Vaivatonta ihonhoitoa aamupalan yhteydessä

*tuote saatu Oslo Skin Lab

Ihonhoito on parhaimmillaan helppoa, nopeaa ja sulautuu vaivatta osaksi omia arkirutiineja. Koska olen kiinnostunut hoitamaan ihoani muutenkin kuin vain kosmetiikalla, Oslo Skin Labin The Solution-kollageenivalmiste herätti mielenkiintoni. En pelkää vanhenemista enkä todellakaan ole mitenkään neuroottinen ryppyjen suhteen, mutta en tietenkään halua rypistyä ennen aikojani. Aivan kuten liikuntaa harrastamalla toivon pysyväni terveenä ja jaksavaisena pitkään, niin myös ihonhoitoon panostamalla toivon sen pysyvän hyvässä kunnossa pidempään. Iho on mielestäni hyvinvoinnin peili, se kyllä heijastaa nopeasti jos kaikki ei ole reilassa.

Mikä kollageeni?

Kollageeni on ihmisessä luonnostaan esiintyvä tukikudosten proteiini. Sitä on ihon lisäksi myös mm. luustossa, jänteissä sekä elinten ympärillä. Ihossa kollageeni vaikuttaa sen kimmoisuuteen sekä kosteustasapainon ylläpitämiseen, mutta sillä on positiivisia vaikutuksia myös hiusten ja kynsien kuntoon. Kollageenintuotanto alkaa hidastua siinä kolmenkympin tietämillä jolloin iho alkaa pikkuhiljaa veltostua ja kuivua. Olenkin siis juuri optimaalisessa iässä tuotteen käytön aloittamiseen!Sisäisesti nautitun kollageenin vaikutuksista näkyy olevan paljon väittelyä ympäri internettiä. Toiset pitävät kollageenilisiä täysin huuhaa hömpötyksenä, kun taas toiset tuntuvat saavan niillä näkyviäkin tuloksia aikaan.

Sisäisesti nautitusta kollageenista on tutkimuksia, jotka osoittavat, että oikeassa peptidimuodossa oleva kollageenivalmiste voisi tasoittaa ryppyjä ja selluliittia, sekä tehdä ihon kimmoisammaksi. Oslo Skin Labin omalta nettisivulta voi lukea asiasta enemmän. Aloitin kollageenivalmisteen käytön hieman yli kaksi kuukautta sitten. Kaksi kuukautta on nimenomaan se aika, jossa useimmiten ensimmäiset vaikutukset huomataan. Ei siis kannata odottaa, että viikon käytön jälkeen iho hehkuu kuin uutena...

Otsassa minulla on ollut iät ja ajat aika mojova ilmeryppy. Siihen tuskin mikään mahti maailmassa voi vaikuttaa, mutta eipä se minua kyllä ole koskaan stressannutkaan. Uusi juttu sen sijaan on pienet juonteet silmänympärysiholla ja ajattelinkin, että onpa jännä nähdä vaikuttaako kollageeni niihin positiivisesti. Tähän tietenkin tueksi olisi hyvä olla ihoanalyysit sekä ennen ja jälkeen kuvat, mutta sellaisia ei nyt ole. Minulla on tällä hetkellä aivan umpisurkea kamera kasvoista otettaviin lähikuviin, mutta asia toivottavasti korjaantuu pian. Kuvia kuitenkin löytyy netistä helposti, jos haluaa tutkia asiaa enemmän.

Tykkään siitä, että Oslo Skin Labin The Solution-kollageenilisää on oikeasti maailman helpoin käyttää. Kyseessä on siis täysin neutraalin makuinen jauhe, joka sekoittuu vaivatta mihin vain. Yleensä itse juon kollageenin ihan pelkkään veteen sekoitettuna, koska se ei tosiaan maistu yhtään miltään. Halutessaan jauheen voi myös sekoittaa vaikka smoothieen, mehuun, jugurttiin tai aamupuuroon. Kollageenijauhe on todella helppo ottaa osaksi aamurutiinia sen vaivattomuuden vuoksi. Jos jauhe maistuisi pahalle tai sitä pitäisi vispata viisi minuuttia veteen, jäisi sen käyttö omalla kohdalla hyvin nopeasti.

