Korealainen kymmenen vaiheen ihonhoitorutiini

*osa tuotteista saatu

Korealainen kosmetiikka on tällä hetkellä super suosiossa, enkä usko että suosio tulee kovinkaan laantumaan lähitulevaisuudessa. K-Beauty buumin myötä pinnalle on noussut myös korealainen kymmenen vaiheen ihonhoitorutiini, joka saattaa äkkiseltään kuulostaa työläältä ja aikaa vievältä. Vaikka hoitorutiini laajimmillaan sisältää kymmenen vaihetta, ei niitä kaikkia ole kuitenkaan tarkoitus toteuttaa joka päivä aamuin illoin. Vähemmälläkin pääsee loistaviin tuloksiin. Moni saattaakin tykätä aloittaa hieman maltillisemmin, mutta kun hyvän hoidon tulokset alkavat näkyä ihossa, tekee mieli panostaa siihen entistä enemmän.Itse olen ihastunut useamman vaiheen hoitorutiiniin siksi, että se on niin kokonaisvaltainen. Ihonhoito on minulle nautintoa ja luksusta, ja olenkin valmis käyttämään siihen hieman enemmän aikaa. Tietenkään aina ei ehdi eikä välttämättä jaksa, mutta pääsääntöisesti tykkään hoitaa ihoa pitkän kaavan mukaan. Olen huomannut hoitovaiheiden lisäämisen sekä kasvoveden kerrostamisen vaikuttaneen merkittävästi ihon kuntoon. 

Karsastan sitä ehkä hieman vanhahtavaa käsitystä, että mitä vähemmän ihoa hoitaa niin sen parempi. Tai että esimerkiksi seerumin ja kasvoveden lisäys ihonhoitorutiiniin aiheuttaisi sen, että ihoa tulisi hoidettua liikaa. Höpö höpö. Jokainen iho nauttii kasvoveden antamasta kosteutuksesta ja seerumeiden hoitavista tehoaineista. Öljyjä unohtamatta! Tuotteet vain kannattaa valita aina oman ihon sen hetkisen tilanteen ja tarpeen mukaan.

Korealainen ihonhoitorutiini ei vaadi välttämättä juuri korealaisia kosmetiikkatuotteita, vaan sen voi suorittaa itselleen parhaiten sopivilla tuotteilla. Rutiini saattaa joillekin olla jo tuttu juttu, mutta kerrataan tuotesuositusten kera mistä hoitorutiinissa on kyse. Linkit eivät ole affiliatelinkkejä, enkä hyödy niiden klikkailusta mitään.

1. Puhdistus: öljypuhdistusKoko ihonhoidon perusta on huolellinen puhdistaminen. Kaksoispuhdistus on tehokas keino saada kaikki lika irti iholta.

Hiero puhdistusöljyä kuivalle iholle käsin. Öljyllä liukenee usein hyvin myös silmämeikki ilman kovaa hankaamista.
Jos ihosi on herkkä tai todella kuiva, voit halutessasi jättää seuraavan puhdistusvaiheen välistä ja poistaa öljyn iholta esimerkiksi musliiniliinalla. Jos aiot tehdä puhdistuksen toisen vaiheen, voit levittää puhdistusgeelin suoraan öljyn päälle.

Bybi Beauty - Swipe Clean

Klairs - Gentle Black Deep Cleansing Oil

The Body Shop - Camomile Silky Cleansing Oil 

2. Vesipohjainen puhdistus


Vie puhdistusöljyn ja viimeisetkin meikin jämät iholta sekä pääsee puhdistamaan ihon huokosista asti.

Jos olet tehnyt puhdistuksen ensimmäisen vaiheen, levitä puhdistusgeeli tai vaahto öljyn päälle ja hiero aine pyörivin liikkein iholle. Huuhtele vedellä. Muista kaula!

Mossa - Juicy Clean 

The Body Shop - Carrot Wash 

Huxley - Secret of Sahara Cleansing Gel 

3. KuorintaPoistaa iholta kuolleen ihosolukon, jotta hoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin. Kuorintaa kannattaa tehdä oman ihon kunnon mukaan 1-2 kertaa viikossa. Jos käytät ihonhoitorutiinissasi happoja sisältäviä tuotteita (esimerkiksi kasvovettä tai seerumia), et välttämättä tarvitse erillistä kuorintaa.

Kovin ohutta tai herkkää ihoa ei välttämättä muutenkaan kannata liiemmin kuoria, joten kannattaa muistaa, että tässä asiassa less is more.

Whamisa - Organic Flowers Peeling Finger Mitt (Whamisan kuorintalaput ovat hellävaraisia, rakeettomia kuorintalappuja. Niissä on kuorivina ainesosina hedelmähappoja.)

Mizon - Honey Black Sugar Scrub 

Novexpert - Velvety Scrub Hydro-Biotic 

4. KasvovesiAh, yksi mun lemppari vaiheista ihonhoidossa! Kasvoveden tehtävä ei varsinaisesti ole enää puhdistaa ihoa, vaan tuoda iholle kosteutta ja hoitavia ainesosia. Voit käyttää vanulappua tai hieroa kasvoveden käsiin ja painella iholle. Anna kasvoveden imeytyä ihoon ja mikäli haluat kerrostaa, niin lisää toinen kerros samalla tavalla. Jatka näin 2-7 kertaa. 

Pixi - Rose Tonic 

Flow Cosmetics - Ruusuvesi 

Evolve - Daily Defence Moisture Mist

5. Hoitoneste


Rakastan hoitonesteitä! Kärsin kuivasta ihosta ja hoitonesteen kerrostaminen on todellakin tuonut siihen ison avun. Yleensä pyrin aina lisäämään hoitonestettä vähintään 2-3 kerrosta.

