Edullista luonnonkosmetiikkaa lähimarketista

Garnierin uusi BIO luonnonkosmetiikkasarja on herättänyt paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Sarja on Ecocert ja Cosmos Organic merkinnöillä varustettu, jotka kertovat että niin raaka-aineita kuin myös pakkauksia ja tuotantoprosesseja valvotaan ja tarkastetaan. Jotta saa Cosmos Organic merkinnän tuotteeseen, on siinä käytetyistä raaka-aineista 95% oltava luonnonmukaisesti tuotettuja.

Monet tuntuvat ajattelevan, että on tekopyhää suurelta (muuten ei niin ekologiselta) kosmetiikkabrändiltä tuoda luonnonkosmetiikkaa markkinoille. Täytyy myöntää että itsekin suhtauduin alkuun pienellä hämmennyksellä, mutta asiaa mutusteltuani näen sen kyllä todella positiivisena muutoksena. Luonnonkosmetiikka on nyt todella kovassa nousussa, ja on vain luonnollista että suuret brändit vastaavat kysyntään tuomalla markkinoille omat sarjansa. Näiden edullisten ja helposti saatavilla olevien tuotteiden myötä luonnonkosmetiikan ovet aukeavat yhä suuremmalle joukolle kuluttajia. Useaa saattaa luonnonkosmetiikka houkuttaa, mutta ei välttämättä uskalla heti ottaa kalliimpia tuotteita testiin, tai jaksa pyöriä pitkin verkkokauppoja etsimässä ja vertailemassa. Garnier on monelle suomalaiselle tuttu merkki entuudestaan, ja saattaa olla helpompi siirtyä luonnonkosmen pariin tutun nimen kautta.

Sain Nordic Style & Beautyn kautta testiin paketin BIO-sarjaa ja yllätyin positiivisesti. Jostain syystä olin todella skeptinen sarjaa kohtaan, vaikka olenkin kosmetiikan onnellinen “sekakäyttäjä”. En siis liputa pelkästään luonnollisen kosmetiikan puolesta, vaan haluan löytää suosikkituotteeni kummastakin leiristä.

Mutta! Puhutaanpa sitten itse tuotteista.

Omasta paketista löytyi konjac-sieni, kasvoöljy, anti- wrinkle silmänympärysvoide, ravitseva kasvosuihke, ravitseva kasvovoide ja rescue balm kasvovoide. Ensinnäkin, tuotteissa on todella mielenkiintoiset tuoksut, jotka ovat peräisin luonnon eteerisistä öljyistä. Omissa tuotteissa tuoksuu vahvasti lavandiini (laventelista risteytetty hybridi), ja muista sarjan tuotteista löytyy mm. sitruunaruohon, ruiskukan ja timjamin tuoksuja. Vau, minulle kyllä uppoaa! Olen aivan tuoksufriikki, ja tuotteen hyvä tuoksu tuo todella paljon lisäpisteitä. Minusta on ihanaa ihonhoitorutiinin ohessa tuoksutella ja fiilistellä tuotteita, hah. :D


En ala jokaisesta tuotteesta tähän erikseen pitkää arviota kirjoittamaan, kun postaus tuntuu muutenkin venyvän kilometrin mittaiseksi. Erityistä ihastusta herätti kasvosuihke, joka on ehkä näistä kaikista lempparein. Suihke on hienojakoista ja sitä on todella miellyttävää suihkutella aamuin illoin kunnon kerros kasvoille vaikuttamaan. Raikastaa ja virkistää todella hyvin, eikä ihoa jää kiristelemään. Jatkoon ehdottomasti!


Kasvoöljy oli mielenkiintoinen tuttavuus. Tämä on ensimmäinen kokeilemani kasvoöljy, joten en ollut varma mitä odottaa. Kasvoöljyllä ei tule korvata kosteusvoidetta, sillä öljy ei ole iholle kosteutusta varten, vaan tuomaan rasvahappoja ja ravinteita, sekä estämään kosteuden haihtumista. Öljyä ei tulisi levittää kuivalle iholle, vaan alla on hyvä olla kosteutta jonka öljy voi lukita ihoon. Mielikuva kasvoöljystä oli paksu lähmä, joka jättää naaman kiiltämään eikä imeydy kirveelläkään. Kuinka väärässä olinkaan! Tämä öljy on kivan kevyttä koostumukseltaan ja todellakin imeytyy ihoon hyvin. Jättää ihon mukavan pehmeäksi.


Paketissa tullut kevyempi kasvovoide (Nourishing Moisturazer) on ollut myös iloinen yllätys. Toimiva voide näin kesäaikaan. Voide on ihanan kevyt ja imeytyy hyvin. Toimii loistavasti meikin alla. Paksumpi rescue balm sen sijaan aiheutti hieman ongelmia, kun huomasin sen käytön jälkeen muutaman omituisen näpyn ilmaantuneen. Lopetinkin käytön siihen paikkaan, mutta rescue balm on saanut paljon positiivista kommenttia netissä, joten ehkä annan sille myöhemmin syksyllä uuden mahdollisuuden. Voide on ainakin itselle aivan liian paksu kesällä käytettäväksi.


Silmänympärysvoide oli perus hyvä, ja konjac-sienille on aina käyttöä. Jos et ole jo ottanut sientä osaksi ihonhoitorutiiniasi, tee se! Sienellä saa kasvot todella puhtaaksi, ja sen avulla hieman huonommastakin putsarista saa enemmän irti. Konjac-sienellä saa kaupan päälle kevyen kuorinnan joka vie viimeisetkin töhnät iholta. Ehdoton luottotuote! Garnierin sieni ei ole liiemmin eronnut muiden merkkien sienistä, joten jatkoon menee.


BIO-sarja on mielestäni perus hyvä. Toimii ainakin näin kesällä, kun iho on muutenkin hyvässä kunnossa. Itse kuitenkin kaipaan päivittäisessä käytössä olevilta tuotteilta enemmän tehokkaita aktiiviaineita, joten en usko että tämä sarja jää itselläni kovin aktiiviseen käyttöön. Hintansa puolesta sarja sopii hyvin myös luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille teineille!

Oletko jo itse tutustunut Garnierin BIO-sarjaan? Mitä mietteitä se sinussa herättää?

Ei kommentteja

Ajatuksia? Jätä kommentti!