Päivittäinen annos sisältää 2,5 g hydrolysoitua, eli peptideiksi pilkottua kollageenijauhetta.No entäs ne tulokset?

Yksi iso vaikutus, jonka olen huomannut, on ollut ihon parempi kosteustasapaino. Yleensä tässä vaiheessa vuotta ihoni on jo todella kuiva ja samea, mutta nyt se on huomattavasti pehmeämpi ja täyteläisemmän oloinen.

Silmänympärysiho on tasaisempi ja juonteet näyttävät tasoittuneen. Siihen voi toki vaikuttaa nimenomaan ihon yleisesti parantunut kosteustasapaino, joka tekee ihon täyteläisemmän tuntuiseksi. Tällöin myöskään juonteet eivät erotu niin selkeästi.

Enemmän tuloksista voisin kertoa vielä pidemmän ajan käytön jälkeen, mutta olen positiivisesti yllättynyt siitä, että tuon kahden kuukauden käytön jälkeen voi jo huomata ihossa pientä muutosta. Olisi mielenkiintoista nähdä tulokset vaikka puolen vuoden, tai vuoden käytön jälkeen.

Täytyy myöntää, että en ole kahlannut kaikkia kollageeniin liittyviä tutkimuksia läpi, joten en tiedä, että vaikuttaako esimerkiksi muu ravinto kollageenin tehoon tai imeytyvyyteen. Jossain lähteissä mainitaan, että kollageeni tarvitsisi toimiakseen C-vitamiinia, mutta tähän minulla ei ole tieteellistä faktaa väitteestä. Itse saan C-vitamiinia päivittäin ravinnosta aikalailla tarpeeksi.Pakko mainita myös tuotteen ulkonäöstä. Minuun vetoaa pakkauksen yksinkertaisen tyylikäs ulkonäkö! Annospussit on myös super helppo ottaa reissuun mukaan, ilman että tarvitsee raahata koko laatikkoa.

The Solution-kollageenijauhe on tuote, jonka pidän mielelläni mukana ihonhoitorutiinissani. Se on helppo ja vaivaton tapa boostata ihon elinvoimaisuutta, joten miksi ei. 

Ensimmäisen pakkauksen The Solution- kollageenivalmistetta saa tilattua Oslo Skin Labin omalta verkkosivulta alennettuun -30% hintaan, jos liittyy jäseneksi. Tällöin saat automaattisesti uuden pakkauksen aina ajallaan, jolloin käyttö ei katkea eikä tarvitse itse muistaa tilata uutta pakkausta. Jäseneksi liityttäessä ensimmäiselle paketille jää hintaa 25 euroa. Seuraavat pakkaukset maksavat normaalihinnan eli 35,70 euroa. Tuotteella on ilmainen toimitus ja sen voit tilata tästä linkistä. Tilauksen voi myös lopettaa koska vain, eikä tarvitse pelätä että olet vasten tahtoasi naimisissa jauheen kanssa ikuisesti. :)

Huom! Jauhe on eläinperäistä, joten vegaaneille se ei sovi.

Oletko itse käyttänyt kollageenivalmisteita?

2 kommenttia

  1. Tuntuu lähiaikoina olleen paljon keskustelua tästä kollageenista. Itselläkin alkaa ikää kertyä ja mielenkiinnolla olen lueskellut ihmisten kokemuksia. Itsekin olen kuullut tuosta C-vitamiinin yhteisvaikutuksesta mutta pitääpä vielä lukea lisää. Kiitos kivasta kirjoituksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Multa on tulossa aiheesta myös toinen postaus, jossa kyseessä eri valmistajan tuote. Postaus on vielä työn alla, mutta eiköhän se lähiviikkoina näe päivänvalon. Tämä on kyllä mielenkiintoinen aihe, josta löytyy paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Ihanaa uutta vuotta sinulle. :)

      Poista

Ajatuksia? Jätä kommentti!