mutta viime aikoina tietyt luonnonkosmetiikan laatumerkit ovat houkuttaneet erityisen paljon. Luonnonkosmetiikkaa on varsinkin aiemmin, ennen varsinaista buumia, markkinoitu ehkä hieman tylsästi. Minua on myös vaivannut se järeä ja jyräävä asenne, mikä monesti tulee vastaan luonnonkosmetiikkaan siirtyneiden ihmisten kanssa keskustellessa. Joillekin tuntuu olevan niin ehdoton asia se, että jokaisen pitää käyttää vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikkaa, tai jos et käytä, olet huono ihminen. Onneksi on myös heitä, joiden kanssa aiheesta voi keskustella rennolla fiiliksellä! 

Mutta tosiaan, nykyään markkinoille puskee yhä houkuttelevampia ja laadukkaampia luonnonkosmetiikan tuotteita. Esimerkiksi Bybi Beautyn värikkäät ja leikkisät pakkaukset sekä tuotteiden laadukas sisältö ovat hyvä esimerkki siitä, ettei luonnonkosmetiikan tarvitse todellakaan olla tylsää. Bybin suositut boosterit ovat jo entuudestaan tuttuja, mutta sarjan kasvovesi ja puhdistusöljy kiinnostaa. 

Uusi korealainen luonnonkosmetiikan merkki Urang kiinnostaa myös ihan super paljon. Tuotteiden tyylikkäät ja hienostuneet pakkaukset ovat niin kauniita! Myös aromaterapian yhdistäminen ihonhoitotuotteisiin on aina kiinnostavaa ja houkuttelevaa. Brändi tuo arvoiltaan ja ulkoasultaan mieleen Darphinin, joka onkin yksi suosikeistani. Odotukset ovat Urangin suhteen korkealla ja haluan ehdottomasti päästä testaamaan tuotteita itsekin.

Novexpertin ja kotimaisen Unna Nordicin tuotteet kiinnostavat myös tällä hetkellä erityisen paljon!

3. Rentoutusrituaalit ja pysähtyminenTämä on tärkeää etenkin itseni kaltaiselle höösääjälle, jolla on kokoajan jokin projekti tai touhu meneillään. Kiinnostun ja innostun hyvin herkästi ja mielenkiintoiset asiat vievät helposti mukanaan. Minulla on usein myös tietokoneella about miljoona välilehteä auki, kun olen ajautunut tutkimaan jotain kiinnostavaa asiaa. Teen montaa asiaa yhtä aikaa ja aivot raksuttavat varmasti melkoista vauhtia.

Joskus on ollut vaikea pysähtyä ja ottaa aikaa vain omalle hyvinvoinnille, ja siitä on saanutkin maksaa. Olen tietoisesti opetellut rentoutumaan, eikä se aina ole edelleenkään helppoa. Sitä keksii hyvin helposti miljoona asiaa, jotka pitäisi tehdä, sen sijaan että vain makoilee lattialla rentoutumassa ja hengittelemässä. 

Nyt kuitenkin syksy on ollut varsin kiireinen, (inhoan sanaa kiireinen) ja rentoutumisharjoitukset ovat olleet taas ajankohtaisia. Minulle täydellistä rentoutumista on joogaaminen, etenkin yin jooga. Se on hidasta, restoratiivista joogaa jossa ei käytetä lihasvoimaa lainkaan. Asanoissa ollaan useita minuutteja ja niissä päästään vaikuttamaan syvemmälle kehon osiin, esimerkiksi jänteisiin ja niveliin. Joogan jälkeen mieli on tyyni ja rauhallinen. Joogamatolle saattaa usein mennä suoranaisessa vitutuksessa, mutta matolle se myös aina jää. 

Tykkään myös joskus vain maata joogamatolla ja laittaa kuulokkeista luontoääniä soimaan. Sade ja ukkonen on parhaat! On todella rentouttavaa vain yrittää keskittyä luonnon ääniin. Ajatukset lähtevät tottakai helposti harhailemaan, mutta siitä ei kannata ottaa stressiä. Se on täysin normaalia ja sitten vain yrittää keskittyä taas niihin ääniin, tai mihin nyt itse haluaakaan.

Tuntuuhan se monesti todella tylsältä kesken mielenkiintoisen projektin tai tehtävän ottaa tauko ihan vain rentoutumiseen, mutta voin luvata, että se varmasti antaa paljon enemmän kuin ottaa. Yritän tehdä tästä itselleni säännöllisen tavan, jotta mieli voi hyvin ja jaksaa taas kantaa kaikki uudet ideat ja älynväläykset. :D

Mikä sinua kiinnostaa erityisen paljon tällä hetkellä? Oletko hyvä rentoutumaan?

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!