Hyaluronihappo ihonhoidossa

Hyaluronihappoa löytyy nykyisin lukuisista ihonhoitotuotteista, mutta olen huomannut, ettei sen merkitys ihonhoidossa ole silti kaikille selvää. Toivottavasti tämän postauksen lukeminen valaisee asiaa hieman!

Vaikka hyaluronihappoa vilisee siellä ja täällä, ei silti ole kyse mistään varsinaisesta ohimenevästä trendistä. Hyaluronihappoa on tutkittu todella paljon ja sen vaikutukset ihon hyvinvointiin ovat merkittävät. Hyaluronin käyttö pitää ihon kosteutettuna, kimmoisana ja pehmeänä, sekä se tasoittaa pieniä juonteita ja ryppyjä. Ainesosa on siitä kätevä, että se todella pitää ihon kosteutettuna pitkään ja sen vaikutukset tuntuvat välittömästi.


Hyaluronihappo on luonnollinen, tehokkaasti vettä sitova aine jota löytyy kehosta itsestäänkin. Sen määrä kuitenkin vähenee iän myötä aiheuttaen ihon veltostumista ja kuivumista. Ihon kuivuminen kiihdyttää ihon ikääntymisprosessia, mutta hyaluronihaposta on hyötyä aivan jokaiselle ihotyypille. Ikääntyvä iho hyötyy hyaluronihaposta kuitenkin todella paljon, sillä se tekee ihosta silminnähden kimmoisamman ja täyteläisemmän.

Itselläni on päivittäisessä käytössä tällä hetkellä The Ordinaryn hyaluronihapposeerumi, jossa hyaluronihappoa on ilmoitettu olevan 2 %. Kyseessä on kallis ainesosa, ja siksi pitoisuudet tuotteissa ovat usein pieniä. INCI-listaa tutkailemalla voi saada hieman tuntumaa siitä, kuinka suuri määrä happoa tuotteessa on. Tarkkaa pitoisuutta on kuitenkin mahdoton selvittää, ellei tuotteen valmistaja sitä itse ilmoita. INCI-listalla hyaluronihapon tunnistaa esimerkiksi seuraavista nimistä: hyaluronic acid, sodium hyaluronate, hydrolyzed hyaluronic acid ja sodium hyaluronate crosspolymer. 

Sodium hyaluronate on hyaluronihapon suola, pienimolekyylisempi muoto joka imeytyy helpommin ja syvemmälle ihoon. Jos molekyylikoko on hyaluronihapossa liian iso, se ei imeydy ihoon vaan jää kosteuttamaan vain ihon pintaa. Tällöin kosteutusteho ei ole niin pitkäkestoinen. Pienempi molekyylikoko vie kosteutta syvemmälle ihon kerroksiin ja vaikuttaa tehokkaammin esimerkiksi ryppyihin ja juonteisiin. Tämän vuoksi useimmissa hyaluroni-tuotteissa käytetäänkin useampaa hapon molekyylikokoa. Hyaluronihappo on siitä kätevä ainesosa, että se on usein hyvin siedetty ja sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Sitä löytyy niin seerumeista, kasvovoiteista, puhdistustuotteista kuin kasvovesistäkin. Hyaluronihappoa sisältävä seerumi kannattaa levittää aina kostealle iholle, jolloin sillä on heti kosteutta jota sitoa ihoon. Itse käytän tällä hetkellä päivittäin Kokoskin verkkokaupasta saatua Klairsin Supple Preparation Unscented Toneria (joka sisältää myös hyaluronihappoa), jonka päälle laitan The Ordinaryn hyaluroni-seerumin. Iltaisin saatan kerrostaa toneria useammankin kerroksen ennen seerumia ja iho kyllä kiittää. Hyaluronihaposta on ollut aivan valtava apu oman herkästi kuivuvan ihoni hoidossa. Etenkin meikin alla HA-seerumi on aivan loistava, sillä kaunis ja kuulas meikkipohja tarvitsee alleen hyvin kosteutetun, pehmeän ihon.

Loppuun vielä hieman tuotesuosituksia linkkeineen.

Jo yllä mainitsemani Klairsin Toner on aivan huippu lisä ihonhoitorutiiniin. Iho on kirkastunut huimasti ja toner on super kosteuttava. Voin lämpimästi suositella kuivasta/pintakuivasta ihosta kärsivälle. Koostumus on vedestä paksumpaa ja sitä on helppo annostella iholle käsin, jolloin hyvää ainetta ei mene hukkaan vanulappuun. Klairsin Toner  tästä linkistä. 


The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 on edullinen ja varsin pätevä seerumi, joka sisältää kolme eri hyaluronihapon muotoa. Seerumi kosteuttaa ihoa myös pintaa syvemmältä. Pidän tuotteen koostumuksesta, joka on paksuhko, helposti levittyvä ja imeytyvä. Seerumi tuntuu heti iholla super kosteuttavalta. Tuotetta myy esimerkiksi Eleven, näät sen tästä linkistä. 


Evolven hyaluronihapposeerumi on supersuosittu, ja myös yksi omista suosikeistani. Seerumi sisältää useaa hyaluronihapon molekyylikokoa ja se kosteuttaa ihoa myös pintaa syvemmältä. Hyaluronihapon lisäksi toinen merkittävä raaka-aine seerumissa on granaattiomenauute, joka pehmentää ja suojaa ihoa sekä rajoittaa kosteuden haihtumista. Seerumi löytyy esimerkiksi Twistbe verkkokaupasta, pääset siihen tästä linkistä.


Evolvella on valikoimissaan myös silmänympärysiholle tarkoitettu hyaluronihapposeerumi. Seerumi virkistää ja kosteuttaa sekä laskee silmänympärysihon turvotusta. Se sisältää hyaluronihapon lisäksi tuberoosa kukan kantasoluja, joiden on tutkitusti todettu vähentävän silmänympärysten tummuutta ja turvotusta. Evolven Hyaluronic Eye Complex on tehokas tuote, ja tämäkin on yksi omista suosikeistani. Tuotetta myy mm. Ruohonjuuri ja näät sen tästä linkistä. 


Korealaisessa kosmetiikassa hyaluronihappoa käytetään varsin laajalti ja korkeitakin pitoisuuksia. Mizonilta löytyy super suosittu Hyaluronic Acid 100 hyaluronihapposeerumi, joka sisältää reilusti hyaluronihappoa. Lisäksi seerumi sisältää antioksidanttipitoista vadelmauutetta sekä kosteuttavaa koivunmahlaa. Mizonilta on saatavilla myös kosteuttava hyaluronihappoa sisältävä kangasnaamio. Seerumin löydät tästä linkistä ja kangasnaamion tästä. 


Onko sinulla hyaluronihappo käytössä omassa ihonhoitorutiinissasi?

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!