Juo itsesi kauniiksi: ohje virkistävään kauneusmehuun

Ihon kauniina pitäminen on huomattavasti helpompaa mikäli hoidat sitä myös sisältäpäin. Yksi merkittävimmistä asioista jolla voit vaikuttaa ihosi hyvinvointiin, on *rumpujen pärinää* ravinto! Kenelle tuli yllätyksenä? Ei varmaan monelle. Se mitä syöt ja juot, vaikuttaa esimerkiksi ihon kosteustasapainoon ja finnien syntymiseen. Terveellisen ravinnon avulla annat myös ihollesi tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja. Huomaan omalla kohdalla hyvin helposti sen, jos esimerkiksi hyvien rasvojen syönti on jäänyt vähemmälle. Iho ja hiukset tuntuvat heti paljon kuivemmilta.

Elintapojen vaikutus ihoon on laaja aihealue, ja ajattelin kirjoittaa siitä myöhemmin enemmän. Nyt kuitenkin jaan teille reseptin jolla voit antaa ihollesi tärkeitä ravintoaineita kätevästi mehun muodossa. Uskaltaisin väittää että kyseinen juoma maistuu myös heille jotka eivät perinteisistä vihermehuista pidä! 

Minua kiinnostaa ihan älyttömän paljon miten jokin tietty raaka-aine vaikuttaa mihinkin. Ruokakaapista löytyviä aineksia käytetään paljon kosmetiikassa, mutta parhaimman vaikutuksen niistä tietenkin saa sisäisesti nautittuna. Raaka-aineiden maailma on ihan uskomattoman kiehtova! Olen opiskellut niistä paljon, ja ajattelin jakaa täällä blogissa sitä tietoa myös teille muille. Tässä tekstissä keskityn mainittuihin raaka-aineisiin VAIN ihon hyvinvoinnin näkökulmasta, vaikka terveellisellä ravinnolla on tietenkin valtavat terveyshyödyt kokonaisvaltaisesti.Tähän reseptiin valitsin neljä tehokasta (ja herkullista!) ainesta. Kurkkua, hunajamelonia, sitruunaa, ja inkivääriä. Kurkku sisältää 97- prosenttisesti vettä, eikä kenellekkään varmaan tule yllätyksenä että iho kaipaa vettä voidakseen hyvin. Kurkku auttaa ihon kosteustasapainoa pysymään kunnossa, sekä pitämään ihon joustavana ja kimmoisana. 

Nestevaje voi aiheuttaa päänsärkyä sekä väsymystä. Ulkoisesti se voi näkyä ihon sameutena, kuivuutena ja juonteina. Mieti, millaiseksi kasvi menee, kun et anna sille tarpeeksi vettä! Samanlailla ihokin voi nahistua jos ei se saa tarpeeksi kosteutusta.Hunajameloni sisältää runsaasti vettä, mutta myös paljon iholle tarpeellisia vitamiineja, muunmuassa C-vitamiinia. Antioksidanttinen C-vitamiini kirkastaa ja heleyttää ihoa, sekä toimii myös ihon ikääntymistä vastaan torjuen vapaita radikaaleja. C-vitamiini vahvistaa kehon omaa kollageenisynteesiä. Kollageeni on proteiini, joka auttaa ihoa pysymään kimmoisana ja joustavana pidempään. Kollageenin tuotanto hidastuu ihmisen vanhetessa, ja lopulta loppuu kokonaan. Mikäli haluat pitää ihosi sileänä pidempään, on tärkeä antaa sille ravinteita joilla tukea kollageenin muodostumista. Antioksidanttipitoinen ruokavalio on tähän oiva apu.

Myös sitruuna sisältää rutkasti C-vitamiinia. Sitruunavettä kehotetaan juomaan päivittäin, sillä se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vie kehosta kuona-aineita sekä ylimääräistä nestettä. Ravinnerikasta inkivääriä käytetään paljon iholle sellaisenaan, koska sillä on mm. tulehdusia hillitseviä ja puhdistavia ominaisuuksia. Noin 40 antioksidanttia sisältävä inkivääri on oikea tehopakkaus! Esimerkiksi näitä aineksia säännöllisesti nauttimalla boostaat ihosi hyvinvointia, ja saattaapa olo kohentua vaivihkaa ihan kokonaisvaltaisesti. :)Mutta nyt siihen itse reseptiin. 

Tarvitset:


- noin puolikkaan kurkun

- noin neljäsosan hunajamelonia
- puolikkaan sitruunan mehun
- maun mukaan tuoretta inkivääriä
- vettä sen mukaan, kuinka mehua haluat

Sitten vain kaikki sauvasekoittimella mehuksi ja ääntä kohti! Aika helppoa, vai mitä? Tämä juoma on ihan ässä aamuisin.
Jos haluat lisätä juomaan tärkeitä omega 3- rasvahappoja, voit laittaa joukkoon vaikka puolikkaan avokadon, lorauksen oliiviöljyä, tai hieman pähkinöitä. Jos ihosi hilseilee ja kuivuu, voit kokeilla lisätä hyviä rasvoja ruokavalioosi, ja katsoa muuttuuko tilanne. Omega 3- rasvahapoilla on merkittävä vaikutus ihon kosteustasapainon säilymiseen. 
Ihon kuntoon vaikuttaa tietenkin monet asiat, ja se useimmiten heijastelee meneillään olevaa elämäntilannetta. Ei ole olemassa yhtä ainoaa taikakeinoa sädehtivän ihon saamiseksi, mutta (perus) terveellisillä elintavoilla ja omalle iholle sopivalla kosmetiikalla pääsee pitkälle! Hyviä smoothie- ja mehureseptejä minulla on hihassa aika paljon, ja jaan niitä teille myöhemmin lisää.


Kaunista päivää!

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!