Ihon puhdistus The Body Shopin tuotteilla

*tuotteet saatu

Ihon huolellinen puhdistus on koko ihonhoidon perusta. Liian voimakkailla puhdistusaineilla helposti tekee vain hallaa iholleen. Itse teen kunnon puhdistuksen iltaisin, ja aamuisin silloin, jos tuntuu että öiset ihonhoitotuotteet eivät ole täysin imeytyneet. Usein aamulla riittää vain kevyt huuhtelu vedellä ja kasvovedellä pyyhkiminen.

Sain blogiin testattavaksi viisi erilaista kasvojenpuhdistustuotetta The Body Shopin valikoimasta. The Body Shopin tuotteista pidän todella paljon, mutta olen enimmäkseen tutustunut vain brändin vartalonhoitotuotteisiin. Tämä olikin todella kiva tilaisuus päästä laajentamaan omaa tietämystä The Body Shopin tuotteiden suhteen.

Valkkasin valikoimasta mahdollisimman erilaisia putsareita, jotta monenlaiselle iholle voisi löytyä kiinnostava tuote. Valintani osuivat nappiin, ja tykkäsin tuotteista paljon! 


Carrot Wash Energising Face Cleanser

Carrot Wash on elintarviketeollisuuteen kelpaamattomia, kiemuraisia luomuporkkanoita hyödyntävä puhdistusaine. Ihanaa, että kiemuroille porkkanoillekin on paikkansa. :D Puhdistusaine on mukavan raikas ja se jättää iholle viileän tunteen sisältämänsä mentolin vuoksi. Mentolin jättämä viileä tunne ei ole kuitenkaan överi, nimittäin en itse pidä yleensä mentolista tuotteissa. Viileän raikas tunne on hyvin hienovarainen.

Tuoksussa porkkanan tunnistaa helposti, mutta se ei ole lainkaan ällö, vaan todella raikas ja kiva. Koostumus on geelimäinen ja miedosti vaahtoava. Porkkana on hyvin antioksidantti- ja vitamiinipitoinen, mutta yllättävän harvoin se tulee kosmetiikassa vastaan. Carrot Wash on jotenkin todella piristävä tuote ja ihanan energisoiva etenkin aamuiseen kasvojenpesuun.

Olen käyttänyt tuotetta yksinään ja myös osana kaksoispuhdistusta konjac-sienen kanssa, jolloin iho jää oikein super raikkaaksi ja puhtaaksi. Yksinäänkin tuotteessa riittää kyllä tehot poistamaan ronskimmatkin meikit. Plussaa siitä, ettei oma herkästi kuivuva ihoni jää kiristelemään pesun jälkeen. INCI- listalta löytyykin heti ykköspaikalta aloe vera veden sijaan, joten plussaa myös siitä! Porkkanapesu on 100% vegaaninen tuote ja sen sisältämistä raaka-aineista 93% on luonnollisia. Carrot Wash maksaa 15,50 euroa ja sen voi tilata esimerkiksi tämän linkin kautta. Sarjasta löytyy putsarin lisäksi porkkana kasvovoide, joka alkoi myös kiinnostamaan. Tämä oli ehdottomasti yksi setin suosikeistani!


Himalayan Charcoal Purifying Clay Mask

Toinen koostumukseltaan geelimäinen on tämä savea, hiiltä ja teepuuöljyä sisältävä puhdistusaine. Tuote on syväpuhdistava ja ihohuokosia avaava sekä ihon mattapintaiseksi jättävä. En itse kärsi epäpuhtauksista eikä ihoni ole rasvoittuva, mutta tykkään tehdä syväpuhdistuksen aina silloin tällöin, noin kerran viikossa. Geeli on voimakkaan harmaata, koostumukseltaan hieman paksumpaa kuin Carrot Wash. Tykkään käyttää tällaista syväpuhdistavaa tuotetta nimenomaan osana kaksoispuhdistusta, mutta tämä toimii kyllä hyvin myös ainoana puhdistusaineena. 

Savella on tehokkaasti ihoa puhdistava vaikutus sekä tuotteen sisältämä teepuuöljy on vahvasti antiseptinen, mutta silti iholle hellävarainen. Puhdistugeeli sisältää myös aloe veraa ja eukalyptusta. Jos kärsit etenkin epäpuhtaasta ja rasvoittuvasta ihosta, voi tämä tuote olla kokeilun arvoinen.

Tuotteen tuoksuun ihastuin heti, koska pidän erityisesti teepuuöljyn tuoksusta. Muutaman kerran jälkeen tuoksu alkoi kuitenkin tympiä hieman. Se on aika erikoinen, ehkä vähän maskuliininen. Tulee mieleen jotkut miesten suihkusaippuat. En tätä putsaria kuitenkaan päivittäin käytä, joten tulee kyllä kulutettua loppuun. Tuotteella on The Body Shopin verkkokaupassa hintaa 17,50, ja sitä voi tutkia tarkemmin tästä linkistä. 


