Helppo ja edullinen täsmäisku nuutuneita silmänympäryksiä vastaan

Kärsitkö aamuisin silmänalusten turvotuksesta? Tai onko silmänympärysiho muuten vain nuutunut ja veltto? Ajattelin jakaa teille helpon ja super edullisen DIY-niksin silmänalusihon virkistämiseen!


Turvonneet silmänympärykset yleensä kertovat nesteen kertymisestä kehoon, mutta onneksi silmille on kuitenkin pika-apua saatavilla! Silmänympärysiho on herkkä ja hyvin ohut, joten sitä kannattaa hoitaa erityisellä huolella. Laadukkaaseen voiteeseen panostaminen on suositeltavaa, jotta saat pidettyä ihon hyvässä kunnossa pidempään. 

Rakastan hyvää ja toimivaa kosmetiikkaa, mutta välillä on kiva tehdä myös DIY-hoitoja  kotoa löytyvistä aineksista. Nämä silmänalusille tulevat laput joiden ohjeen nyt jaan, olivat kyllä ihanan virkistävät aamulla lätkäistä naamalle! 

Kyseessä on siis kurkusta ja vihreästä kofeiinipitoisesta teestä tehty seos, jossa uitetaan muotoon leikattuja vanulappuja. Laput asetetaan silmänalusille ja annetaan vaikuttaa fiiliksen mukaan noin 5-10 minuuttia. :) 


Kofeiini on erityisen hyvä silmänympäryksille, sillä se aktivoi aineenvaihduntaa ja vähentää tummuutta sekä nesteenkertymistä. Kofeiinissa on runsaasti antioksidantteja jotka suojaavat ihoa vaurioilta. Kurkkusiivut silmillä onkin varmaan monelle tuttu juttu, eikä se ole pelkkä hauska vitsi laisinkaan! Kurkussa on paljon iholle hyödyllisiä aineita ja se vähentää tehokkaasti turvotusta, sekä kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa. Kurkkua käytetään paljon kosmetiikassa sen sisältämien vitamiinien ja antioksidanttien vuoksi, joista esimerkiksi kahvihapolla (antioksidantti) on ihon ikääntymistä ennaltaehkäisevä vaikutus. 

Tarvitset:

- vihreää kofeiinipitoista teetä
- pienen palan kurkkua
- vanulappuja
- pienen kipon

Hauduta vihreä tee ohjeen mukaan. Itse laitoin valmista teetä noin pari ruokalusikallista ja kurkkua oli muutaman sentin mittainen pala. Raasta kurkku mössöksi pieneen kippoon ja sekoita joukkoon teetä. Leikkaa vanulapuista kuunsirpin muotoisia lappuja ja laita ne seokseen imeytymään. Itse laitoin seoksen lappuineen jääkaappiin, koska myös kylmyys on silmänympärysiholle erityisen virkistävää. Tästä riittää aika moneen lappuun, mutta en säilyttäisi sitä paria päivää kauempaa. Puristele lapuista ylimääräistä nestettä vähän pois ennen kuin asetat ne silmänalusille. Laput pysyvät hyvin naamassa itsekseen, joten ne voi  laittaa vaikuttamaan vaikka aamupalan tekemisen ajaksi. 

Muista lappujen jälkeen käyttää omalle ihollesi sopivaa silmänympärysvoidetta!


Mitä tykkäätte tällaisista DIY-kosmetiikka jutuista? Meneekö kokeiluun?

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!