Maailman herkullisin (ja helpoin) huulikuorinta

Tämä kesä on saanut mut nyt ihan intoutumaan DIY- kosmetiikasta. Haluan jakaa tämän herkullisen reseptin myös teille!

Huulien kuoriminen on asia, jota ei kannata harrastaa liian usein, kuten ei muutakaan ihon kuorintaa. Monien mielestä koko huulikuorinta on aivan turha tuote, ja kosmetiikka-alalta taas yksi keino rahastaa asialla jota kukaan ei oikeasti tarvitse. En itse allekirjoita tuota. Huulikuorinta on loistava keino saada nopeasti pehmeä ja hyvin hoidettu pohja meikille. Jos sinulla on tärkeä meno, ja haluat punan pysyvän hyvänä pitkään, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kaunis huulipuna menettää hieman hohtoaan jos siinä on mukana koristeena kuivuneita ihoriekaleita... :DHuulikuorinnassa on hyvä olla kuorivien ainesosien lisäksi myös hoitavia aineksia, sillä huulten iho on ohut ja herkkä. Älä koskaan hankaa huulia (kuten muutakaan ihoa) liian kovaa. Kuiva ja ohut iho saattaa halkeilla todella helposti, etenkin kylmemmillä ilmoilla.


Kuorinnan voi suorittaa paremman puutteessa vaikka pehmeällä hammasharjalla tai sokeripalalla. Jos sen sijaan haluaa hieman herkullisemman tavan pehmentää huulet, suosittelen kokeilemaan tätä kyseistä reseptiä!

Tarvitset:


Ruskeaa sokeria (1 osa)

Hunajaa (1 osa)
Tilkka öljyä (esim. oliivi, kookos)
Pienen kipon

Sekoita yhtä suuri määrä sokeria ja hunajaa. Lisää joukkoon tilkka öljyä ja sekoita tahnaksi. Kuori huulet hellästi sormenpäillä. Jos sinulla on aikaa ja haluat hoitavamman kuorinnan, voit antaa tahnan vaikuttaa huulilla noin minuutin. Seoksen voi poistaa vedellä tai vaikka kostealla liinalla. Käytä kuorinnan jälkeen hoitavaa huulirasvaa. Jos kuorintaa jää yli, voit hyvin käyttää sen vaikka kuiville käsille tai kantapäille.Hunaja auttaa seosta pysymään tahmaisena, jotta se ei ropise iholta heti pois. Se myös ravitsee ja kosteuttaa ihoa, joten kuorinta ei kuivata. Rapsakka ruskea sokeri kuorii ihoa vieden mennessään kuollutta solukkoa. Sokeri myös tuo kuorintaan aivan ihanan tuoksun!

Nam! Tämä oikeasti myös maistuu ihan älyttömän hyvältä.


En suosittele huulikuorintaa silloin, jos huulesi ovat totaalisessa sos- tilassa. Eli joko verestävät tai muuten pahasti rikki. Silloin kannattaa etsiä hyvä kosteuttava ja hoitava huulirasva. Vaseliinipohjaiset huulirasvat eivät itsessään niinkään kosteuta, vaan muodostavat ikään kuin kalvon jonka läpi huulissa oleva kosteus ei pääse haihtumaan. Huulituotteissa kannattaa suosia sheavoita ja E-vitamiinia. Huulten iho onneksi kuitenkin uusiutuu ja paranee nopeasti. 


Jos huulet sen sijaan ovat super kuivat (mutta eivät verestä), käytä kuorintaa vaikka illalla ennen nukkumaanmenoa. Anna sen vaikuttaa huulilla hetki ja levitä lopuksi paksu kerros hoitavaa rasvaa. Näin ihon pitäisi parantua päivässä tai parissa.

Onko huulikuorinta totaalinen turhake vai osa ihonhoitorutiiniasi?

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!