Camomile Silky Cleansing Oil

Tämä puhdistusöljy herätti heti kiinnostusta. Tykkään öljyistä, koska ne puhdistavat tuhditkin meikit hellävaraisesti, ilman kovaa hinkkaamista. Yksinään käytettynä tuote jätti hieman rasvaisen tunnun iholle, josta en itse niin välitä. Osana kaksoispuhdistusta kuitenkin todella pätevä putsari! Tykkään siitä, että iho jää todella puhtaan tuntuiseksi. Öljy on mukavan kevyttä koostumukseltaan ja siinä on mieto kukkaistuoksu josta tykkään. Tuotteeseen on käytetty soijapapu- ja manteliöljyä sekä auringonkukkaöljyä (Helianthus Annuus Hybrid Oil) joka on ilmeisesti nimenomaan kosmetiikkakäyttöön kasvatetuista auringonkukista saatua öljyä.

Kamomilla puhdistusöljy on hinta-laatusuhteeltaan hyvä, mutta suosittelen sitä nimenomaan osaksi kaksoispuhdistusta mikäli et pidä iholle jäävästä, hieman öljyisestä tunnusta. Tuote sopii hyvin myös herkälle iholle. Hintaa tuotteella on verkkokaupassa 20,50 euroa ja voit kurkata sen tästä linkistä. 


Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Powder Wash

Tämä oli alkuun hieman hämäävä tuote. Käsitin että kyseessä on jauhemainen puhdistusaine, mutta se onkin kuorintajauhe jota käytetään normaalin puhdistuksen jälkeen. Tosin, ilmeisesti jauhe sopii kyllä myös kevyeen puhdistamiseen, mutta itse olen käyttänyt sitä vain kuorintana. 

Jauhe sekoitetaan tahnaksi pienen vesitilkan kanssa. Kyllä tämä tuote asiansa ajaa. Kuorinnan jälkeen iho on pehmeä ja kirkas. Pienenä miinuksena se, että tuotteen käytön jälkeen iho jäi natisevan puhtaaksi. Jotkut siitä tunteesta tykkäävät, itse en niin välitä. Aion kuitenkin käyttää jauheen ehdottomasti loppuun. Purkki on aika pieni, mutta jauhetta ei kovin paljoa tarvitse kerralla. Saa nähdä kuinka riittoisaa tämä on. Jauheessa on jännä, talkkimainen tuoksu. Ei kuitenkaan sellainen perus vauvantalkki, vaan mielestäni oikein kiva ja kevyt.

Kuorintajauhe sisältää talkkia, seesamiöljyä, salisyylihappoa, riisiä, papaijaa ja ginseng- juurta. Ginseng on ikivanha lääkkeenäkin käytetty kasvi, jota on viljelty jo vuosituhansia. Ginseng- juuri sisältää runsaasti vitamiineja sekä mineraaleja, ja sillä on ihosoluja vahvistava vaikutus. Sitä käytetään usein mm. anti-age tuotteissa.

Verkkokaupassa kuorintajauheella on hintaa 11,90 euroa. Näät tuotteen tästä linkistä. 


Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Viimeisenä vuorossa kamomilla- sarjan voidemainen puhdistusaine. Tämä oli positiivinen yllätys! Voide on silkkisen sileää ja sulaa iholle levitettäessä. Poistaa meikit todella tehokkaasti, eikä tämä jättänyt lainkaan lähmäistä tai rasvaista tuntua iholle. Voide sopii hyvin myös ainoaksi puhdistustuotteeksi, sillä se huuhtoutuu moitteetta vedellä pois. Ei kuivata lainkaan, vaan iho jää pehmeäksi ja kosteutetuksi. Kamomilla rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä lievittää kutinaa, sarja sopii hyvin myös herkälle iholle.  

Puhdistusvoiteessa on mieto kukkaistuoksu, sama kuin sarjan puhdistusöljyssä. Tämän sarjan tuoksu on kyllä ihana!

Tuotetta ei tarvitse paljoa kerralla, joten uskon että purkista riittää pitkään. Tämä on varmasti kätevä ottaa mukaan matkalle, koska ei tarvitse pelätä että purkki valskaa ja puhdistusaineet leviää pitkin laukkua. Tämä oli toinen setin suosikkini jota voin lämpimästi suositella.

Puhdistusvoide löytyy verkkokaupasta hintaan 19,90 euroa ja näät sen tästä linkistä. 


Etenkin kuivan tai herkän ihon omaavan kannattaa geelien ja vaahtojen sijaan valita puhdistukseen ennemmin öljy, maito tai voide. Kannustan tutkimaan oman ihon kuntoa ja tarpeita, ja sitä kautta löytämään itselleen parhaiten sopivat tuotteet.

Kaikki postauksessa mainitut puhdistustuotteet ovat 100% vegaanisia.

Oliko listalla teille tuttuja putsareita? 

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!