Hoitoneste kannattaa painella iholle käsin, jotta sitä ei turhaan mene hukkaan vanulappuun. Nesteet ovat usein myös hieman vettä paksumpia, joten ne on helppo lisätä käsin.  

Klairs - Supple Preparation Unscented Facial Toner 

Whamisa - Deep Rich Toner 

Huxley - Extract It Toner 

6. SeerumiSeerumit ovat ihonhoidon tehotuotteita. Ne sisältävät korkeat pitoisuudet aktiiviaineita tiiviissä muodossa. Seerumi kannattaa valita aina oman ihon sen hetkisen tarpeen mukaan. Toisinaan saattaa tarvita enemmän kosteuttavaa, ja joskus taas on tarve tehostaa ihonhoitoa esimerkiksi vaikka kirkastavalla C-vitamiiniseerumilla. Seerumia kannattaa ehdottomasti käyttää päivittäin aamuin illoin.

Mizon - Hyaluronic Acid 100 

Darphin - Ideal Resource Perfecting Serum

Novexpert - Vitamin C Booster 

7. KangasnaamioKangasnaamiot ovat ihanaa tehohoitoa iholle, mutta en jotenkaan jaksa käyttää niitä kauhean usein. Jos on kunnolla aikaa asetella ja säätää naamion kanssa, niin kiva. Koen kangasnaamion myös jokseenkin epämukavana iholla, kun se ei koskaan kuitenkaan asetu täydellisesti. Käytän niitä silti noin kerran pari viikossa, yleensä perjantaisin raskaan viikon ja saunan jälkeen hemmotteluna, kun on aikaa hoitaa ihoa kunnolla.

Kangasnaamio jättää ihon aina todella kosteutetuksi ja pehmeäksi.

A'pieu Sheet Mask Box 

Missha - Pure Source Cell Sheet Mask Honey 

Eyenlip - Moisture Essence Mask Sheet 7 kpl 

8. SilmänympärysvoideOlen tosi laiska käyttämään silmänympärysvoidetta ja mielellään vaan levittäisin kasvorasvan samalla silmänympärysiholle. :D Yritän kuitenkin kiltisti muistaa käyttää SY-iholle omaa. Silmänympärysiho on ohutta ja herkkää, joten siihen ei missään nimessä kannata läntätä mitä tahansa. Yleensä ensimmäiset juonteet näkyvät nimenomaan silmien alueella, joten SY-ihon hoitaminen on tärkeää mikäli haluaa ennaltaehkäistä juonteita ja ryppyjä.

Neal's Yard Remedies - Rejuvenating Frankincense Eye & Lip Serum 

Clinique - All About Eyes silmänympärysvoide  

Pixi - Retinol Eye Cream  

9. KosteusvoideKosteusvoidetta ei kannata skipata. Se auttaa pitämään yllä ihon kosteustasapainoa ja lukitsee kosteuttavia ainesosia ihoon. Voit valita erilliset voiteet päivä- ja yökäyttöön, tai käyttää samaa aamuin illoin.

Laponie of Scandinavia - Face Cream 

Pai - Avocado & Jojoba Hydrating Day Cream 

Evolve - Daily Renew Facial Cream 

10. Päivällä: aurinkovoideNiin tärkeä steppi, jonka moni unohtaa kokonaan. Iho on tärkeää suojata UV-säteiltä myös talvella. Aurinko aiheuttaa jopa 70 % ihon vanhenemisen merkeistä, eikä pidä myöskään unohtaa pigmenttivirheitä tai melanoomaa. Toki aurinko tekee maltillisesti otettuna iholle myös hyvää, mutta aurinkovoidetta ei silti tule unohtaa. 

Elizabeth Arden - Eight Hour Cream Sun Defense for Face 

Acorelle - Sun Gel 

Kiehl's - Ultra Facial Cream  

10. Illalla: yönaamio/ kasvoöljyYönaamio on super helppo ihon pelastus, joka toimii silloin kun nukut. Levitä naamio juuri ennen nukkumaanmenoa ja nauti aamulla virkeästä ja tehohoidetusta ihosta!

Lisäisin tähän vaiheeseen myös kasvoöljyn, joka lukitsee kosteuden ja antaa iholle hyviä rasvoja. Kasvoöljy on tärkeä osa ihonhoitorutiinia ja suosittelen ehdottomasti sen käyttöä. Käytä kasvoöljyä niinä iltoina, kun et käytä yönaamiota. Öljyn voi myös halutessaan sekoittaa kasvovoiteeseen.

Kasvoöljyn tärkeydestä voit lukea lisää tästä postauksesta: Kasvoöljy, miksi se on niin tärkeä osa ihonhoitorutiinia? 

Yönaamiot:

Origins - Drink Up Intensive Overnight Mask 

E Nature - Birch Juice Hydro Sleeping Pack 

Kora Organics - Noni Glow Sleeping Mask 

Kasvoöljyt:

Darphin - Tangerine Aromatic Care 

Madara - Superseed Soothing Hydration 

Neal's Yard Remedies - Rehydrating Rose Facial Oil 

Hoidatko ihoasi korealaisen ihonhoitorutiinin mukaan?

2 kommenttia

  1. tosi hyvä ja kattava postaus! Mulla menee ihonhoitorutiini myöskin monen kaavan mukaan mutta ihan joka ilta en koko rutiinia jaksa käydä läpi. Itsekin kyllä rakastan ihonhoitoa ja teenkin aina jaksaessani oikein pitkän kaavan mukaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Jep, ihan parasta rentoutusta pitkän viikon jälkeen oikein läträtä menemään!

      Poista

Ajatuksia? Jätä kommentti!